Sunday, November 24, 2013

SERVICE

♡Tukar domain ke .com/.biz. dll (serendah RM 10)
♡Set up blog (blogspot)
♡ BLog make over (design sidebar/header etc)

Lain-lain serice dan T&C email ke zyanaalpah@gmail.com

Past Project:










posted from Bloggeroid

Friday, November 22, 2013

Lagi Cara Tukarkan Bibir kusam/gelap ke Pink Semulajadi (Pati ibu putih Jannalawwa)

IBU PUTIH 4

 

Hi there!Sorry lah lama menghilangkan diri (ada ka org cari aku? Eye rolling smile) . Bukan apa buzy oi maklumlah bekerja sendiri. Ni dipendekkan cerita aku dah jumpa produk baik untuk bibir. Sejak dua menjak ni obses dengan bibir. Habis Babylips lipbalm Maybelline tu aku borong.

Tapi aku jumpa lagi best dari babbylips ni. Ni dia PRODUK JANNALAWWA Pati ibu putih. Ha sekarang ni musim sana sini heboh ibu putih.. ibu putih… Setakat ni Jenama Jannalawwa ini yang sangat menyakinkan aku. SEBAB:

* Satu2nya ibuputih yangdiluluskan oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA setakat ini

*di buat dikilang bertaraf GMP

*HALAL

*10x kuasa pencerahan dari pati ibu putih yang ada

*BOLEH DIGUNAKAN SELURUH BADAN TERMASUK YOUR LIPS!!

Aku dah guna pati ni dekat 2 minggu..  paling obvious dekat bibir 3 hari dah nampak. Sekarang muka macam lambat sikit.. tangan ngan kaki dah cerah. MUNGKIN MEMANG DEGIL KOT LULIT MUKA NI DAH LA BURN PERGI PULAU HARI TU..

Cuba tengok dekat bawah ni. Dah pinky2 kan.. KALO TIDAK HITAM KUSAM sj walaupun scrub selalu. wieyyyyy….

 

IBUPUTIH90

Oklah aku mau berusaha dulu untuk jadikan bibir merah merah delima…

AMARAN dapatkan dari AGEN/STOKIS YANG SAH SAHAJA beware of fake!!

Ni boleh ctc terus 0172381878 (whatsapp/line/wechat)

atau ke dmataqshop.blogspot.com

boleh baca dan tengok sendiri artis/dan pengguna lain yang sudah guna pati ini.

Wednesday, November 6, 2013

Goodbye my #Bonjeng…… :(

 

zyanapertalpah deluan sudah si #bonjeng berhijrah. Patutlah 2-3 hari ni dia manja mengiau2,mengulit2,bapa mama pun dia follow.. selalu dia garang usap pun x suka. Anak2nya pun selalu dia marah. tp 2 hari ni dia pi jilat2 sayang pulak semua anaknya... rupanya kucing pun ada peninggalan ya.. huh salam hijrah semua... #kitten #cats #r.i.p #pets #seeyousoon #missu~ instagram

Pada 5 Nov 2013 awal pagi -Bonjeng di jumpai di belakang rumah jiran terbaring dengan mulut berbuih Crying face.

Jalan-Jalan Pulau Manukan,Pulau Mamutik,Pulau Sapi part 1



edit zu
edit3
DSC_1687
Tiga pulau  iaitu Manukan, Gaya dan Sapi adalah antara 5 Pulau yang terletak di Taman Laut Tunku Abdul Rahman,Sabah.Best Cantik cantik hari tu short trip ja. Ambik flight dari Sandakan-KK pada hari Jumaat then ahad fly balik huhu macamla kaya betulkan.Berpeluh mau bayar.
Walaupun aku ni orang Sabah banyak tempat lagi aku belum round. Kawan kawan dari Semenanjung banyak yang sudah sampai tempat pelancongan di Sabah. So mission untuk round Pulau di Sabah akan di teruskun untuk bulan depan huhu!!
Apa aktiviti yang boleh di lakukan dekat 3 pulau ni?
Aktiviti
Terdapat banyak aktiviti yang boleh dilakukan di pulau ini, antaranya:
  • Kayak, 
  • Snorkeling, 
  • Banana boat,
  • Bird watching, 
  • Natural trail
  • Snorkeling
  • Snorkeling
  • Selam-scuba
  • Island hopping
  • Memancing
  • Menangkap ketam
  • Jungle trekking
Best dekat tiga pulau ni pasir dia putih sebenarnya aku mau try Scuba-Doo ni macam bawah ni:

LiveJournal Tags: ,,

Namun tak jumpa hehe. Hari tu ramai orang Korea plak datang sebab macam ada event banyak kanopi siap makan-makan lagi… aku dok mencari mana tau ada muka ala2 Minho ka Yunho ka,.. Kai EXO ka Flirt maleuhai…. Nanti aku update lagi dekat part 2 . Harga semua dan homestay yang kami stay. okeh?Winking smile

Sunday, October 20, 2013

Cathy Doll Mahad Camu Gluta Serum Foam Cleanser Review/Testimoni

PicsArt_1382185400416

Nama Produk: Cathy Doll Mahad Camu Gluta Serum Foam Cleanser

Harga : RM 29 (Combo with Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream SPF 130PA++ RM 60)

Kedai Online : INSTAGRAM : CathyDollCute

Facebook : http://www.facebook.com/DMataQShop 

Pencuci muka Mahad Camu Gluta Serum ni adalah barangan Cathydoll ke-2 yang saya gunakan lebih satu bulan.It works very well with Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream SPF 130PA+++ . Satu lagi packing lawa!! Suka pink pink comel.

 

PicsArt_1382185678111

pastikan produk yang dibeli ada sticker hologram Karmart

PicsArt_1382185802627

formulated in Korea distribute oleh Karmart belakang ada tulisan Korea dekat atas ada sticker tulisan Thailand

Apa kata pengeluar?


This serum is packed with 3 natural ingredients, lakoocha,Camu Camu and Glutathione which helps promotes brightening of skin. Daily use will help reduce dullness and dark spots on the skin. It moisturizes and brightens the face.

Lakoocha helps reduce the melanin production in the skin while Camu Camu is packed with fifty times more Vitamin C than your average fruit. L-Glutathione helps fight free radicals that are harmful to the skin.”

Hasil pemakaian:

*Kesan dapat dilihat dengan cucian pertama di mana saya perasaan whitehead berkurang dan kulit hidung semakin licin.

*Kulit muka terasa lembut selepas cucian tidak seperti pencuci muka yang lain yang muka rasa ketat kering

*Jeragat sedikit pudar

*Bau lembut buah buahan macam bau honeydew 

*Tekstur pencuci muka ni agak creamy kurang buih

*Bila bangun tidur kulit selalu macam berminyak, tapi bila pakai ni rasa bersih ja muka tiada kilatan minyak.

 

PicsArt_1382185941008

 

tekstur krim pencuci muka

 

PicsArt_1382186138287

tekstur selepas dicampur sedikit air dan digosok di permukaan kulit

 

Keseluruhan

StarStarStarStarSleeping half-moon

Sunday, October 6, 2013

Get the Ombre Lips (popsicle)

 

IMG_20131005_152818

This week I received my new lipstick and want to try out. When I try the NYX Round lipstick (Tea Rose). It look like this:

lips

As you can see the lipstick has soft pink color  & very pretty itself. But I have pouty lips at the bottom and the lipstick din stay at my inner lips. So i wonder how I fix this…

then Pop! OMBRE style! the idea come to me.. it is because the Ombre style getting hot back recently, there are Ombre Jeans,Ombre shirt even Ombre Shawl selling faster out there. One of the popular Jeans made by Bellalunafky (you can search it in instagram).It so cool and colorful. So I come out with the idea. Using my Perri lip tint in RED I apply it inner of my lips it more last-longer.Then apply the lipstick to the race of the lips. Apply the tint in inner of the lips again and blend it. So the tone doesn’t look too obvious.  Hope you know what I mean.

lips2

*don’t forget to apply lipbalm before you apply the lip tint & if u rajin  use the lipliner to make the lipstick last-longer and more clean finished.

so what do you think? Flirt male

Thursday, September 26, 2013

Gorgeous/cute with T-Shirt & me with EXO

Get The look - Miranda Kerr


James Perse t shirt
415 MYR - stylebop.com


MICHAEL Michael Kors jeans
220 MYR - harveynichols.com


Christian Louboutin flat
2,075 MYR - barneys.com


Gorjana bracelet
130 MYR - shopbop.com


Cole Haan belt
110 MYR - colehaan.com




comel kan… simple jak tapi bapak mahal kasut tu!!
MY style..
oleh kerana aku ni terminat KPOP pastu terminat EXO ni. Terbeli plak t-shirt wolf ni kan. Aku sebenarnya tidak berapa minat group2 yang terlampau ramai ni sebab susah mau fokus.Smile with tongue out susah sangat mau tengok terlamapau ramai yang melompat2 atas pentas. Aku memang da lama aware EXO ni. Tengok macam tu macam tu jelah. Biasa biasa. Tapi bila tertengok & dengar dorang nyanyi lagu Open Arms by boyz 2 men. Mak ai cair… sedap gila suara. Cuba2 korang search..Flirt maleLantas itu aku pun terminat. Dorang ada lagu tajuknya ‘wolf’ tula beli tshirt wolf….
To get the gorgeous & fresh look ,I just put the HOT PINK LIPSTICK/TINT
To get the cute/young look just wear simple accessories spec/necklace Hot smile
IMG_20130924_202725
IMG_20130924_172016
So korang camna pulak? meh share the style..

Sunday, September 22, 2013

LA Bourse Paris Hair Care Review

labourse review
Akm/hi
Untuk review kali ini aku teruskan sahaja kepada problem serius rambut aku yang telah berkurun ;
Masaalah Rambut:
  • kering
  • keras
  • gerbang
  • sukar diurus
  • lambat panjang
  • botak di tengah tepi atas kepala dan bahagian depan
Sehelai rambut aku tebal dan kasar tapi helaian yang kurang (paham tidak? boleh imagine? tidak?). Macam ini… kalau korang scan dekat kepala,satu liang rambut tu boleh tumbuh 3-4.Macam aku ni dekat atas 1 liang 1-2 helai kot so kalo gugur 1 helai ha… ko bayangkan pula kalo 20 helai. Pastu tak tumbuh2 pulak tu… he Jika gugur satu pun nampak sangatla padang luas. Boleh main bola lagi tu!.
Okeh untuk tidak membuang masa tengok lah hasil penggunaan La Bourse Hair care ni dalam masa 1 bulan :
LABOURSE REVIEW2berkilat oi kulit kepala aku huhuDisappointed smile
labourse testi
pastu paling best dia bounce bounce kalau aku bergerak pusing2  kepala Open-mouthed smileDulu  aku  lari pun tak gerak sampai macam rambut palsu sedih woi ada satu Prof dekat fakulti aku dulu boleh tanya aku ni pakai wig ka?Embarrassed smile
Bab kusut masai still lagi ada  mungkin kena tambah perapi or Repair treatment yang pakai seminggu sekali tu. sekarang  guna yang ini sahaja:
labourse review

Yang Best (shampoo+tonic+serum)
Red heartRambut cepat panjang
Red heartMenggalakkan pertumbuhan rambut baru (Anak rambut mula tumbuh)
Red heartrambut semakin lembab,berkilat dan nampak hitam (sebelum ini orang asyik tanya kalo aku dye rambut nampak perang!!!!-kering )
Red heartBau-lembut tidak terlalu kuat atau bau pelik
Red heartrasa sejuk/segar bila letak tonic –Kalo ada magrain best jugak urut dengan tonic ni Winking smile
Red heartShampoo tidak membuatkan rambut keras atau kering seperti kebanyakkan yang aku pernah cuba

Yang kurang best:

Sad smileSpray tonic tu memang masaalah. Bila berkali kali spray lama lama rosak. tonic pun tidak boleh keluar. So kena gunakan hujung salur (hos ke straw entah apa nama dia ) untuk letak tonic atas kulit kepala.
CARA :Celup2 salur/corong ke dalam tonic dan tekan spray dekat kulit kepala. Make sure hujung salur/corong menghala ke kulit kepala.

So far set ni memang merangsang pertumbuhan rambut aku, suka suka!. Cuma masih lagi mengerbang sikit kena pakai LA BOURSE HAIR REPAIR TREATMENT SEKALI seminggu.

Produk ni boleh dapatkan dekat INSTAGRAM/INSTASHOP @DmataQshop atau Facebook : https://www.facebook.com/DMataQShop boleh tengok/tanya mana set sesuai untuk anda
untuk mengetahui promo terkini pm/whataapp 0172381878 :


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...