Thursday, January 31, 2013

Bio-essence Tanaka White 4x flawless White Serum Review

Hi semua ! hari ni excited mau buat review produk di bawah ni. Sebab apa? sebab result dia best boleh tahan.

Oleh kerana kedegilan jeragat pada wajah ku  tidak mau kurang malah betambah aku sudah give up untuk try mana mana produk untuk menghilangkan jeragat.
(*jeragat mana boleh ilang pun, kecuali guna leser,krim2 diluar sana semuanya untuk kurangkan kesan tompok sahaja)

Namun setelah aku terbelek iklan BIO-ESSENCE yang muka SCHA ALYAHYA  TU dalam majalah, terus aku interested mau try produk ni tp bukan sebab  Scha, dia memang sudah lawa pon. NI SEBAB MAGIC WORDS dia 4x PENYERANGAN ANTI-GELAP! main ko tu, ha! SERANG!!
Lepas belek2 terus besok pegi WATSONS.

So ni dia wajah botol  Bio-essence Tanaka White 4x flawless White Serum :
images
30g
Harga:RM79.80 (Watsons)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Info dalam iklan:
4x penyerangan Anti-Gelap
_______________________________________
Dijamin mencerahkan kulit dan memudarkan bintik bintik hitam dalam masa 4 hari*
_______________________________
MEMUDARKAN PIGMENTASI~ Tanaka Ekstrak membekalkan perlindungan semulajadi terhadap pancaran cahaya dan mencegah kerosakkan kulit daripada radikal bebas
Mencerahkan kulit~ Asid Tranexamic mengurangkan aktiviti pengeluaran melanin untuk mencegah tompok tompok hitam.
Mencegah bintik bintik hitam ~ Asid kojic Anti pengoksidaan untuk mencerahkan jeragat dan warna kulit.
Memutihkan kulit ~ Aributin mengurangkan pigmentasu, membperbaiki kulit secara keseluruhan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sebelum menggunakan serum:
tompok hitam jelas kelihatan,warna kulit kusam ,kering
C360_2013-01-06-02-17-28
Selepas 1 minggu menggunakn serum:
tompok hitam berkurangan,kulit semakin cerah,lembab dan gebu (gebu tu sikitla hehe)
C360_2013-01-11-20-46-42
Keseluruhannya :
*BauStarStarStar serum sangat soft dan harum
*cepat menyerap dan tidak melekit StarStarStarStar
*walaupun harga agak tinggi tapi berbaloi dengan kesan yang di berikanStarStarStarStar

PIGMENTATION/JERAGAT FIGHTER!!
Adakah saya akan beli lagi?
Mungkin, ingin habiskan dulu 1botol ni tengok la camna Winking smile


Dapatkan giveaway Korean Cosmetic di -->; sini (sehingga 8 April 2013)
Pengambilan MEMBER untuk SophieParis Club kini di buka






*Perhatian keputusan/kesan berbeza mengikut individu. Review di atas adalah atas percubaan ke atas kulit saya sendiri


LiveJournal Tags: ,,

11 comments:

  1. wauu..nice i like

    http://www.ainahmad.com/

    ReplyDelete
  2. dear..camne nk pakai serum ni?? means selepas cuci muka apply toner terus pakai serum?? xpayah pakai uv cream lagi ke??

    ReplyDelete
  3. @Ainee Miss Blogger
    hai Cara nak pakai serum ni pas toner tempek serum dulu baru letak krim uv ke krim malam ke.... :)

    ReplyDelete
  4. kalau parut akibat jerawat hilang x kalau guna produk ni???
    n sesuai x utk remaja???thanks..:D

    ReplyDelete
  5. @nur fakhirah saya raya hilang kot, sedangkan jeragat degil pun dia boleh kurangkan rasa parut jerawat lagi mudah disingkirkan dari jeragat :)

    ReplyDelete
  6. owhhh..wahh..bgus2..
    heheehe...
    @Perttzyana Alpah gne satu set or serum je???

    ReplyDelete
  7. masa gambar kat atas tu pakai serum je dalam seminggu pastu, sekarang tambah pakai pencuci muka, ngan krim siang.

    konon nak beli satu set tapi gatal nak try yang krim mlam/mask bird ness tu hihi
    so far okeh la pencuci dia pun lembut je.. x macam pencuci muka yg pernah pakai untuk whitening selalu rasamuka ketat je kering...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai utk semua jenis kulit tak...d

      Delete
    2. saya rasa tidak sesuai dear sebab ni focus more untuk jeraga, jergat selalu nya untuk kulit matang dikalangan umur 20 an ke atas ...

      Delete
  8. Hi. Saya nak tanya, Bio Essence Tanaka White ni sesuai tak untuk remaja?

    ReplyDelete
  9. Terima kasih review :)

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...