Monday, August 29, 2011

Selamat Berhari Raya

 

59431_424573966438_368138296438_4983964_6722632_n (1)

Tahun ni mesti kamu konvoi lagikan? Pergi serang rumah Bella lagi, Pegi Serang rumah Roy lagi… and MAYBE p konvoi khawin Cik Fiekan kan..jeles aku Smile

Selamat hari raya maaf zahir batin kpd kamu semua pembaca blog.

Rindue kamu  semua ~ GEMS DPC 02

 

Anda mungkin melihat gambar2 ini  d http://luvly-fyra.blogspot.com & semestinya di http://adiksiart.blogspot.com/

Di ambil pada September 2010

40914_424569021438_368138296438_4983818_4542600_n47482_424573666438_368138296438_4983958_5693771_n

Saturday, August 27, 2011

Semoga

Dua hari lagi kita akan meninggalkan bulan Ramadhan..

Semoga hati berbelah bagi,otak yang berkecamuk, akan bersatu menjadi satu..

ya perkara yang semacam tidak ada kena mengena antara satu samalainnya.

Terima Kasih

Friday, August 26, 2011

hubungan

Kita SEPATUTNYA tidak bercinta atas jangkaan orang lain

~The edge of the garden Drama~

*******

Perangai2 resistant ignorant mula menapak dalam diri, bila fikiran fikiran mendalam menemui jalan buntu…

Hey ! both of you

Live me alone..

Tuesday, August 23, 2011

termimpi pulak

Kehadapan dinding blog ku sekali lagi..
Semalam aku termimpi si guncing naik atas katil pergi tidur dekat aku... entah mimpi campur ngigau kali tu, bila aku mau usap dia tiba dia tiada di situ aku kelip2 mata ku beberapa kali baru aku sedar aku mimpi jak rupanya. 

Jam menunjukkan pukul 3.35 am masa untuk sahur rupanya...
Time2 gini selalunya c Guncing sudah dulu turun ke dapur mengiyau2 mengejar bapak n mama ku, dia pun mau ikut sahur jugak. Dengar suaranya baru aku menyusul turun....

kAli ni betul2 rindu sebab dia *pergi depan mata aku :( masih tebayang2 uwaa....

Sunday, August 21, 2011

Goodbye Guncing 2

Patutla dia endak mau makan semalam..

Patutla dia sedaya upaya mau keluar rumah saja semalam..

Patutla bila aku panggil masuk dia hanya berpaling saja..

Patutla dia lebih suka duduk di celah pokok2 serai walaupun luka nya belum sembuh..

Patutla dia hanya duduk2 berjemur sahaja..

Rupanya dia bawa rasa sakitnya…

BAWA dirinya…

Mau nikmati suasana luar sepuas puasnya MUNGKin?

1.3o am 20/8/11

200820112650

200820112646

200820112645

200820112649

ada baiknya jugak, tiada lagi ko rasa sakit kan? bye bye…GUNCiNG.Red heart

 

dengan ini aku ishtiharkan aku endak mau lagi jaga kucing..ambik kucing. seperti 16 thn lepas!!! endak pandai kali aku jaga dorang ni.(tapi yang datang2 rumah, lalu lalang tepi aku akan di layan sekian terima kasiih

Goodbye Guncing 1

She didn’t make it Sad smile

Semalam dia pergi, menggelupur di tangan aku. Aku ingat  dia sudah ok sebab pagi semalam boleh da  dia jalan2…tapi hayatnya sampai hari ini saja

1.30am  20/8/11

Sampai sekarang xdpt tido. pagi baru dapat di tanam.

antara gambar2 yang sempat aku tangkap semalam.

 

200820112648

Tenangkan dia waktu disapu ubat

190820112643

Luka bisul selepas di pecahkan doktor Jumaat lepas,sebelah pun ada besar jugak. Tidak pandai kering meleleh2 cecair keluar dari luka nya.

190820112644

melarikan diri lepas di sapu ubat. Kesakitan mungkin.

Friday, August 19, 2011

alahai bisul

190820112637

menyorok bawah meja mencari keselesaan

Beberapa hari ni c gunceng macam sakit saja, sekejap macam kaki yang depan, sekejap2 belakang plak yang sakit.

kemuncaknya semalam apabila ia tidak berhenti2 mengiau2 kesakitan, baring pun tidak selesa duduk pun x selesa,. selepas beberapa kali mundar mandir atas tilam aku, tiba2 plak ada keluar cecair merah, coklat, dgn bnyknya aku ingat terkencing ka tahi ka hapa rupanya darah. Panic jugak aku tgk..kesian dia, aku x dpt tido tgk dia, sampai dia lena baru aku tido.Crying face 

so  harini aku minta tolong bapak aku p bawa dia gi klinik haiwan aku paksa2 merayu2 jugak sampai bapak aku mau aku sms2 lagi bapak time kerja. hihi.

Bapak : C minching mu tu, (kebiasaan sudah dia panggil mincing kucing ku

             yang hilang dahulu) kanak bisul rupanya,dia.

Aku    : ha? ahhahahahahLaughing out loud bisul?hahahha

Bapak : ini kerja mu laini Pertt endak pernah aku sama mamamu tu bawa

            haiwan p klinik ni. Bukan alang2 macam manusia (sambil ketawa2Laughing out loud)  

Aku : Enda bah kesian bah aku tgk mcm sakit betul bah dia ,hehehe nanti ku

         ku bayar balik pak ubatnya  ya hehehe.

 

Bilang bapak ku kesukaan itu cina2 sama visaya2 (membwa peliharaaan masing2)meninguk c gunceng, di tanya di mana kunuk di ambil di beli ?

Sambil ketawa bapak ku bilang “ xda dari mana2 tejumpa di jalanan… Nyah-Nyah

190820112639

ubat ubatan c Gunceng

p/s aku selalu berbual2 ngan kucing2 bukan gila kan? doktor haiwan speaking with their patient what? endak kan dorang gila huhu

Tuesday, August 16, 2011

gunceng si kucing tikus

guncing gunceng atas perut

240720112502

diam2 atas bantal

250720112515

atas bahu ni  suka betul mengulit2  di badan

macam tikus kan muka nya?

 

Semalam,” ini anak” mcm sakit , aku panggil2, dia tengok jak dgn pandangan yg lemah. Selalunya berlari2, bawa bermain… pastu bila jalan, kaki hadapan dia dia angkat2 takut cecah lantai.. kenapakah? cian ni anak

Sunday, August 14, 2011

terapi diri

sabtu ahadku yang perlukan terapi……ni lah hasilnya
140820112599
 nAMpak mata tue? tu adalah projek yg sedang berjalan, buat bantal design deemataque blog . mau tgk hasilnya?tunggu next post ya tu baru mata tue :0
140820112603
Okeh yang ini plak keychain tempahan rakan anak buah aku, besar tapak tangan design dia mau luv2 kaler pink n purple, so oleh  kerana aku agak rajin hari ini, aku tambah decoration di tepi2, tapi belum siap gak, final touch (msukkan fiber) aku serahkan kpd kak aku MIZA.
140820112622yang ni percubaan membuat keychain design comel2 (kalo x jadi comel jadik comotlah tu) dari kain2 perca, final result akan di postkan.
kalo berminat tengok hasil tangan aku & kakak aku sila lah ke:
sudi sudikanla :)

tenang kau di sana

entah sekali entah dua kali saja
tp mcm berkali kali...
tidak apa,
aku tetap bangga sebab pernah jumpa ko

"jika kita tidak mahu melihat sesuatu kita boleh memejam kan mata kita untuk tidak merasa kesakitan itu,
tapi jika hati pula yang tertutup kesakitan itu tetap akan terasa"


nilah post terakhir di belog ko rupanya..
walaupun aku bukan "artis" yang paham makna sebenarnya.
tp biarla aku ikut fahaman aku sendiri  ya :)

jadi.....
AL-FATIHAH UTK KO  

Hasbullah Jamaludin AKA PANJANG 

semoga ko tenang di sana.


Friday, August 12, 2011

Konversasi wanita

wanita?


iya wanitalah sudah limpas(habis/lepas) remaja punkan kawan kawan hampir semua sudah beranak pinak


jadi, suatu hari termelepak  dgn rakan2 sekolah long time no see ku


PEREMPUAN semuanya


tiada isu2 yang menarik perhatian ku, sekadar cerita cerita perkembangan masing2 which aku xda citer yg kembang2 sangat perut pun sudah susut ehe.  ada yang sibuk mengurus majlis khawin dimana ada problem sikit  dengan pengurus event, (mak andam segala pelamin & tpt event) itu orang sudah hilang dari radar. tp  si Kawan sudah buat fullpayment,

kesian kan.


tidak kurang jugak yg tersangat excited bertanya2 macam2, macam dia yg nak khawin   :) ,Itu  secara positifnya tumpang GEMBIRA untuk kawan la tu kan.
tidak lupa jugak di antara perbualan terselit cerita melodrama  diri sendiri yang konklusinya adalah untuk menunjuk kelebihan, kehebatan sendiri.


Aku tidak ter-jo-in isu “itu”, hanya senyum, sebab teranalisa lebih maksud disebaliknya.


BUKAN SENGAJA. otomatik bah…


cerita cerita ulangan dari GOSIP girl yg dia ni memang digelar  penggosip oleh geng2 lelakidari sekolah lagi o hehei seperti  cerita rakan2 yang menjanda  muda anak dua, yang bersuami trep single, dan khawin sebab terlanjur tetap dibangkitkan.

Cerita sebegitu tidak apa jika di jadikan pengajaran dan peringatan diri.

Tapi jika diulang2 untuk merendahkan mereka  sebagai penyedap hati sendiri atau meninggikan diri aku rasa tidak perlula, aku menjoinnya.. hanya mendengar saja,


kita tidak tahu apa cabaran, godaan yang bakal kita lalui dihadapan kita, mungkin sama, dan mungkin tidak seperti mereka. Persoalannya mampu kah kita handle cabaran tu lebih baik dari mereka?


elak berkata mengata, nanti “ kisas” orang kata


apa yang aku buat,aku cuba fokus ngan cerita2 mereka atleast tidak tertinggal...tp tidak IN la, mau buat mcm mana   kan?tapi ada jugakla sesekali aku tergelak ngan lawak jenaka mereka (ketawa kuat2 supaya terjoin kah2)


sesi itu diakhiri dgn
“ko Pertt bila mau khawin ngan si MR S?
>………………


*KISAS (terkena batang hidung sendiri)
p/s semoga majlis si Kawan berlangsung dengan jayanya..

Wednesday, August 10, 2011

Bukan gila

aku, bukan gila..

desktop di kiri notebook di dpn,.. dpn Counter MEETER GREETER!

kadang kadang mouse digerak tapi  cursor x gerak gerak.

Check punya check, la!~ mouse desktop rupanya yg aku gerakkan tp mata di screen notebook. adakah?

Aku bukan gila..

sewal 7.40 am sudah ke hulu kehilir mengemas2 sapu2 habuk di kaunter. Sekejap2 menjeling ke arah pintu, manatau kena serbu peminat2 setiakan.

Mamposla aku lum sedia, masih semput…

belum habis lagi semput berlari2  untuk mengejar masa, masok opis…dengan beg sandang dan tote beg yang berat,pulak tu.

pastu pulak kena belari2 kehulu  kehilir tuk punch kad, start up system,,,nanti kan peminat mau serbu…minta itu ini :)

jgn ckp aku lambat bgn pulak ya..

ada kesulitan tadi sewaktu perjalanan ke tpt kerja.. yg menyebabkan aku terpaksa naik bus di saat2 akhir

YA TAYAR KANCIL bapak aku pancit uwa….

ish oklah… peminat2 ni beduyun2 dtg ke kaunter aku..

perit tekak melayan dorang.. perut sudah keroncong..

jam baru kul 11 atoi…  

AKU MAU BALIKK………..!!

Saturday, August 6, 2011

Leave it

heart-broken-glass

Relationships are like glass,sometimes it is the better to leave them broken than hurt yourself trying to put it back together

~I am who I am

Wednesday, August 3, 2011

Gunceng & Mata

Aduuuuuuuuhai,
Petang tadi, bila aku sampai rumah jak, anak buah aku cakap

"MakCik2!!  cuba tingukk mata c Gunceng tu bah kenapa? macam lain ea.."
Aku "Ai kenapa lek?adei.."

anak buah " tinguk dulubah..."

Aku pun dlm keadaan terhuyung hayang kepanatan mencari lah  c gunceng, cari punya cari,rupanya bawah meja makan. bila tgk aduhai.. kena sakit mata kah dia ni? merah...pastu mcm main mata sblh kecik sblh normal. Mak AKU KATA MUNGkin kena miang sebab petang kermarin dia main di belakan rumah.. bawah2 pokok... guling2 d rumput. tu adei... (sudah pandai keluar rumah dia nie..).

Risau...risau...

p/s kekasih lama merangkap cinta pertama mencari kembali,.. ??(&^%


Bekeroncong sudah

HUahua... cam lambat pulak masa berlalu hari ni, atau aku yg cepat betul buat kerja ni hehe siap sudah. Baru pukul 3.48pm, tutup TMpoint kul 4.15pm lamanyala, nasib bukan d kauter depan, WALAUpun kauter aku lah yg paling depan. Dugaan betul eh melayan macam2 perangai manusia. HUHU aku hembus karang baru kamu tau tecium bau kasturi dr mulut ku ehek.. ok sudah la bekemas2 luk la tgl sedia punch n sms report da!~~



Tuesday, August 2, 2011

YG PALING Minimalist

sekarang sudah 5:22 am, x lama lagi kena pigi opis huhu dari lepas sahur tadi mengadap ada mood plak tukar2 template... konon try yg paling minimalist.... tgk la nanti mana 1 aku pilih he semestnya ada kaler merah... da...
setakat ini, yg ni dulu lah hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...