Tuesday, July 26, 2011

Jeng..jeng gunceng…

240720112506_thumb[16]
Memperkenal kan GUNCENG…. AKU culik dari rumah akak aku hehe… anak kucing yg sesat.. kurus muka cam tikus haha.. time aku letak bantal ni terus dia duduk n lena.
Bantal gebu n sejuk3 …ni baru ja hbs di jahit sendiri oleh Kak aku aku tukang design n tolong tgk je, try2 konon corak abstrak. So sapa nak jenguk2 bantal2 yg di jahit oleh kami boleh la ke dmataqcraft.blogspot,com ya
p/s tetap jugak rindu c Mincing( lihat post :MINCING MANA KO?)

Saturday, July 16, 2011

Friday, July 15, 2011

Saturday, July 9, 2011

Sakit dada dan Melalak

Pagi~ awal dtg kerja. Tukang buka pintu LEWAT lagi.
~ Ok, cergas lagi.

Buka Laci... borang bertimbun. Ok lagi
.................................

TGk jam mula sakit dada bedebar2..
Dtg Customer,~ pass counter lain~ x mau lari, LAYAN........
tgk jam tambah sakit dada...

ptg..............sakit dada...

balik rumah sakit dada...............

kawan sms Jadik lepak...................
melarat karoke.............
dada baru OK 

:)

THANKS ZU n rakan2

Sunday, July 3, 2011

Genap 9 bulan

Sudah masuk bulan July
Belog pun hampir bersawang
Tidak seceria dulu
Tiada cerita2 yg menarik yg ingin di sampaikan
Genap 9 bulan aku meninggalkan hidup hiruk pikuk terkejar2 di KEHEL

Kembali..mencari rentak hidup di tanah air sendiri,
BUKAN SENANG ...
Bukan ku lupa asal usul ku, MALAH TIDAK WALAU SESAAT!~
9 bulan ,,...
Aku masih mencari rentak,mengubah,~ TIADA apa2
Cuma aku kini  sudah ada "job" bukan lagi pengganggur terhormat.~SYUKUR~
Still ..aku masih dlm kerisauan kerana "job" aku titlenya hanya kontrak
entah sambung entah tidak

aku cuba membzkan diri dengan  DMataQ Craft 
sabtu ahadku akan ku bzkan diri dgn pergi ke bengkel craft kami d Kenari
namun sejak akhir2 ni mood semacam tiada... tapi jika ada tempahan akan ku gagahkan jugak untuk menyiapkannya tp selalunya aku akan beri saja kpd KAK AKU merangkap assistant utk menyiapkannya..

Sabtu Ahad kembali "0"~ Ku rasa
dengan kata lain SABTU AHAD HARI YG PALING B-O-R-I-N-G RASANYA..
entah mungkin xda aktiviti outdoor dpt di lakukan...jalan2..hangout... hobi tgk wayang pun kerap kali di lupakan...
YA Betul aku  xda kawan sini...kenalan? itu memang ramai tp mereka ada hidup masing2
malula, menyelinap di celah2 rakan2 yg memang sudah utuh hidup besama2 di sini.
Aku? seperti pendatang baru.. yg xda arah tuju.  Padahal di tpt tertanamnya TEMBUNI sendiri.
Semacam tiada  mana2 pun "social circle" yg dpt terjoin oleh ku. erghh.........

Maaf,sekali lagi post berkisarkan keluhan..
gara2 tahap borink.akhirnya belog ini terupdate jugak hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...