Thursday, February 28, 2013

Chinese food :Ming Restaurant Sabah Hotel, Sandakan


C360_2013-02-22-13-37-33
Assalamualaikum hi again!

Anda X tahu mau makan di mana?Bosan makan di tempat yang sama? Jom makan chinese food di Ming Restaurant Sabah Hotel,Sandakan. Nyum nyum (ceh macam iklan la pulak)
Aku sudah jumpa tempat lepak makan baru yang ngam sama tekak ku hehehe.Tapi bahaya ni boleh nipis poket (yang memang sudah nipis) sebab kalo aku makan, memang order x ingat macam semua di mau!! Nyah-Nyah. Hari tu pergi sana ngan 3 orang rakan opis. So di bawah ni antara menu yang kami order beserta harga:

C360_2013-02-22-13-37-33
My top of the list: FRIED YAM DUMPLING RM4.50
Ni makanan memang sedap baru 1st time test. Crispy diluar, di dalam lembut rasa yam manis lemak campur sayur+ayam masin . Pasti mau lagi!! Serius sedap.

1361528713627
Yang ini kalo tidak silap PwN DUMPLING C/EGG: RM 6.00
Confius sebab ada lagi satu jenis dumpling/siuw mai aku order. kalo boleh semua jenis aku mau order hikhik Rolling on the floor laughing
Dumpling is my fav duh…~~~~

C360_2013-02-22-13-25-13
MING SIUW MAI:RM4.50

C360_2013-02-22-13-33-51
yang ni pun sedap tidak hengat nama apa. Nasi dibungkus kukus, dengan daun (tidak tau daun apa). Dalam ada ayam macam masak kari pastu yang sedap ada kuning telur itik. Aku makan 2 bungkus!! Smile with tongue out
C360_2013-02-22-13-24-52
Yang ni dalam resit tulis RAD CK B/SPROUT :RM 5.00
Yang ni banyak boleh makan 4 orang. Tidak tahu apa dalam dia yang confirm ada sprout.

C360_2013-02-22-13-25-02
Yang ni PUN BEST sedap:CRISPY BEANCURD RM5.00

Ada lagi makanan yang tidak ada dalam pic sebab aku sudah kelaparan, so fokus terus menikmati pada makanan hehehe. Lagi  pun  masa tidak banyak pukul 2 sudah masuk opis tapi order bukan main banyak!!!!

Menu lain:
WANTAN HO
(OPEN FOOD)  -RM18.00
GLUTINOUS SHRIMP 5.00
SCALLOP C/FUN X2-RM12.00
CHINESE TEA x4-RM6

SERVICE CHARGE 10%
GOV TAX 6%

Sebelum makanan sampai aku boring aku amik pic di bawah:

1361509989913
model ini tidak berbayar

IMG_20130222_131853
ni lampu atas siling ngam ngam atas meja. So kamu rasa2 camna aku ambik pic ni?
Orang sebelah2 meja semua tengok aku sebok ambik gambar.Mau join ugak lahtiew!interpremm.

Ni suasana dalam Ming Restaurant. Banyak color Merah. I LIKE!!
Mingresrtaurant

Sekian untuk post ini.
sebarang cadangan/pertanyaan/sumbangan bolehla luahkan di ruangan komen atau email terus ke zyanaalpa@gmail.com.

Terima kasih kerana membaca post iniRed heart.


*Klik like jika suka post ini
*klik logo fb untuk share post ini kepada rakan rakan

Segmen SS Mencari Bloglist


segmenSS
SYARAT:
1. follow blog ini.
2. klik SINI, SINI dan SINI*tunggu sampai habis loading*
3. buat satu entry dan tempekkan banner yang dilinkkan ke sini.
4. hantar link entry kat ruangan komen

HADIAH :bloglist selama SETAHUN x 10 pemenang

TAMAT :10 Mac 2013

*klik banner di atas untuk join


Terima Kasih kerana membaca post ini Red heart

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Wednesday, February 27, 2013

Cat + kpop = Handcream!!

lovely-meex-mini-pet-hand-cream-3 (1)

Assalamualaikum Hi all!
Akibat kegatalan jari mengelik ngelik onlineshop. Terjumpa bendaalah ni, comel lah  pulak handcream ni   KUCING! KUCING! COMEL!. Jenama [The Face Shop] Lovely ME:EX Mini Pet Hand Cream 30ml !! Price: $8.00. Sekali di darab darab mau rm30++  lah pulak….mahel ,.. Itu pun kalo  aku tidak silap la kan. Kalo silap tolong bagi tau Smile with tongue out

Sesiapa yang tau di mana boleh dapatkan bendaalah ini di dengan harga lebih rendah (LEBIH BERBALOI) di Malaysia, ni tolong bagi tau aku!!! . 

Apa kena mengena handcream kiut ni dengan kpop?

Sebab….

Modelnya…..ni ha--------> si  Seohyun dari GIRL GENERATION


lovely-meex-mini-pet-hand-cream-3
    [Features]
    The Face Shop Lovely ME:EX Mini Pet Hand Cream 30ml :
    A cute and lovable design,Cute characters that you can only find in Lovely Me:ex, Compact size to be able to carry anywhere.
    Perfumed hand cream targeting those in their 18~23.
    Used fragrances most popular with people in their 18~23.
    High moisture! Zero stickiness! Excellent absorbance!
    Light texture but contains high moisture, high nutrition that cares for hands keeping them soft and silky.
    [How to use]
    Apply cream onto palm and rub hands together, massaging all areas: palms, wrists and fingers. Also applicable to arms.
    [Color]
    1. Baby Pink
    2. Sweet Fruits
    3. White Floral
    4. Fruity Floral


    yang lain tu pandai pandai la ya terjemah sendiri hikhik.


    *Pstttt… sesiapa yang murah hati  mau bagi hadiah atau sponsor sama aku, sila lah beli yang color  fink2 merah tu ye.. heeeeee


    *Segala pic dan info adalah dari superjuniorshop.com


    Terima Kasih kerana membaca post  ini.Red heart.
    Sila like jika suka :)Winking smile

Sunday, February 24, 2013

Contact Lens Review : Sugar Candy BLUE/AQUA



C360_2012-08-31-15-29-08

Assalamualaikum, Selamat Sejahtera,
Seperti yang aku kata di previous review, biasanya aku  pakai contact lens yang hanya berwarna coklat/hazel. Favorite aku Kira kira Brown atau Pop C Dark Brown. Lagi pun selalunya bila aku pakai 2 Jenis Contact lens tu, mesti ada yang tegur terutama customer tempat kerja aku.

“amoi ko punya mata cantikla”
“ amoi ko pakai itu lens ka? cantik  macam ori o……”
“ko pakai lens apa? macam cantik pula.

itulah antara reaksi orang yang aku jumpa. aku pun jawab aku malu malu konon” hehe.. mata tipu, ni pakai lens memangla…”
ya pakai lens kesiankan saya rabun teruk”
dengan kawan: “ ai… mimangkan.. aku cantik.. endak payah pakai lens pun cantik” muehahha.


Tapi bila aku pakai  contact lens hitam----> KONON IKUT TREND MATA BESAR BULAT:
“Eee , takut wo saya tengok mata ko” sambil tengok mata aku dengan pelik.
“amoi kenapa mata ko?"macam lain” saya tengok.”
“ Mcam juuONN mata mu”
aku-SABAR JAKLA

Itula..Customer yang datang semua telampau prihatin ni ngan aku. Jujur betul bagi komen bah.

Tapi  selalu kadang kadang (macam  orang KK bilang), aku pun mau try color color yang lain. Kalo aku rasa overthetop sampai tidak selesa pakai. Lain kali, x maula pakai. Jadi Hari ni aku buat Review lens Sugar Candy Blue/Aqua:


Yang ini Model Yang pakai:

167531_182673741765015_1879041_n
kalo mau lawa macam ni mesti pakai:
*eyeliner hitam di atas
*maskara atas dan bawah
*bulu mata palsu
*higlightpencil putih di dalam garisan mata

Yang bawah ni real person yang pemalas pakai :Smile with tongue out

C360_2012-08-31-15-29-08

Contact Lens: Sugar Candy Aqua/Blue
Power: 350/350
Water content: 38%
Diameter: 14.5 mm
Base Curve: 8.6
Duration: 1 year disposable
Maskara: Black atas dan bawah (x nampak pun bulu mata hikhik)
Highlight pencil: white

Bila kena cahaya luar/matahari Color biru jelas kelihatan. Ring hitam yang tebal menampakkan mata lebih besar dan anda disarankan pakai eyeliner hitam dekat kelopak mata atas, kalo tidak your eyes look tired macam dibawah ni heeeeee.


C360_2012-08-31-15-32-36
color lens dari jauh
C360_2012-08-31-15-27-04
mata tired ,perut lapar

gambar sebelum tidur. Color Lens tidak begitu jelas bila malam atau di tempat  yang kurang cahaya.  Color seakan akan black.


overall StarStarStar/5

so contact lens apa yang anda pernah try? boleh share di komen box.


*Kalo maukan contact lens ini  atau pilih mana2 contact lens yang berkenan boleh beli di ---------->; sini dengan harga RM18/pair sahaja daripada saya.

*Sebarang review adalah hasil  citarasa,pengalaman sendiri memakai Lens tersebut. Cita Rasa  dan pendapat mungkin berbeza mengikut individu.



Terima Kasih kerana membaca post ni. Jumpa lagi pada next review. Sebarang cadangan/komen/pendapat/permintaan boleh komen di bawah. 

Wednesday, February 20, 2013

It's cat as Audrey Hepburn

"Amuse your friends with this charming, one-of-a-kind wallet. Simple yet functional, it features three inner pockets as well as two side ones. It is durable enough to be washed and will not suffer from fading. Extremely pliable, it fits comfortably in a hand, purse or back pocket and is certain to draw eyes with its unique design.." White My


 Comelkan? Siapa mau belikan aku?



others collections



*picture cited from: http://www.white.my/deals/vintage-wallet-audrey-hepburn


Tuesday, February 19, 2013

"Segmen Pantas : Bloglist Edisi Mac".

gambar dari blog kanvasdakwat dari google

Assalamualaikum

Memang pantas lah aku buat post ni sebab pukul 3 57 pm baru nampak entri ini.Semoga sempat join.
hanya klik klik..... di sini hanya 4 link.
http://www.kanvasdakwat.com/

Monday, February 18, 2013

Serius Simple gila: Resepi ayam blackpepper 8 minit release!

Untuk Resepi Ayam black pepper versi Rajin (upgrade) boleh pergi ke post--> INI.


Assalamualaikum,
Hi, macam mana hari ni? ok ka? Monday blues lah tu hehehe. Kepada anda semua selamat berjuang untuk menempuh hari ini.!
IMG_20130214_201204
Hari ni aku releasekan (exclusivelah sangat) resepi  Serius Simple gila: Resepi ayam blackpepperr 8 minit ni. Resepi ni sesuailah sangat untuk orang orang yang bekerjaya dan sangat sibuk, tidak kira lah akak akak , abang abang yang kerja di office mahupun fisherman ,housewives ataupun budak budak belajar  yang tinggal  sorang2 (dengan erti kata lain yang MALAS! mau masak tapi  kebulur

Apa yang anda perlu sediakan :

blackpepper

1.  Black pepper sauce atau bahasa Melayunya SOS Lada Hitam
(kalo tiada boleh guna serbuk blackpepper biasa)
2.Ayam
3.Garam
4.Sayuran
5.bawang putih
6.Halia (tidak wajib)

Paling penting!!
ADA MICROWAIVE
mueheheheeeeee

Cara cara:
1.Mula mula ambik beberapa ketul ayam ikut suka hati nafsu anda. Yang penting sesuai dengan saiz bekas yang anda guna. Lumurkan Black pepper sos, bawang putih dan halia( jika perlu). Gaul sehingga rata dan biarkan beberapa minit untuk proses penyerapan.(tapi kalo kelaparan sangat tidak payahla tunggu ko masak terus)

2.Jika anda guna  serbuk black pepper, anda boleh lah letak garam ka madu ka ikut rasa tekak anda. Macam aku. Sudah guna black pepper sos dari LIFE memang sudah ada rasa masin,manis.
IMG_20130214_195300
susun elok2 okeh!
3. Pastu boleh letakkan sebarang sayur yang sesuai, seperti lobak brokoli dll. Ikutlah sayur apa yang ada dalam peti ais anda. Macam aku (macam aku lagi.. hehe) aku letak SPRING ONION sebab tu tidak perlu guna halia untuk hilangkan bau. Lagipun itu sahaja yang ada dalam peti sejuk time tu.Smile with tongue out

4. Masukkan ke dalam microwaive dengan KUASA TINGGI SELAMA 8 MINIT!
Sambil tunggu  bunyi TING! boleh lah anda goyang goyang kaki sambil layang FB atau berwhatapp atau skodeng blog aku .

5 . Sudah bunyi TING! bolehlah anda taburkan lada besar sebagai hiasan (tu pun kalo rajinla kan)  tapi kalo ko ada suami dan anak anak baik la ko rajinkan diri sendiri , kalo tidak cekedingla diorang sebab tiada selera mau makan hik hik hikLaughing out loud

Boleh jugak tambahkan kicap supaya ayam tidak pucat.


Okeh! sudah siap boleh la melantak……
Resepi ini bukan sahaja cepat,sedap malah sihat!


Diharap anda dapat sesuatu dari post ini. Sharing is Caring.

Cara cara dapatkan giveaway dari Fabuloous Korean Cosmetic di------> sini(sehingga 8 april 2013)

Love uols!
Terima Kasih.

Saturday, February 16, 2013

1st giveaway beauty box for women &men from DeeMataQue!!

cosmobox-by-box-culture
Asslamualaikum hi, just short update hari ni 2 org supporter bertuah telah menang giveaway pertama dari DeeMataQue blog eeeeeeeha. sebab dorang orang pertama yang ngeLIKE my http://www.facebook.com/DeemataqueBlog. Page FB ni baru sahaja di open sebentar tadi. So siapa yang teringin dapat giveaway macam ni. Like DeeMataQue fb page atau follow guna rakan google untuk giveaway akan datang dari DeeMataQue Blog.

So buat masa ni KOREAN COSMETIC giveaway tengah berlangsung anda boleh dapatkan di sini ----> KOREAN COSMETIC giveaway  hadiah best2.

Kalo mau Beauty box dengan harga hanya rm38 sahaja free shipping klik -------> sini untuk reders DeeMataQue boleh guna EXCLUSIVE INVITATION INI:  DiscoverMIVVA

So sekian sahaja untuk update malam ini. Mau Layan SHINHWA BROADCAST with SNSD dulu heeeeee


Terima Kasih.

Pembuka selera 2013 dari Jay Park (Prod. by Cha Cha Malone) Vid + Lyric

Free single as an appetizer for the new album

::
::
::
::
::

OOPS hehe from 2012
e46bad9ca10411e1a92a1231381b6f02_7

NOW 2013!!!

this video belong to jaybumaom0425 channel

Lyric

i built this shit from the ground up
and can i mention there will be no 9/11 you can never break me down son
work hard play hard serve bars stay sharp always on the go even though my name is Jay "Park"
i'm on your radar from Sydney to Bangkok, Seattle to Seoul spittin Guru knowledge "Gang Starr"
there's a growin gap between us cause i'm spittin space bars
swimming in women and i do not need no safe guard
i kill mic's man you'll be seein casualites
money good looking boy i get paid handsomely
i be drinkin crown so you can call me majesty
your girl whack me off and you? your just wack to me
you think i give a fuck though?
i be feeling real hard like my homies cut throat
even though its all love throw you off this love boat
so the only question is will i fuck you up? nooo
but i aint a bitch though
while your hating on me boy i be getting rich bruh
get your broad on me on the worst way o0oo0
see them "cakes" when i get her in her birthday suit
got me stiffer than a surfboard
so i'm fuckin her tonight
she be yelling "world star"
and i aint even in a fight
i cherish life man breath by breath
i go out and just do it i aint living check to check
these kids on the block only take it step by step
man i aint no psychic but you bet i'm next
aww yeah don't get it twisted like contortionist's
if you don't see my vision boy then you better focus in
notice it this aint boastfulness blow it up with explosiveness
leaving oceans all motionless recognize i'm the "golden kid"
so you better call Ed Murphy
drunk up in the fast lane yeah i'm swervin
schooling mutha fuckaz boy yeah you learning
flow hot on these heat waves yeah i'm surfing
i'm not perfect but you know i keep it real
always coughing up these raps so u know i keep i ill
you can call me George Foreman cause i'm all up in your grill
man the game is my prey and i'm goin for the Kill
waddup
내가시애틀에서왔다고 나를비웃어?
나는니가쓰는해드폰처럼 니 "기" 눌러
이미지부터 내혼까지난 리얼해
앨범낼때마다다른가수들은위험해
baby 난영원히뜨거워
넌겨울날씨에있는커피 빨리식어버려
별보다크게되도 그때나의모습어떨까
척주가뿌셔져도난내사람들을업구가 boy
its aom&1lli bitch
can't nobody fuck with us
if you mad about that
then mothafucka suck it up

Wednesday, February 13, 2013

Monday, February 11, 2013

Fabuloous Giveaway

tony tint




logo
Asslmkum..Hello! Anda gilakan kosmetik? Anda boleh dapatkan free di sini;!! KLIK LOGO DI ATAS untuk info lanjut. AKU PUN terjebak gara-gara Korean Cosmetic!! .Open-mouthed smile 

logo

TONY MOLY PETITE BUNNY GLOSS BAR
tony mollly
download

SKIN79 BB CREAM SAMPLES
download (1)
images (2)

THE FACE SHOP BIG FRESHIAN MASCARA

fs
414542541
CRYSTAL COLLAGEN EYE MASK
images (1)

ETUDE HOUSE STYLING EYELINER

images (6)

TONY MOLY TOMATOX MAGIC WHITENING PACK SAMPLES
mask

TONY MOLY LIP TINT- Cherry Pink
tony tint

FACE MASK
face mask

Hadiah Tambahan
Season's love hand lotion set! ada 5pcs in set
lotion
Apa lagi ayokkkkk…jommm… ke sini --->>giveaway

Pencarian Member untuk SophieParis Club KINI DIBUKA JOM



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...