Tuesday, June 25, 2013

Colourific Mivva June 2013 Beauty Box Review

C360_2013-06-16-13-19-13-998

 

Assalammualaikum/Hello

 

Wow wow wow! that’s only I can say when I open this June BeautyBox by MIVVA. The theme of this months is colourific! this is the best beauty box ive got so far. As you can see its more to  make up then the skin care.Ive enough for skin care dou Nyah-Nyah.

 

The products include in this box:

Red heart Skin 79 Mini Rose Lip Gloss (RM 16.90) 1.1G

Red heart Liese Bubble Hair Color (RM 38/BOX)

Red heart 1 pcs  Beautymate Black Pearl & Calendula Officinalis Whitening Nano Mask (RM 49.90

        FOR 7 Pcs)

Red heart Enuca Eye Essential Quad (RM88)

 

but by subscribing with MIVVA u can get all this at RM38!

NOW lets explore one by one…..

 

C360_2013-06-16-13-11-14-005

Skin 79 Mini Rose Lip Gloss

This is lip gloss colored in rose pink I love their packaging so cute portable companion. of dry and chapped lips. Its moisturizes and makes your lips shinning and revitalize. Its comes with key chain and mirror.

 

The packaging in rose shape!

 

C360_2013-06-16-13-10-34-177

 

C360_2013-06-16-13-12-33-607

1 pcs  Beautymate Black Pearl & Calendula Officinalis Whitening Nano Mask

Tahitian Pearl also known as the Pearl of Queen contains various minerals to effectively improve your skin’s appearance and leave you feeling younger.Contains vitamin c to enhance skin color and maintaining skin elasticity. Suitable for all skin typesespecially rough dull and sagging skin

 

C360_2013-06-16-13-13-28-120

Enuca Eye Essential Quad (RM88)

This eye shadow made in Italy.Its promises unlimited artistry in one versatile compact. A combination of natural extract nourishes the delicate eye area even as it locks in and enhance colour. Available in 3 color variants : Amethyst, Sunset and Smoky.  mine is Amethyst, got the purple cream &  pink color shadow. Love it love it Rolling on the floor laughing but I din have chance to try yet!

 

C360_2013-06-16-13-14-58-303

Liese Bubble Hair Color (RM 38/BOX)

Coloring with bubbles never be that easy its contains plenty of foam to cover your hair completely and there is no to worry about the drips. Each strand of hair is covered fully and evenly. It also contains honey and hydrolyzed silk as moisturizing and protecting ingredient which make your hair smooth and shiny . Ive got Creamy Beige –elegant  and soft yellow  beige that is not too vivid.

Got message…..

 

C360_2013-06-16-13-15-19-191

 

From myself! haha just wanna see how its look like to put the message in that box. Winking smile

 

C360_2013-06-16-13-15-50-907

 

they also include the product descriptions and face chart  to u to play with, before u put the make into your face!

 

C360_2013-06-16-13-16-31-503

C360_2013-06-16-13-16-43-614

 

Get surprise every month with MIVVA now!

HERE

 

 

xoxo Red heart

Monday, June 24, 2013

Tips :CCP Tambahkan Berat Badan Untuk Orang Yang Cekeding/kurus

images (2)


Assalamualaikum/selamat sejahtera

Selalunya orang bagi tips nak kurus kan? apa kau hengat  semua orang ada masalah gemuk ka? Mesti jugaklah ada masalah sudah makan bertong tong masih jugak cekeding kan? siap diberikan macam macam gelaran lagi. Si tiang la, tengkorak hidup lah bini popeye yang paling best bagi perempuan gelaran “tak banyak air” <-------- eh eh ni dah kisah benar aku ni Confused smile

Tapi itu dulu…sekarang silap makan sikit, boncet tak hengat hehe.

Sebelum buat apa apa pergi check dekat doktor dulu  kalau berat badan sudah ideal tak perlula risaukan, Ni nak cek Kalau underweight  dan kalau kalau banyak cacing ka,masalah usus ka,makanan tak cukup zat ka atau metabolisma tinggi ka

So tanpa membuang masa di bawah ni antara tips  untuk menambahkan berat badan:

1. Makan mengikut jadual dan berzat: Pastikan anda makan mengikut jadual dan mengambil
                                                                            makanan yang berzat. terutamya daging merah.

2. Bersenam untuk bina otot : Bersenam bukan sahaja untuk kesihatan malah memberikan
                                                            ton pada bentuk badan. Seeloknya amalkan senaman angkat
                                                            berat (weight lifting) atau tekan tubi (push up). Ini penting  
                                                            supaya anda tidak hanya berat lemak semata mata. Minum 
                                                            minuman berprotein atau berkalori tinggi selepas senaman.

3. Belajar mengurangkan ketegangan : Anda perlu mencuba mengawal ketegangan kerana
                                                                            ia menjadi punca sesetengah orang hilang selera ma
                                                                            kan.

4. Makan lewat malam- yang ini melalui pengalaman saya sendiri. Jika saya makan nasi  sele-
                                              pas pukul 7.00pm badan akan cepat naik dalam masa 5 hari saja. Tapi
                                             berkemungkinan sebab umur dah meningkat.
Jika anda sudah mencuba semua dan masih tidak berhasil. Anda boleh cuba minum Cocoa Collagen Power Plus  di mana saya telah membaca keberkesanan Collagen ini  melalui beberapa blogger yang telah berjaya menaikkan berat badan mereka. Dengan meminum setengah jam selepas makan. Kebanyakkan memilih cccp ini kerana kebersanannya setanding colagen jenama lain dengan harga yang rendah.
Antara blogger yang berjaya menaikkan berat badan mereka:


Blogger terkenal
lovebungaquerida.blogspot.com

lovebungaquerid


lovebungaquerid2


nikminijournal.blogspot.com

nikminijournal.


Untuk menurunkan/maintain  berat badan minum setengah sebelum makan

Lain lain kebaikan :
Membantu mengimbangi hormon
Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
Melambatkan proses penuaan
Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
Mencerahkan kulit secara semulajadi
Memberikan tenaga
Membantu mengurangkan keguguran rambut
Melancarkan peredaran darah dalam badan
Mengimbangi berat badan
Meningkatkan daya penghadaman
Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot


AMARAN!!!
keberkesanaan bergantung kepada badan masing masing dan keaslian produk. Oleh kerana produk ini semakin popular, banyak Cocoa Collagen Power Plus yang tiruan dilaporkan berada di pasaran walaupun packaging telah ditukar baru. Dapatkan dari stokis/reseller yang sah.

Jika berminat boleh la sms/wassap di 01723817878 atau email zyanaalpah@gmail.com
Untuk keterangan lanjut mengenai produk ini boleh ke  dmataqshop :http://dmataqshop.blogspot.com/2013/03/cocoa-collagen-power-plus-ori.html

p/s aku dah hampir dua tahun mengamalkan produk ni, sangat effective dan sesuai dgn tubuh aku dan paling best harga berbaloi baloi Cat face

Terima Kasih kerana membaca post ini.Red heart

Friday, June 21, 2013

Cats + Bag Hook & Women

1005059_634176923278832_1444984790_n (1)

 

 

 

 

 

Assalammualaikum/selamat  sejahtera

 

I love cats and im women(women ke? im not a girl….not yet a women…Laughing out loud) with many handbags this is the perfect accessories for me! I saw this at Izzy Pets FB the price around RM35. So do u know any website selling those item? or you can just give me as a gift? muehheheNyah-Nyah just kiddin…

 

 

cats bag hook

cats bag hook2

270441_634176949945496_888627325_n (1)

 

 

Thank you for reading this postRed heart

Wednesday, June 19, 2013

Wednesday Info : Jimat dengan makanan kucing "Sayang ku"

 
Sayang ku (1 kg) =RM10.60
Whiskas  (1.4kg) = rm17.90-18.90
 
 
0.4 KG TU banyak tak bezanya? almaklum la oleh kerana ada perkara yang tidak dapat dielakkan terpaksa cut budjet untuk makanan kucing. Tapi nasi ngan lauk tu tetap aku bagi jugak dekat dorang ni . Ini untuk stok kecemasan time habis lauk atau pun makanan yang tidak boleh dorang makan. Korang ada cadangan lain?
 
 
 
 
p/s agak nervous dan kelam kabut sedikit untuk minggu ini banyak yang kena sort out balik aktiviti semuanya baru jadual baru suasana baru.harap harap makin better lah nanti,
 
 
xoxo Red heart
 
~Perttzyana Alpah~


Thursday, June 13, 2013

Thank u & goodbye ~ im no longer at TMp Sandakan..

Asslkm/Selamat Sejahtera

tmku3
Im no longer working at TMp Sandakan effective 17 June 2013.  <----------------omaigod macam dalam mimpi pun ada.Disappointed smile Pening ke hulu hilir menguruskan dalam masa satu hari. Hari ni (13/6/13) baru dapat hantar surat menyurat. Banyak owe kena prepare penyerahan tugas,outstanding macam macam lagi la.

So sapa ada masalah sila la kol 100 ye.. sms anda tidak akan dilayan hehe <-----kejam x?

Apa apa pun aku ucapkan terima kasih kepada semua yang membantu + support+ percaya  aku selama  2 tahun 3 bulan bertugas sebagai Angel cum Dev… DevilCat face.  Paling penting minta maaf jika terkasar bahasa, terkencang muka <--------------- ni memang aku susah mau ubah memang sudah air muka cam tu kalau aku diam diam. eh no excuse boleh nya pun kan senyum “Open-mouthed smile3” ko sedekah  kepada semua even orang gila meracau  depan ko  senyum jak. Ok dah merapu  harap maaf.

Gonna miss u guys… tengok gambar dolu2…

Sabah + Sarawak Angels
tmku4

ni dua orang (duduk + sebelah kanan) sudah lama pun tinggal kan aku yang paling mantop otai sebelah kiri tu meowCat face
tmku

aksi ini hasil daripada mendengar makian customer hahahNyah-Nyah

tmku5

Bersama otai Angels…. Sabah

tmku7

gonna miss this anak bulan jugak

tm8

every first step always hard...
tmku2

but I try my best to face the challenges with the smiles
tmku6

okeh that’s all from me gambar lain lain x jumpalah plak
Goodbye tmp! jumpa lagi bila aku bayar bill. eh! aku bayar bill tru online banking bah pulak. JANGAN PULAK KORANG SAJA SAJA MENTOSKAN AKU PUNYA AKAUN SUPAYA AKU DATANG YA hehe..


p/s Kalau lepas ni korang Angel dah di serap ka  dapat career enhancement ka,aku ucapkan tahniah la korang--- itu bermakna bukan rezeki aku lahtukan . hihi




sehingga berjumpa lagi di next post.

xoxo Red heart

~Perttzyana Alpah~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...