Thursday, September 26, 2013

Gorgeous/cute with T-Shirt & me with EXO

Get The look - Miranda Kerr


James Perse t shirt
415 MYR - stylebop.com


MICHAEL Michael Kors jeans
220 MYR - harveynichols.com


Christian Louboutin flat
2,075 MYR - barneys.com


Gorjana bracelet
130 MYR - shopbop.com


Cole Haan belt
110 MYR - colehaan.com




comel kan… simple jak tapi bapak mahal kasut tu!!
MY style..
oleh kerana aku ni terminat KPOP pastu terminat EXO ni. Terbeli plak t-shirt wolf ni kan. Aku sebenarnya tidak berapa minat group2 yang terlampau ramai ni sebab susah mau fokus.Smile with tongue out susah sangat mau tengok terlamapau ramai yang melompat2 atas pentas. Aku memang da lama aware EXO ni. Tengok macam tu macam tu jelah. Biasa biasa. Tapi bila tertengok & dengar dorang nyanyi lagu Open Arms by boyz 2 men. Mak ai cair… sedap gila suara. Cuba2 korang search..Flirt maleLantas itu aku pun terminat. Dorang ada lagu tajuknya ‘wolf’ tula beli tshirt wolf….
To get the gorgeous & fresh look ,I just put the HOT PINK LIPSTICK/TINT
To get the cute/young look just wear simple accessories spec/necklace Hot smile
IMG_20130924_202725
IMG_20130924_172016
So korang camna pulak? meh share the style..

Sunday, September 22, 2013

LA Bourse Paris Hair Care Review

labourse review
Akm/hi
Untuk review kali ini aku teruskan sahaja kepada problem serius rambut aku yang telah berkurun ;
Masaalah Rambut:
  • kering
  • keras
  • gerbang
  • sukar diurus
  • lambat panjang
  • botak di tengah tepi atas kepala dan bahagian depan
Sehelai rambut aku tebal dan kasar tapi helaian yang kurang (paham tidak? boleh imagine? tidak?). Macam ini… kalau korang scan dekat kepala,satu liang rambut tu boleh tumbuh 3-4.Macam aku ni dekat atas 1 liang 1-2 helai kot so kalo gugur 1 helai ha… ko bayangkan pula kalo 20 helai. Pastu tak tumbuh2 pulak tu… he Jika gugur satu pun nampak sangatla padang luas. Boleh main bola lagi tu!.
Okeh untuk tidak membuang masa tengok lah hasil penggunaan La Bourse Hair care ni dalam masa 1 bulan :
LABOURSE REVIEW2berkilat oi kulit kepala aku huhuDisappointed smile
labourse testi
pastu paling best dia bounce bounce kalau aku bergerak pusing2  kepala Open-mouthed smileDulu  aku  lari pun tak gerak sampai macam rambut palsu sedih woi ada satu Prof dekat fakulti aku dulu boleh tanya aku ni pakai wig ka?Embarrassed smile
Bab kusut masai still lagi ada  mungkin kena tambah perapi or Repair treatment yang pakai seminggu sekali tu. sekarang  guna yang ini sahaja:
labourse review

Yang Best (shampoo+tonic+serum)
Red heartRambut cepat panjang
Red heartMenggalakkan pertumbuhan rambut baru (Anak rambut mula tumbuh)
Red heartrambut semakin lembab,berkilat dan nampak hitam (sebelum ini orang asyik tanya kalo aku dye rambut nampak perang!!!!-kering )
Red heartBau-lembut tidak terlalu kuat atau bau pelik
Red heartrasa sejuk/segar bila letak tonic –Kalo ada magrain best jugak urut dengan tonic ni Winking smile
Red heartShampoo tidak membuatkan rambut keras atau kering seperti kebanyakkan yang aku pernah cuba

Yang kurang best:

Sad smileSpray tonic tu memang masaalah. Bila berkali kali spray lama lama rosak. tonic pun tidak boleh keluar. So kena gunakan hujung salur (hos ke straw entah apa nama dia ) untuk letak tonic atas kulit kepala.
CARA :Celup2 salur/corong ke dalam tonic dan tekan spray dekat kulit kepala. Make sure hujung salur/corong menghala ke kulit kepala.

So far set ni memang merangsang pertumbuhan rambut aku, suka suka!. Cuma masih lagi mengerbang sikit kena pakai LA BOURSE HAIR REPAIR TREATMENT SEKALI seminggu.

Produk ni boleh dapatkan dekat INSTAGRAM/INSTASHOP @DmataQshop atau Facebook : https://www.facebook.com/DMataQShop boleh tengok/tanya mana set sesuai untuk anda
untuk mengetahui promo terkini pm/whataapp 0172381878 :


Wednesday, September 11, 2013

[ETUDE HOUSE] FRESH CHERRY LIP TINT OR201 Review

Askm/Hi

Lama sudah aku tidak buat apa-apa reviewkan? Sekarang ini tengah buzy dekat INSTAGRAM buat #30daysmalaysianbeutychallenge & sebok urus instashop @cathydollcute. Sebok jugak dekat facebook @D MataQ GeoDolly Lens & @DMataQ Shop.

Okeh!  Sekarang Cerita pasal [ETUDE HOUSE] FRESH CHERRY LIP TINT OR201 ni. Ni baru pertama kali dapat try produk Etude House. Siankan? Crying face Ok jom baca review di bawah ni.

C360_2013-08-23-21-29-42-682

Seperti biasa packaging Etude House memang comel comel

C360_2013-08-23-21-33-32-889

Applicator : Berbentuk berus halus seperti kebanyakkan lip tint/lip gloss yang lain

C360_2013-08-25-15-36-16-266

Warna lebih kepada Peach bila dicalitkankan ditangan tetapi tidak begitu terang. Korang perlu sapu beberapa kali untuk mendapatkan warna terang.

Sekarang test dekat bibir pulak!!

C360_2013-08-28-07-06-43-823

                                                              Barelips                                                                          (ni kena memerlukan keberanian utk upload bare lips yang mempunyai lip liner hitam ni Smile with tongue out)

C360_2013-08-30-20-15-35-586

2 lapisan di calitkan ke atas bibir (indoor)

C360_2013-08-25-15-15-14-481

2 lapisan di calitkan ke atas bibir  (natural light)

 

  • Packaging : Menarik dan comel applicator (berus) memudahkan pemakaian Lip tint
  • Kelembapan : Sangat lembab! sesuai untuk bibir kering tidak macam sesetengah lip tint Red heart
  • Warna         : Tidak seperti diharapkan (peachy2). Bibir hanya bewarna merah natural dan  perlu dicalitkan beberapa kali untuk menampakkan warna.
  • Bau/rasa     : bau manis seperti cherry. Best.Red heart

 

Keseluruhan:

StarStarStarStar/5

Thursday, September 5, 2013

The Only One Survived : Little Changmin


He is the only one survived of 4 .....

Pastu selalu berebut menyusu ngan abang & kakak yang tua bangka hihi




Wednesday, September 4, 2013

#30daysmalaysianbeautychallenge Jadi Viral








Akm/Hi
Hari ni hari ke-2 untuk #30daysmalaysianbeautychallenge dekat instagram. Aku tengok memang sudah jadi viral. Siapa2 pun boleh join jgn lupa add @zyanapertalpah sesiapa pun boleh join dari yang sifu makeup  sehinggala baru mau berjinak2 dengan makeup.  

ada beberapa beauty blogger yang join seperti

http://www.fynahere.com/ instagram : @fynahere (founderlah kot ni hehe)
http://www.sabrinatajudin.com/ instagram : @sabrinatajudin
http://littlelovealways.blogspot.com/ instagram : @mazmiyuki 
http://immanextdiva.blogspot.com/ instagram : @izzatixo
http://nedzblinkblink.blogspot.com/ instagram : @nadhiraizzati
http://www.sayakakigambar.blogspot.com/ instagram :  @erieqaerine
http://ciktomato-story.blogspot.com/ instagram : @sabaliati
http://www.wiidaribbon.com/ instagram : @wiidaribbon

dan banyak lagi..

Jom lah join...


My 1st challenge!! DAY 1


DAY-2


Tuesday, September 3, 2013

Whats Happening in Instagram?




Join us and don't forget to hashtag #30daysmalaysianbeautychallenge Jom jom.. boleh ambik gambar lawa2.

Jangan Lupa follow saya jugak :)


Follow @zyanapertalpah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...