Sunday, April 21, 2013

Minho and family get new toy + privilege card

C360_2013-04-06-09-19-30
Yunho & Hyori

Asslammualaikum/selamat sejahtera

Hari tu hari Jumaat, ,time rest 2 jam aku termasuk kedai menjual Barangan kucing. Nama kedai tu House of Pet yang terletak di Bandar Prima Sandakan. Sebenarnya member office aku yang mau beli barangan tuk anjing dia.Tapi bila ku masuk terus tergoda plak dengan barangan dalam tu adei…

Time tu adalah kedai ni pamer kucing kucing yang comel lagi gendut dalam kaca. Bila ku tengok ada plak sebatang, (eh sebatang ka?) mainan macam kayu berlubang lubang di tengah2 kurungan kaca tu.

Pastu  aku terdetik lah plak hati aku:” eh kalo ada di rumah ni mesti best dorang c Minho main main dalam tu.” MARKETING STRATEGI DORANG MENGENA  LAH  PLAK PADA AKU !
Tapi time tu, time kering, tengah bulan oiii.  Aku saja saja lah tanya acai dalam kedai tu.

aku     :  Acai yang mainan kucing macam tu ada jual? sambil tunjuk tunjuk dalam kandang tu.

Acai 1 : ada… ni dia.

aku    : owh  color lain ada? design line ada?  (demand lah pulak kan  padahal saja  jak tanya. aku mau beli lain kali bila ada duit lebih konon).
Acai 1 : tiada oo tinggal ini satu seja.
Aku    : Ha tinggal ini? em… enda pa lah. Ambik yang ni la. (PULAK!! kena lagi strategi dorang, baik baik mau lain kali jadi terbeli time tu jugak!)
        
Time aku mau membayar dekat cashier lain lagi ceritanya.
Oleh kerana aku tengok harga bendaalah mainan kucing ni mahal. RM45 TAU! aku sekali lagi saja saja tanya Acai cashier tu.

Aku : Cai, endada diskaunka cai?

Acai2: tiada, tapi kalo join member dapat diskaun 10% semua barang. RM10 lifetime.Terus dia keluarkan privilege card tu.

PULAK DAH!! aku ni pun yang ngengong2 pun terus plak sign up kan.

Aku: oh yaka? erm okeh la..

Terkena lagi. Time tu aku fikir nanti bila ku beli makanan kucing aku boleh pi situ lagi. Tapi aku x nampak pun jenama  whiskers di situ. Matai!!

Itulah 3 strategi dorang yang kena betul ngan aku ni hehe. Lagi lagihantu kucingkan…
korang boleh tengok gambar2 semua meow aku tengah bermain dengan TOy baru dorang.

yang nila lah card privilege from HOUSE OF PET siap aku tanya lagi kalo kad yang ada gambar kucing. ACAI TU cakap endada. Nasib bek hanjing ni comel. ke serigala ni? hahaVampire bat
C360_2013-04-05-19-59-32



Ni mula mula aku buka mainan kat tengah ruang tamu. Semua  datang tegok dekat macam jakun.

C360_2013-04-05-18-31-57

3 ekor ni masih lagi takut2 mau main dalam tu
C360_2013-04-05-18-31-13



Now bapa Bonjeng in action!

C360_2013-04-05-18-34-56

C360_2013-04-05-18-36-47

dia plak yang lebih lebih dari anak nya

C360_2013-04-05-18-32-37_org


Minho model terbaik!!
C360_2013-04-06-09-20-17
C360_2013-04-06-09-20-17
C360_2013-04-06-09-20-17C360_2013-04-06-09-20-17
C360_2013-04-06-09-18-33
cak!!!
eh mak engkou terkejut!


HYORI pandai berdiri main bola tu

C360_2013-04-05-18-46-04


mama Gonjeng pun testing santai santai dalam tu

C360_2013-04-06-09-36-27


Bonjeng main intai2 ngan si Gonjeng Laughing out loud
C360_2013-04-06-09-37-05

okeh terima kasih kerana mengintai post ini Winking smileRed heart

2 comments:

  1. hahah dalam pada takda duit boleh jugak terbeli tu....hihihi utg la acai bisnes maju...hehe...apa2 pun mmg comel plak tgk diorg masa tgh2 intai tu....

    ReplyDelete
  2. banyaknya kucing..syok depa main ye..haha..

    husna kurg minat dgn kucing..huhu..

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...