Monday, June 24, 2013

Tips :CCP Tambahkan Berat Badan Untuk Orang Yang Cekeding/kurus

images (2)


Assalamualaikum/selamat sejahtera

Selalunya orang bagi tips nak kurus kan? apa kau hengat  semua orang ada masalah gemuk ka? Mesti jugaklah ada masalah sudah makan bertong tong masih jugak cekeding kan? siap diberikan macam macam gelaran lagi. Si tiang la, tengkorak hidup lah bini popeye yang paling best bagi perempuan gelaran “tak banyak air” <-------- eh eh ni dah kisah benar aku ni Confused smile

Tapi itu dulu…sekarang silap makan sikit, boncet tak hengat hehe.

Sebelum buat apa apa pergi check dekat doktor dulu  kalau berat badan sudah ideal tak perlula risaukan, Ni nak cek Kalau underweight  dan kalau kalau banyak cacing ka,masalah usus ka,makanan tak cukup zat ka atau metabolisma tinggi ka

So tanpa membuang masa di bawah ni antara tips  untuk menambahkan berat badan:

1. Makan mengikut jadual dan berzat: Pastikan anda makan mengikut jadual dan mengambil
                                                                            makanan yang berzat. terutamya daging merah.

2. Bersenam untuk bina otot : Bersenam bukan sahaja untuk kesihatan malah memberikan
                                                            ton pada bentuk badan. Seeloknya amalkan senaman angkat
                                                            berat (weight lifting) atau tekan tubi (push up). Ini penting  
                                                            supaya anda tidak hanya berat lemak semata mata. Minum 
                                                            minuman berprotein atau berkalori tinggi selepas senaman.

3. Belajar mengurangkan ketegangan : Anda perlu mencuba mengawal ketegangan kerana
                                                                            ia menjadi punca sesetengah orang hilang selera ma
                                                                            kan.

4. Makan lewat malam- yang ini melalui pengalaman saya sendiri. Jika saya makan nasi  sele-
                                              pas pukul 7.00pm badan akan cepat naik dalam masa 5 hari saja. Tapi
                                             berkemungkinan sebab umur dah meningkat.
Jika anda sudah mencuba semua dan masih tidak berhasil. Anda boleh cuba minum Cocoa Collagen Power Plus  di mana saya telah membaca keberkesanan Collagen ini  melalui beberapa blogger yang telah berjaya menaikkan berat badan mereka. Dengan meminum setengah jam selepas makan. Kebanyakkan memilih cccp ini kerana kebersanannya setanding colagen jenama lain dengan harga yang rendah.
Antara blogger yang berjaya menaikkan berat badan mereka:


Blogger terkenal
lovebungaquerida.blogspot.com

lovebungaquerid


lovebungaquerid2


nikminijournal.blogspot.com

nikminijournal.


Untuk menurunkan/maintain  berat badan minum setengah sebelum makan

Lain lain kebaikan :
Membantu mengimbangi hormon
Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
Melambatkan proses penuaan
Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
Mencerahkan kulit secara semulajadi
Memberikan tenaga
Membantu mengurangkan keguguran rambut
Melancarkan peredaran darah dalam badan
Mengimbangi berat badan
Meningkatkan daya penghadaman
Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot


AMARAN!!!
keberkesanaan bergantung kepada badan masing masing dan keaslian produk. Oleh kerana produk ini semakin popular, banyak Cocoa Collagen Power Plus yang tiruan dilaporkan berada di pasaran walaupun packaging telah ditukar baru. Dapatkan dari stokis/reseller yang sah.

Jika berminat boleh la sms/wassap di 01723817878 atau email zyanaalpah@gmail.com
Untuk keterangan lanjut mengenai produk ini boleh ke  dmataqshop :http://dmataqshop.blogspot.com/2013/03/cocoa-collagen-power-plus-ori.html

p/s aku dah hampir dua tahun mengamalkan produk ni, sangat effective dan sesuai dgn tubuh aku dan paling best harga berbaloi baloi Cat face

Terima Kasih kerana membaca post ini.Red heart

1 comment:

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...