Thursday, January 31, 2013

Bio-essence Tanaka White 4x flawless White Serum Review

Hi semua ! hari ni excited mau buat review produk di bawah ni. Sebab apa? sebab result dia best boleh tahan.

Oleh kerana kedegilan jeragat pada wajah ku  tidak mau kurang malah betambah aku sudah give up untuk try mana mana produk untuk menghilangkan jeragat.
(*jeragat mana boleh ilang pun, kecuali guna leser,krim2 diluar sana semuanya untuk kurangkan kesan tompok sahaja)

Namun setelah aku terbelek iklan BIO-ESSENCE yang muka SCHA ALYAHYA  TU dalam majalah, terus aku interested mau try produk ni tp bukan sebab  Scha, dia memang sudah lawa pon. NI SEBAB MAGIC WORDS dia 4x PENYERANGAN ANTI-GELAP! main ko tu, ha! SERANG!!
Lepas belek2 terus besok pegi WATSONS.

So ni dia wajah botol  Bio-essence Tanaka White 4x flawless White Serum :
images
30g
Harga:RM79.80 (Watsons)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Info dalam iklan:
4x penyerangan Anti-Gelap
_______________________________________
Dijamin mencerahkan kulit dan memudarkan bintik bintik hitam dalam masa 4 hari*
_______________________________
MEMUDARKAN PIGMENTASI~ Tanaka Ekstrak membekalkan perlindungan semulajadi terhadap pancaran cahaya dan mencegah kerosakkan kulit daripada radikal bebas
Mencerahkan kulit~ Asid Tranexamic mengurangkan aktiviti pengeluaran melanin untuk mencegah tompok tompok hitam.
Mencegah bintik bintik hitam ~ Asid kojic Anti pengoksidaan untuk mencerahkan jeragat dan warna kulit.
Memutihkan kulit ~ Aributin mengurangkan pigmentasu, membperbaiki kulit secara keseluruhan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sebelum menggunakan serum:
tompok hitam jelas kelihatan,warna kulit kusam ,kering
C360_2013-01-06-02-17-28
Selepas 1 minggu menggunakn serum:
tompok hitam berkurangan,kulit semakin cerah,lembab dan gebu (gebu tu sikitla hehe)
C360_2013-01-11-20-46-42
Keseluruhannya :
*BauStarStarStar serum sangat soft dan harum
*cepat menyerap dan tidak melekit StarStarStarStar
*walaupun harga agak tinggi tapi berbaloi dengan kesan yang di berikanStarStarStarStar

PIGMENTATION/JERAGAT FIGHTER!!
Adakah saya akan beli lagi?
Mungkin, ingin habiskan dulu 1botol ni tengok la camna Winking smile


Dapatkan giveaway Korean Cosmetic di -->; sini (sehingga 8 April 2013)
Pengambilan MEMBER untuk SophieParis Club kini di buka






*Perhatian keputusan/kesan berbeza mengikut individu. Review di atas adalah atas percubaan ke atas kulit saya sendiri


LiveJournal Tags: ,,

Sunday, January 27, 2013

SEGMEN REVIEW BLOG SAYA


Short update! just join segmen ni di blog yang come Jom.. senang ja, check di sini


Terima kasih kerana membaca post ini.

Sunday, January 20, 2013

Ahad & Zumba

Selalunya rutin ku di hari ahad adalah:
besantai….
C360_2013-01-09-21-28-45_org
sambil
menonton tv /on9.. ofkos cerita koreala~variety show
C360_2012-11-21-20-00-27
di temani 2 ekor kucing yg bijak :
BONJENG & GONJENG
C360_2013-01-09-21-21-10
Tapi pagi ni.. terpanggil pulak mau menari/xcersice ala2 ZUMBA gitu.
Rindue..sebab dulu selalu pegi jugak dgn budak2 ni:
582273_426123934074005_338649253_n
C360_2012-06-20-18-41-38
oleh kerana semua sudah pindah kerja lari keluar sandakan…susah sudah mau jumpa, oleh itu…aku layan video sendiri dirumah.
Di sini aku sertakan video yg simple step punya tapi berpeluh jugak wei.. ayuk layan
ZUMBA FOR 1 GOAL- SHAKIRA’S WAKA WAKA EHEH

Saturday, January 19, 2013

cute…

C360_2012-11-09-13-17-07

lupa plak nama nyanyiau ni.. nama model ni aku ingat la he..

My cat sleeping style~2

 C360_2012-05-25-19-18-08

C360_2012-08-26-15-50-22

ketika c BONJENG demam

C360_2012-09-09-15-16-13

C360_2012-09-09-18-51-43

My Cat sleeping styles 1

-Gonjeng-

20120525_192120

20120521_212146

C360_2012-07-08-15-25-30

C360_2012-08-12-11-57-44

Thursday, January 17, 2013

Once upon a time..

IMG_20120630_155451
Bonjeng,Gonjeng & Mama mereka….

Wednesday, January 16, 2013

Resepi Tempoyak(Durian) mERAH–udang

Atas permintaan cik adik…. Yu YUi Nurul  di sini saya postkan anda resepi menarik tempoyak durian merah advance punya! hehe Sorry lambat post sebab sdh lama x buka blogger ni. Resepi  dari ibu sayaSmile . Di  percayai masakan ini berasal dari Etnik Idahan,
339103_341368142542359_2842487_o

1.Asingkan isi durian daripada bijinya.

red_durian_fruit2
02.Tumbuk lada besar sehinggga lumat (cili padi pun boleh)
03.Masukkan isi durian ke dalam mangkuk
04. Tumis kan ke dalam minyak yg telah dipanaskan atas kuali
05. Letakkan sedikit garam secukup rasa.
06. Sedikit gula
07.Bawang besar – Onion ya bukan bawang besar kaler merah tu

onion1


220px-Onion_on_White08.Kemudian masukkan lada yang telah dilumatkan tadi.
09.Gaul sehinggan sebati dan naik wangi.
JIKA INGIN LEBIH SEDAP MASAK BERSAMA UDANG SEGAR.
10.Hidangkan bersama-sama nasi putih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...