Thursday, February 28, 2013

Chinese food :Ming Restaurant Sabah Hotel, Sandakan


C360_2013-02-22-13-37-33
Assalamualaikum hi again!

Anda X tahu mau makan di mana?Bosan makan di tempat yang sama? Jom makan chinese food di Ming Restaurant Sabah Hotel,Sandakan. Nyum nyum (ceh macam iklan la pulak)
Aku sudah jumpa tempat lepak makan baru yang ngam sama tekak ku hehehe.Tapi bahaya ni boleh nipis poket (yang memang sudah nipis) sebab kalo aku makan, memang order x ingat macam semua di mau!! Nyah-Nyah. Hari tu pergi sana ngan 3 orang rakan opis. So di bawah ni antara menu yang kami order beserta harga:

C360_2013-02-22-13-37-33
My top of the list: FRIED YAM DUMPLING RM4.50
Ni makanan memang sedap baru 1st time test. Crispy diluar, di dalam lembut rasa yam manis lemak campur sayur+ayam masin . Pasti mau lagi!! Serius sedap.

1361528713627
Yang ini kalo tidak silap PwN DUMPLING C/EGG: RM 6.00
Confius sebab ada lagi satu jenis dumpling/siuw mai aku order. kalo boleh semua jenis aku mau order hikhik Rolling on the floor laughing
Dumpling is my fav duh…~~~~

C360_2013-02-22-13-25-13
MING SIUW MAI:RM4.50

C360_2013-02-22-13-33-51
yang ni pun sedap tidak hengat nama apa. Nasi dibungkus kukus, dengan daun (tidak tau daun apa). Dalam ada ayam macam masak kari pastu yang sedap ada kuning telur itik. Aku makan 2 bungkus!! Smile with tongue out
C360_2013-02-22-13-24-52
Yang ni dalam resit tulis RAD CK B/SPROUT :RM 5.00
Yang ni banyak boleh makan 4 orang. Tidak tahu apa dalam dia yang confirm ada sprout.

C360_2013-02-22-13-25-02
Yang ni PUN BEST sedap:CRISPY BEANCURD RM5.00

Ada lagi makanan yang tidak ada dalam pic sebab aku sudah kelaparan, so fokus terus menikmati pada makanan hehehe. Lagi  pun  masa tidak banyak pukul 2 sudah masuk opis tapi order bukan main banyak!!!!

Menu lain:
WANTAN HO
(OPEN FOOD)  -RM18.00
GLUTINOUS SHRIMP 5.00
SCALLOP C/FUN X2-RM12.00
CHINESE TEA x4-RM6

SERVICE CHARGE 10%
GOV TAX 6%

Sebelum makanan sampai aku boring aku amik pic di bawah:

1361509989913
model ini tidak berbayar

IMG_20130222_131853
ni lampu atas siling ngam ngam atas meja. So kamu rasa2 camna aku ambik pic ni?
Orang sebelah2 meja semua tengok aku sebok ambik gambar.Mau join ugak lahtiew!interpremm.

Ni suasana dalam Ming Restaurant. Banyak color Merah. I LIKE!!
Mingresrtaurant

Sekian untuk post ini.
sebarang cadangan/pertanyaan/sumbangan bolehla luahkan di ruangan komen atau email terus ke zyanaalpa@gmail.com.

Terima kasih kerana membaca post iniRed heart.


*Klik like jika suka post ini
*klik logo fb untuk share post ini kepada rakan rakan

No comments:

Post a Comment

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...