Wednesday, September 11, 2013

[ETUDE HOUSE] FRESH CHERRY LIP TINT OR201 Review

Askm/Hi

Lama sudah aku tidak buat apa-apa reviewkan? Sekarang ini tengah buzy dekat INSTAGRAM buat #30daysmalaysianbeutychallenge & sebok urus instashop @cathydollcute. Sebok jugak dekat facebook @D MataQ GeoDolly Lens & @DMataQ Shop.

Okeh!  Sekarang Cerita pasal [ETUDE HOUSE] FRESH CHERRY LIP TINT OR201 ni. Ni baru pertama kali dapat try produk Etude House. Siankan? Crying face Ok jom baca review di bawah ni.

C360_2013-08-23-21-29-42-682

Seperti biasa packaging Etude House memang comel comel

C360_2013-08-23-21-33-32-889

Applicator : Berbentuk berus halus seperti kebanyakkan lip tint/lip gloss yang lain

C360_2013-08-25-15-36-16-266

Warna lebih kepada Peach bila dicalitkankan ditangan tetapi tidak begitu terang. Korang perlu sapu beberapa kali untuk mendapatkan warna terang.

Sekarang test dekat bibir pulak!!

C360_2013-08-28-07-06-43-823

                                                              Barelips                                                                          (ni kena memerlukan keberanian utk upload bare lips yang mempunyai lip liner hitam ni Smile with tongue out)

C360_2013-08-30-20-15-35-586

2 lapisan di calitkan ke atas bibir (indoor)

C360_2013-08-25-15-15-14-481

2 lapisan di calitkan ke atas bibir  (natural light)

 

  • Packaging : Menarik dan comel applicator (berus) memudahkan pemakaian Lip tint
  • Kelembapan : Sangat lembab! sesuai untuk bibir kering tidak macam sesetengah lip tint Red heart
  • Warna         : Tidak seperti diharapkan (peachy2). Bibir hanya bewarna merah natural dan  perlu dicalitkan beberapa kali untuk menampakkan warna.
  • Bau/rasa     : bau manis seperti cherry. Best.Red heart

 

Keseluruhan:

StarStarStarStar/5

1 comment:

  1. bestnya pakai sebab dia xberwarna sangat.. lepastu manis pula.. hehe
    mesti ada ney... keke saya jemput awak join GA ni,mesti join sebab banyak hadiah ohsem http://nooramyma.blogspot.com/2013/09/special-giveaway-2013-by-misz-nadea.html

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...