Friday, March 29, 2013

Santai :Good Friday! bersama Bonjeng Family

C360_2013-03-29-11-49-23

Gonjeng & Bonjeng

 

 

Hari ni cuti Good Friday yey boleh guling2…Rolling on the floor laughing dengan dorang Bonjeng & anak anaknya

C360_2013-03-29-11-49-05

Ini si Gafil kucing gengstar dekat kawasan perumahan aku. Semua kucing dia mau gaduh termasuk c Bonjeng

C360_2013-03-29-11-51-52

Sebelah kiri tu Hyori, sebok mau  memanjat follow  mama dia Gonjeng.

 

 

C360_2013-03-29-11-58-48

dari belakang Hyori, Yunho & Minho tengah intai ikan mak aku tengah masak.

 

C360_2013-03-29-12-06-14

Minho & Yunho berebut mau menyusu, Yang si Hyori sebok dengan vitagen

 

 

Cuti…cuti…Party smile

 

 

Terima Kasih membaca post ini Red heart

SophieParis Katalog VOL 10 versi e-book now available


pdf_0001


Assalammualaikum/selamat sejahtera

Hi just mau inform to all readers and customer yang anda boleh dah tengok e-katalog
Vol10 versi
e-book dengan mudah---->; di sini
versi images---> sini
Jika anda ingin order boleh

Pihak Sophie Paris club juga MEMBUKA peluang kepada sesiapa yang ingin jadi ahli Sophie Paris Club.

AHLI AKAN MENDAPAT 20% dari harga katalog
anda boleh DAFTAR sementara peluang masih di buka!!! di ---->; sini

Boleh tengok My personal review/testimoni di ----> SINI


antara barang yang best dan menarik untuk VOL 10

vol10

v1v2 - Copy
v4v6

SophieParis Club member (upgrade)Review

sop


Assalammualaikum/Selamat Sejahtera

Hari ni rasa mau review sikit tentang SophieParisClub ni. Sudah dekat satu bulan aku join SophieParisClub ni memang rasa puas hati dengan produk,dan service

Jika anda belum daftar anda boleh daftar FREE selagi dibuka  di  ---> SINI

Untuk member yang berstatus FREE anda boleh la upgrade status anda di ---> SINI

Apa yang akan anda  nikmati kalau anda Join SOPHIEPARIS CLUB Dengan hanya RM15?
* Diskaun 20% untuk barangan SophieParis
*Car Sticker
*Membership card(boleh guna kad seluruh cawangan )
*catalogue
*invatation card
*sophie bag
*member manual
*quick guide
*Laman web promosi!!!
Apa yang best tentang sophieparis?
Produk berkualiti dari beg,pakai,makeup&skincare!!! anda boleh lihat di --> SINI

C360_2013-03-24-17-01-19


C360_2013-03-24-17-13-41
bag sophie

C360_2013-03-24-17-13-11

ni isi kandungan beg tu


C360_2013-03-24-17-14-44
member card


C360_2013-03-07-07-21-05
3 catalogue

Antara stock  yang pernah diorder dan sempat di snap

dompet: meterial sangat berkualiti

IMG_20130310_134915

my new fav produk!! Magic cream BLUSHER!

C360_2013-03-08-18-59-42
okeh apa tunggu lagi?
anda boleh DAFTAR sementara peluang masih di buka!!! di -----> sini

Jika ada sebarang pertanyaan/kerisauan/saranan ATAU PERLUKAN BANTUAN anda boleh la email ke zyanaalpah@gmail.com
Terima Kasih kerana membaca post iniWinking smileRed heart

Thursday, March 28, 2013

Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April


Assalammualaikum/selamat sejahtera

Hari ni mau join pencarian bloglist fizgraphic lah pulak.

Kenapa aku Mau Join
Aku mau join bloglist fizgraphic sebab blog fizgraphic gempak. Ada tutorial dan yang paling best PAGE RANK  dia tu: :Winking smileRed heart (jujur sangat ka aku ni?)

Alexa Certified Traffic Ranking for fizgraphic.com

Apa kekuatan blog Hampa?

Susah nak cakap kekuatan blog aku ni, sebab memang terlampau kuatlah  meuhehe! Apa yang aku boleh katakan post post aku selalunya rare. Info,Tips tips dan resepi yang ada dalam blog ini kebanyakkan dari hasi experiment aku sendiri. Tanpa copy paste :) dari mana mana blog. Dan yang paling penting blog aku bukan sahaja memberikan giveaway untuk gurl, wanita sahaja untuk boy2 men2 pun ada!!!

Berapa kerap Hampa update blog dlm sehari?
 aku update blog 1-3 kali sehari

SIAPA YANG MAU JOIN BOLEH IKUT SYARAT DI BAWAH
SYARAT-SYARAT :
1. Buat entry tajuk "Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April"
2. Tempek banner atas tue. Copy ja code banner dan paste dalam entry (HTML).
3. Explain kat aku, kenapa nak masuk dalam bloglist fizgraphic. Apa kekuatan blog hampa dan berapa kerap hampa update blog dalam sehari. (Ayat 2-3 baris automatik aku tekan X)
3. Follow blog www.fizgraphic.com dan like fanpage --> TEKAN4. Copy link entry dan hantar kat ruangan komen entry nie.
5. Tepuk tangan 3 kali sambil senyum selepas berjaya hantar link entry kat aku. *hihihi6. Tamat : 30hb Mac 2013 pukul 11.59 malam.


p/s harap2 dapat masuk dalam bloglist ni hehe Winking smile



Wednesday, March 27, 2013

SEGMEN:300 BLOGGER by Paly.my

Assalammualaikum/selamat sejahtera .
Ini just short update yang mana paly.my tengah buat segment 300 blogger.

Jom join ramai2. Free jak pun :)

Di -----> sini

Tuesday, March 26, 2013

Bio-essence Tanaka White 4x flawless White Serum(cons)

C360_2013-03-26-16-06-37
maaf SophieParis Beg tersebut tidak ada kena mengena dengan post ini


Assalammualaikum/Selamat Sejahtera


Jika korang semua pernah membaca review aku, mengenai Bio-essence Tanaka White 4x flawless White Serum hari tu di post lepas ------> ini. Korang mesti tahu yang aku sangatla puji produk ini kerana keberkesanannya membantu improve ke atas kulit aku (selain dengan bantuan cocoacollagen yang aku minum).

Namun hari ini, aku ada satu sahaja nak suh improve mengenai produk ini ia itu packaging!!! setelah hampir 3 bulan aku menggunakan produk ini, aku dapati agak susah untuk mendapat serum dalam botol tersebut. Ini kerana sucker /penyedut (aku tidak tahu apa mau panggil  pendaalah penyedut tu ) serum tersebut,  tidak dapat menyedut serum di dalam botol sebab amaun semakin berkurang. Berkemungkinan penyedut tidak sampai ke bawah botol.
So aku terpaksa tunggangkan botol atau pun keluarkan dengan benda lain. Ini amatla menyusahkan aku sebagai pengguna.
C360_2013-03-26-16-07-24
butang ini perlu ditekan untuk menyedut serum di dalam botol
Aku harap dorang improve on the packaging .!!!
Terima Kasih kerana membaca post ini Red heart

Deemataque Dalam Nabeel Fikree bloglist



Assalammualaikum/Selamat Sejahtera

Hari tu aku ada join SEGMEN NABEEL FIKREE MENCARI BLOGLIST. So sekarang korang boleh tengok blog aku sudah dalam bloglist Nabeel ni. Cuba tengok di bawah ni.
Party smile yey!

image

Soalan saya,! apsal MAC & APRIL JE En.Nabeel. Letakla sepanjang tahunke muehheheheBe right back.




Apsalah C En Nabeel ni tiada +Google  ni. Kalo tak bolehlah  aku main tag tag Sad smile kat post ni


Terima Kasih kerana membaca post ini Red heart

Saturday, March 23, 2013

Beauty Box (for MEN)giveaway Selamat sampai ke tangan tuannya

 

box

 

Assalamualaikum/Selamat sejahtera

 

Minggu lepas Beauty Box (for MEN) giveaway untuk peNGELIKE FB bertuah sudah sampai dengan selamat ke tangan tuannya. Giveaway ini adalah atas penghargaan kepada mereka yang telah support aku. Giveaway beautyboc for men & women HARI TU ADALAH TIDAK DI RANCANG.

 

Baru baru ni aku baru buka jak fan page FB  Deemataque Blog. Lepas create tu. Aku just announce la di personal FB dan page FB aku yang lain. Takdela suruh orang ngelike ke ape ke. Just announce jer. Pastu tidak lama kemudian adalah orang ngelike kan fb tu. Tapi tidak la ramai sangat. Tapi apa yang aku tahu 2 orang yang terawal ngelike adalah 2 orang ni:

*Ct Leyleng

*Cocucini Pix

 

So dengan tetiba aku rasa terharu dan bebesar hati pulak mau bagi sesuatu kepada mereka. Dalam Box ni bukan sahaja cosmetic, krim muka ja, tapi untuk kesihatan seperti  vit c (untuk imun/kecantikkan) pun ada. Aku  beli dekat watson tau bukan men beli on9 on9 . Kalo rajin ko zoom lah gambar tu. Open-mouthed smile hehe.

 

Yang popuan punya boleh tengok sini :  http://deemataque.blogspot.com/2013/03/mivva-beauty-box-march-2013-review.html

 

 

 

Terima kasih kerana membaca post ini Red heart  Suidah baca apa lagi? follow lah manatau nextime  giliran anda pula Smile

DeeMataQue Blog menang segmen SS mencari bloglist & Giveaway!


Assalammualaikum/selamat sejahtera

Hari tu, blog SS buat segmen cari bloglist, punyala aku gembira sebab aku salah satu dari 10 pemenang yang   diletakkan dalam blog SS. Ni 1st time lah kan aku menang apa2 pun dalam dunia  blogging hepila sangat!! hehe .
Jom tengok senarai blogger lain di sini:

 http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/03/pemenang-segmen-ss-mencari-bloglist.html

Sekarang ni pulak tengah berlangsung giveaway kat blog SS dan encik B

Saya salah satu sponsor untuk GIVEAWAY INI jangan lepaskan peluang ini !

JOM JOIN DI ------>SINI




Thank you for reading this post Red heart

Tuesday, March 19, 2013

Serius Simple: Tips bibir kekal merah segar sepanjang hari

lips-care_300
image from MR Google Realsimple
Assalamualaikum/Selamat Sejahtera
Hari ni aku mau share  tips simple gila untuk nampakkan bibir kekal segar sepanjang hari. Tips ni untuk orang yang malas touch up balik balik macam aku. Beli macam macam lipstick, tapi semua kena touchup balik balik sebab aku ni sekejap sekejap minum air kosong sebab tekak kering duduk dalam air-con. Tu yang tanggal lipstick tu.

Oleh kerana kemalasan di tahap yang agak tinggi di tambah lagi kerja yang tak henti henti, sampai lupa mau touch up. Check punya check bibir dah biru lebam  kering sebab kesejukkan dalam air-con.  Kena layan customer lagi pulak tu dengan bibir lebam lebam haha.Shifty

Walaupun sekarang macam macam ada, LIP TINT LA,LIPSTICK MACAM LA, Tapi aku tetap suka guna bendaalah bendaalah di bawah ni. Ni cara aku untuk kekalkan bibir segar dengan mudah dan agak tahan lama. YANG LIPSTICK  macam macam warna tu kadang2 ja aku pakai. So ada 2 jenis..fav aku jeng jeng….

Yang pertama : GUNAKAN
Silky Lips Magic Pink Lip Balm
sl01
harga dari RM6-9
walaupun dia agak kebudak budakan, namun Silky Lips Magic Pink Lip Balm  ni sesuai ngan cita rasa aku simple tapi kekal lama. Lip Balm ni BEST  untuk digunakn sebab bibir akan berubah ke warna merah jambu semulajadi dan mempunyai formula yang menjaga kelembapan melicinkan dan melembutkan bibir kita.
Ia mengandungi anti-oksidan Vitamin E untuk melindungi bibir dari kesan pengeringan berbahaya alam sekitar dan mengekalkan keanjalan kulit. Ia adalah didapati dalam 3 perisa buah-buahan menyeronokkan - Strawberi, Cherry dan Fragrance free

YANG PENTING DIA TAHAN LAMA DI BIBIR!! XLA MUKA PUCATKAN BILA LUPA  TOUCHUP2

C360_2013-02-14-13-57-52
pakai Silky Lips Magic Pink Lip Balm bibir tidakla ber color biru lebam sangat
NI ambik gambar sudah petang pukul 4 lebih macam tu.
Yang ke2 : 
Maybelline Color Bloom lip balm
241423_10150258971536101_114944116100_9109305_6219202_o
Harga : RM11-14
Yang ni harga agak mahal  sedikit,mungkin sebab ada SPF 16. Ada pro vitamin e & jojoba oil. Aku terbeli  Maybelline Lip Bloom ni sebab Silkygirl punya lipbalm tu selalu habis dekat Watson/Guardian. So ni kira sebagai  alternative la.
C360_2013-02-20-13-33-26
Yang ni tengah guna PEACH BLOSSOM
C360_2013-02-14-13-58-21
Yang ni guna PINK BLOSSOM

Pernah jugak try2 yang lain tu. Tapi 2 jenis ni yang paling  best.  Kalau pasal warna, Silkygirl agak lebih terang sedikit warna dia berbanding Maybelline. Ketahanan lembapan dan warna  adalah agak sama.

Kesimpulannya walaupun macam macam lipstick yang aku beli, namun dua jenis lipbalm ni wajib ada dalam beg. Sebab lebih mudah, lebioh tahan lama dan nampak natural. Kalo ko  mau suruh aku letak madu hari hari, dekat bibir, bek aku minum sekali gus tu madu senang heheheOpen-mouthed smile



So anda yang lain ada tak tips tips lain yang simple simple senang aku mau ikut. Mari lah share di sini Smile
Terima kasih  kerana membaca post ini Red heart

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...