Sunday, December 21, 2014

Peel off nail polish Murah dan Cantik : Nude color



Hi askm...
Hari ini baru berkesempatan update blog, nak share lah bendaalah yang saya suka ni. MESTI ramai yang dah tahu pasal peel off nail polish nikan.  Boleh rujuk previous kat sini : HOT! Peel off nail polish.

Hari ni nak share color2 nude..pulak ha..mcm dlm pic ni... tapi maaflah pic kurang kurang memuaskan...tangan kita pun x berapa nak cantik haha...



Nak usya2 color lain boleh lah gi instagram atau fb page @dmataqshop 

Siapa nak borong pun boleh.... tapi color nude cam kat atas tu payah sikit nak dpt..so open for retail only.. and kita jual harga berpatutan  kat bawah antara feedback customer yang beli dengan @dmataqshop

Whatsapp terus pun boleh 0172381878 
sehingga berjumpa lagi di lain post ya.. cauzz






Tuesday, November 25, 2014

CALLING!! peluang cantik putih gebuh kekal seperti mereka



Hi anda pengguna tegar PRODUCT JANNALAWWA?
Atau anda selalu terbaca..terdengar mengenai kehebatan produk ni?
Ramai dah artis (bukan duta) sprt Emma Maembong dll dan org2 biasa try produk ni ..dan puas hati ngan keberkesanannya..
Ni lah masanya anda grab and cuba produk ini.. sebab sekarang tengah sale!! Gila2



Fm75 each item
Harga biasa rm85sm/90ss
Beli 3 rm200!!
Boleh beli set basic sekali.

Saya hampir 2 tahun menggunakan produk Jannalawwa terutama pati ibu putih keluaran mereka..yang merupakan pati ibu putih pertama di Malaysia yang mendapat kelulusan KKM. Lagi Halal.

Nak tengok info2 testimoni.feedback berkenaan produk ni boleh rujuk post2 sebelum ini

http://www.deemataque.com/2014/06/new-flavour-ice-cream-soap-pati-ibu.html

http://www.deemataque.com/2014/01/baruice-cream-soap-bukan-untuk-di-makan.html

http://www.deemataque.com/2013/11/lagi-cara-tukarkan-bibir-kusamgelap-ke.html

Atau ke
Instagram /fb @dmataqshop
Whatsapp 0172381878

Beli dan dapatkan guide sapuan yang betul... x lwh tonyoh2 jw x jadik hehe ok

posted from Bloggeroid

Sunday, September 28, 2014

Hot!! peel off nail polish



Askm....
Ha tu dia hot item...memang tengah hot2... thanks to science!! Swkarang dah mudah nak melawa2 ku..boleh peel of je cam tu..muslimah pun mudah nak sembayang.. sebenarya bnyk jenis peel off nail polish yang keluar di pasaran. ANTARANYA:


  • JAWHIR
  • Top shop
  • MISS ROSS
  • LILY ANGEL
  • BK
  • MALAEKA

antara semua ni..setahu saya lily angel sahaja yang tidak water proof , means air boleh tembusi dekat kuku,..yang lain kena kopek dulu.

Ni antara color2 yang menarik yang boleh anda gayakan






yang saye dah mix2kan ngan dust2...konon2 mcm art gitew... memang suka color nude.. best!!!!


Info:

[  PEEL OFF NAIL POLISH
===============================================
- Nail polish peel off yang sesuai untuk muslimah
- Boleh tanggal bila hendak ambil air wuduk
- Tidak perlu nail polish remover
- Cepat kering
- Warna menarik
- Selamat digunakan
- Water Based

Nak dapat kat mane?
Boleh rujuk fb atau instagram @dmataqshop
Whatsapp 0172381878

Sekarang ni tengah promo

Ok cau have fun!!!






Monday, June 23, 2014

New flavour!! Ice cream soap pati ibu putih Jannalawwa


Hi there!!
Just short update,

New flavour in sweet candy  for Ice creamy soap pati ibu putih by Jannalawwa now available!!!


SCENT: Refreshing, aquatic



Ice Cream Soap by JannaLawwa 150g
PUTIH GEBU KEKAL

Magic total cleanser
-fast deep cleansing while taking a shower FACE and BODY
-all skin type men and women ✔️remove dark spots
✔️reduces and gets rid of freckles
✔️age spots
✔️pimple marks
✔️whiten skin
✔️revives skin suppleness
✔️nourishes skin to make your skin look radiant and flawless

USAGE:
It produces much bubble and may use a small amount to create much bubble. It required one spoon of the ice cream soap which you will lather on wet face just like a regular facial wash or body cleanser rinse thoroughly.

INGREDIENTS:
glutathione, trenaxamid acid, alpha arbutin, grape seed, vitamin A, C, E, multivitamin, collagen, peppermint leaf, rosehip oil, apple, strawberries, bananas, honey, orange and lemon.

Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia
NOT131202529K

Now on sale!!!! Until the end of month  (june 2014) Go to instagram or fb page @dmataqshop!!!



Monday, May 12, 2014

Overdose*Addicted to Chanyeol


A'a yup kpop lagi. NEXT postlah kita cerita pasal wangi2 dan beauty product ya.CURRENTLY addicted to Chanyeol sebab mostly variety show dia yang appear kan.

LATEST VARIETY SHOW :

Rommate

http://m.youtube.com/watch?v=liErSwDtfBQ

XOXO EXO SHOW

http://m.youtube.com/watch?v=Xrnip-4H1MU

*editor blogger buat hal xdpt embeded video pulak.,,


SEKARANG NI Satu2 member dah buat ac Instagram, I think its part of their marketing strategy untuk comback hari ni. Belom upload pic lagi sudah ratus ibu follower.. yang latest join instgram

CHANYEOL @real_pcy
KRIS
Lay
SEHUN
TAO

YANG lain google sendiri la user id dorang ye..hehe.,


Ok
Xoxo :)






Friday, May 2, 2014

Excited For upcoming E.X.O reality show!!!


Askm..hai lama x update ni kan hari ni lari jap dari rutin. SEBOK memanjang layan whatsapp/sms customer. ANYwhere welcome May!!!. Ok nak nak citer sikit pasal budak E.X.O. Kalau tak kenal google jelah. KALAU BUDAK2 sampai remaja memang confirm kenal ni. KALAU YANG UMUR2 DAH MAKCIK2 MCM AKU aku recomend tengok  E.X.O vocal line. Nyanyi open arms confirm cair. CONFIRM hilang steareotype..yang group2 Kpop ni hanya sekadar muka2 jambu.. .

Baru2 ni dorang buat comback 2nd mini album..lagu overdose.. seperti biasa choreography mantap kalau tengok perfomance dorang confirm nak joget sama,bahu pun tanpa disedari terhinjut2 gak.

YANG EXCITED Sekarang ni..nanti ad lagi reality show pasal budak2 ni. XOXO E.X.O SHOW.. sepatutnya semalam 1 May di siarankan dekat Mnet. Tapi ditunda bagi menghormati kejadian kapal karam..

Dah jadi peminat tegar kalau dulu E.X.O showtime jangan cerita habis semua ep tengok hehe..siap tengok lagi semua interview dekat radio station and vrty y  show dekat youtube. Haha oklah cau cincau..jangan lupa visit my instashop @DMataqshop dah update bnyk jam inspired baru masok..

Bye xoxo...

Monday, February 17, 2014

Homemade Inai 4 tone + Cara Buat kuku ombre

askm/hello!
Sorry bebanyak sebab sudah lama tidak update blog..sorry gak sebab baru hari ni buka..then nampak komen.nanti sy cuba jwb satu persatu ya.. okeh hari ni mau cerita sikit pasal...new trend/product inai yang mcm2 color... yang ni from mz  nanti kita update pic  packaging baru ya,. So sedikit info tentang inai homemade 4 tone ni..

♡Ciri-ciri♡

☆ HALAL
☆TERANG
☆TIDAK MENYERAP DI KULIT  TAPI MENYERAP DI KUKU
(Bila terkena kulit dlm masa seharibakan pudar)
☆TERDIRI DARI PADA 4 PILIHAN
     HOT PINK
     CUTE PINK
     CHILLIE RED
     WARM MAROON
☆BERBENTUK PASTE Pekat, BUKAN CECAIR, BUKAN KRIM

(Letak inai kurang dari 15 minit if  mau terang leh letak until 15 minit jangan lama)
Sebenarnya sebelum letak inai cute pink... saya letak color merah  *chillie red straight dekat atas kuku sahaja..tu yang ada tinggal sipi2 lagi tu... gambar sebelum mcm dekat bawah

So now....

♡CARA BUAT KUKU OMBRE♡
1. Kena basuh lah tangan kuku bagi hilang kotoran
2. Guna soletape/tape apa apa jenis ls yang penting leh buat untuk kemaskan inai.., mcm dlm pic dekat bawah
3.biarkan inai dkt kuku selama 10-15 minit jgn lama
4.Disarankan basuh di bawah air paip sedang mengalir.gosok perlahan lahan, jgn guna tisu untuk tanggalkan paste inai


Okeh done!!!

Mcmna nak dptkan inai ni boleh terus hubungi 0172381878 (whatsapp/sms only)  instgram/fb @dmataqshop

Okeh cau!♡♡♡♡♡♡♡


************************

Info update
Kini anda boleh dapatkan mn longlasting lip gloss..dekat. @dmataqshop antara color yang hot




#menowlong lasting lip gloss,lipstick matte,hargaborong

Tuesday, January 7, 2014

Baru!!Ice Cream Soap Bukan untuk di Makan (Pertama di Malaysia & Pertama di Dunia

ice cream

Aslmkm/Hello!

Dekat sebulan tidak ada apa apa update dalam blog ini. So hari ni ada sedikit news tentang pencinta cosmetik/barang kecantikan. Baru-baru ini Jannalawwa satu nama skincare/penjagaan kecantikan yang kini sedang hangat di perkatakan akan keluarkan 2 produk terbaru ia itu LADYPINK SKIN TINTED DAN PATI IBU PUTIH ICE CREAM SOAP FACE & BODY. (Jannalawwa terkenal dengan produk pati ibu putih yang sangat berkesan, berkualiti serta selamat serta semua produk mempunyai KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA). Untuk post kali ni saya akan memberikan sedikit info tentang Ice Cream Soap by Jannalawwa yang merupakan sabun seakan ice cream yang pertama di Malaysia dan DUNIA!.

Apa yang membanggakan produk ini di keluarkan oleh pengeluar produk kecantikan dari Malaysia!

ICE CREAM ini BUKAN SEBARANG ICE CREAM.. ice cream soap ini merupakan sabun untuk muka dan badan.Sesuai untuk semua jenis kulit dan peringkat umur. Kandungannya yang merupakan pati ibu putih dan multivitamin bertindak membersihkan kulit muka dan badan secara lembut dan mendalam sehingga ke liang roma agar kulit dapat bernafas dengan sempurna dan kembali sihat tanpa menyingkirkan lapisan perlindungan kulit yang semula jadi. Mengangkat sel kulit mati serta bertindak merawat dan memperbaiki kulit parut, jeragat, jerawat, kulit kusan, tidak sekata, bintik hitam dan putih, celahan hitam di paha dan ketiak. Membantu membentuk wajah V. Memberi vitamin dan mineral pada kulit.
Penggunaan setiap hari membantu memberi kelembutan, kegebuan dan memutihkan kulit secara kekal dan selamat.

Icecream Soap bukan setakat boleh dijadikan sebagai mandian harian, ianya boleh dijadikan sebagai masker untuk kulit.

Apa yang paling penting produk ini tidak mengandungi bahan berbahaya dan diiluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Harga pasaran bagi Ice Cream soap by Jannalawwa ini ialah RM 85 SM/ RM90 Ss. di keluarkan dalam jar berwarna pink, kandungan pink & putih 200ml.

Sesiapa yang berminat dan ingin menjadi orang pertama mendapatkan produk ini boleh la hubungi  Jannalawwa Authorized Agent (20 orang pertama akan mendapat harga special!!)

PRE ORDER KINI DI BUKA. LIMITED SAHAJA!

(Jangkaan produk sampai Hujung bulan 1)

 

 

Yang ni di petik dari komen Kak Janna (founder Jannalawwa)

ice c5

 

ice cream4

 

Next post will review this product more details……Winking smile

Red heartZyanapert Alpah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...