Tuesday, April 30, 2013

Segmen Blogger Pinkish and Purplish




koleksi yang dipaparkan hanya 20% dari koleksi sebenar…

Ready?


brang1

make up lipstik semua pilih pink ,yang ada meow (Minho) tu makeup tray aku Open-mouthed smile Hello kitty plak cermin kat opis

baju
antara koleksi baju… baju kurung aku hampir semua kaler kaler pink


brang2

minyak wangi yang dibeli disebabkan botol pink pencuci tangan pun..beg tu aku buat beg makeup haha

brang3
barangan di opis pun banyak pink tak sengaja u, terbeli pink. Kad member sophie paris pun Pink Send a kiss . napkin yang digubah bentuk puppy comel dari Mivva beauty box tu sampai sekarang aku tidak sentuh. Sayang…

Di bawah ni pulak antara graphic/art yang tak berapa nak art yang samada sedar atau separa sedar meletakkan pink sebegai color utama.

tadaaaaa my blogshop semua color pink.. ni header jak.

hbfb


antara gambar yang di postkan dalam instagram/blog/onlineshop semuanya ada pink!!

page


ni jugak gambar Pink Ponk Kyomi ciptaan syok sendiri yang di masukkan dalam post lepasWinking smile

topk

Siapa yang mahu join segmen ni boleh ke-------> SINI BLOG http://zafirahzarrae.blogspot.com

Siapa nak Barang Sophie Paris Free + Masuk bloglist DeeMataque+ Kupon 20% di jemput join SEGMEN/GIVEAWAY terkini di--->; sini komen &  menang sehingga 15 Mei 2013 Smile

eh eh..tadi pergi balik blog Labyrinth pastu baca balik entry segmen tu, rupanya snap 1 picture jak..punya main semngat aku masuk kan bebanyak koleksi aku hihi. Tapi x pa la kan just join hehe ...je i support yalls! 


Terima Kasih kerana membaca post ini Red heart

Monday, April 29, 2013

Segmen Komen & Menang oleh Blog DeeMataQue


Hadiah 
1x Sophie Paris Magic Pink Cream +  masuk bloglist + 20% diskaun kupon ID DMataQ Shop

5x masuk bloglist + 20% diskaun kupon ID DMataQ Shop

Syarat Penyertaan
1. Buat post bertajuk Segmen Komen & Menang oleh Blog DeeMataQue

2.Letak banner di atas dalam post dan backlink ke post ini

3. Bagi 3 komen untuk Blog Deemataque Contoh  blog deemataque best/best kalau ada
              1.banyak gambar kucing handsome
              2. resepi dia pelik
              3. Owner blog comel 
4. follow/like
Fb Deemataque Blog
Follow blog Deemataque SAMADA google atau g+ 
LIKE FB DMataQ Shop 
http://www.facebook.com/DMataQShop
5.Drop link entry anda di ruangan komen di bawah.
Segmen berlangsung sehingga 15 Mei 2013.
Pemenang di pilih melalui komen terbaik dan random.org

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sunday, April 28, 2013

Review: Makan Vitamin C soluble/effervescent lagi best!

vitc4
Asslammualaikum/Selamat sejahtera
Ramai yang sudah tau kebaikan vitamin c kan? Sekarang ni pun oleh kerana meningkatnya health & beauty conscious  di kalangan orang Malaysia, banyak jenis dan brand berlumba lumba mengeluarkan produk mereka.  Pada post kali ini aku review tentang jenis vitamin C yang mudah cepat dan berkesan bila diambik.

Sebelum tu di bawah ni adalah antara kebaikan/fungsi vitamin C:

Smilemeningkatkan sistem imun
Smilemembantu pembentukan kolagen
SmileMengekalkan gusi yang sihat
SmileMerawat alahan , seperti asma, ekzema, dan demam alergi (dipanggil rinitis alergi)
SmileMengurangkan kesan daripada pendedahan cahaya matahari, seperti selaran matahari atau kemerahan (dipanggil erythema)
SmileMengurangkan mulut kering, terutamanya dari ubat-ubatan antidepresan (kesan  sampingan yang biasa dari ubat-ubatan)
penyembuhan  luka
SmileMengurangkan gula dalam darah pesakit diabetes

interprem kejap…..
C360_2013-04-07-09-36-11

Sebelum ni aku ambik jenis pil. Tapi selalu malas mau telan. Ambik pun on/off. Bila try jenis Soluble/effervescent best la  plak sedap mudah. So far yang pernah aku try Jenama Cebion & Watson. Dalam 1 kotak ni Cebion ada 4 tube manakala Watson 3 tube. Dalam 1 tube plak ada 10 tablet.

vitc
Biasanya memang aku ambik Cebion tapi saja saja mau try jenama Watson lagi pun dia ada + zink. Manatau kalau kalau ada efek dengan rambut degil aku ni. Jadik seperti anda lihat dalam gambar di atas yang jenama Watson aku ambik  ada 10mg zink + 1000mg vitamin c. Manakala cebion 1000mg vitamin C.

vitc2
Cebion ada kerajang timah (kerajang timah ka org panGgil bendaalah silver tu?).Manakala Watson direct boleh nampak tablet tidak ada bungkus bungkus.

C360_2013-04-07-09-48-29

Sebelah kanan adalah Watson 1000mg vitamn c+ 10 mg zink, yang kiri Cebion 1000mg vitamin c.
vitc3
Rasa rasa yang mana satu Cebion? yang mana satu Watson nya ni? boleh tengok kan dari color dia?Winking smile

Pengalaman dan efek
Sebenarnya aku sudah lama ambik Vitamin C Cebion ni. Tapi hari tu, bapak aku kena gatal gatal kulit habis timbul biji biji di badan dia. Pergi klinik dua kali kata alergi. Kena suntik baru reda kedua kali datang bagi ubat tidak surut jugak. Jadik aku suruh la bapak aku try minum vitamin c Cebion ni. Lepas dua hari cam tu dia kata macam ada efek, gatal hilang biji biji ytang timbul pun hilang. So aku bagila the rest macam 2 tube lagi tu dekat bapak aku.

Ada reason la aku mau beli yang baru. Bila pergi Watson nampak plak vitamin C murah then ada zink. Aku ada terbaca gak zink boleh bantu kurangkan masalah rambut. Aku pun grab la.

Pada pengalaman aku bila ambik vitamin c ni aku jarang dapat salesma demam. (tapi bersin habuk atau paGI subuh still ada)  Pastu ada orang tegur aku makin cerah. Tapi tidak confirm la plak sebab vitamin c ni. Sebab aku kadang minum jugak Cocoa collagen untuk tenaga dan bagi badan panas sebab aku tidak tahan sejuk hihi. Tapi bila fikir memang selalu pun kosmetik atau skincare ada vitamin c untuk pencerahan kan? kan?

Lagi satu sejak makan vitamin c Watson ni anak rambut aku macam banyak yang tumbuh tetiba. Mungkin betul gak zink tu adamembantu  dalam pertumbuhan rambut aku hehehe.

Bagi aku :

Vitamin C berbentuk effervescent/soluble ni lebih mudah di ambil berbanding jenis pil telan. Oleh kerana vitamin C mudah larut dan di singkirkan dari badan, anda boleh larutkan vitamin c dalam botol/bekas dan minum seperti air kosong beberapa kali. Macam jus la kiranya. Bila aku tidak sempat makan lepas breakfast pun, aku boleh bawa jak bekas air berisi vitamin c dan minum pelan pelan di tempat kerja.

Untuk rasa pulak jenama Watson lebih masam berbanding Cebion.

Buat masa sekarang aku makan dulu jenama Watson di sebabkan ada zink. Tapi untuk rasa aku lebih prefer Cebion. So bagi anda yang masih tercari cari mau ambik vitamin c jenis apa boleh try la dulu Cebion ni. Tapi bagi yang ada ambik ubat, sila consult dulu dengan doktor sebelum ambik apa apa vitamin ya.

Okeh sekian dulu post pada kali ni jangan lupa join Segemen Komen dan Menang oleh Blog Deemataque sehingga 15 Mei 2013 di------> Sini.

Terima Kasih kerana membaca post iniRed heartWinking smile

Wednesday, April 24, 2013

Cabaran Kiyomi/Gwiyomi + Review Balm Stain pertama

top


1.Cabaran Kiyomi/Gwiyomi

Amaran
jika anda mempunyai lemah jantung anda dilarang sama sekali menonton aksi ini. Kepada yang tidak suka melihat aksi ni, jangan risau saya tidak akan halau anda dari blog ini.
Tapi………..
Saya akan cuba lagi!!! next time terbaik punya muheheheLaughing out loud




Mari kita mulakan!


ready

kkosong

ksatu

kdua

ktiga

kempat


klima

kenam

ktujuh

klapan

ksembialn

ksepuluh

memangla Nora Danish yang menangkan kan? I tak kisah uuu lagi pun i punya lain sampai 10 uuu

ok dah

Jom baca review plak


2.Revlon® Just Bitten Kissable™ Balm Stain

gambar dari Mr Google

Hari ni mau review shade Sweetheart/Valentine. Ini adalah lipbalm stain pertamaku!.Pening jugak time mau pilih shades last sekali terbeli yang ni pulak. Rasa comel la plak tengok chubby crayon ni. Pic di atas tu yang ada love color pink2 di pipi tu, aku lukis pakai lip stain ni lah.
C360_2013-04-24-18-57-42-792
C360_2013-04-24-18-57-42-792

Pada pendapat aku warna lip stain ni berubah mengikut suhu badan atau warna bibir asal masing-masing. Sebab bila aku tengok pada gambar gamabr di blog  yang review pasal lip stain ni semua berlainan. Bila orang putih pakai warna lips dia lebih cerah,bila kulit asia plak cam ada gelap sikit Nerd smile

yang sebelah kiri bila suhu badan aku suam suam stabil. Yang sebelah kanan tu bila dalam air-con. Selalunya time tu bibir aku akan membiru, memang badan aku ni tidak tahan sejuk. Bila aku pakai blazer plak ada yang cakap aku macam bos. Lepas tu ada arahan keluar bila sudah tukar uniform baru ni (tshirt yang color kusam lagi cepat bebulu ) dilarang memakai blazer bersamanya. Ma ak ai tahan hati jakla.

Eh meracau ke tempat lain sudah akuLaughing out loud. Kesimpulannya bila time sejuk warna bibir aku berubah,warna lip balm ni pun berubah menjadi sedikit gelap.


lip


Apa yang best tentang Revlon® Just Bitten Kissable™ Balm Stain ni?

Red hearttahan lama
Red heartberpigmen terang menampakkan wajahku lebih cerah ceria
Red heartada rasa minty sikit
Red heartmudah di oleskan ke bibir

Cons

Sad smile agak kering bila di bawah aircon (memandangkan aku jenis bibir kering)

Color honey pun macam best. Nanti beli lagi heheOpen-mouthed smile. Rasa rasa bila aku buat segmen dan giveaway untuk cabaran KIYOMI/GWIYOMI ramai ka yang mau join? Be right back. oh ya cabaran kiyomi/gwiomy tersebut terinspirasi dari cik Bunny punya post ini  Tipikal Selca + cabaran. Mau buat video malas plak kan. Laughing out loud





okeh!! terima kasih kerana membaca post ini Red heart

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...