Thursday, March 31, 2011

Indoor Project & Mosyuki datang ke Sdk?

Dekat 1 bln sudah aku wat projek indoor ni. Kini bersama kakak aku plak c MIZA ALPAH. Sambutan agak baik di luar sekarang ni tgh cuba curi mASA MUATNAIK ke blog baru D Mata Q.
Terima kasih kpd kakaku yg sanagat pantas wat kerja …
p/s erk…Mosyuki kata dia akan g Sdkn futbol match katanya,,  harap2 sempat jumpa walau kejap Winking smile. Artis tue.. aku mo ambik signature dia bnyk2..nanti boleh lelong hahaha..

Sunday, March 27, 2011

MESTI!!~

Saya mesti mencuri masa untuk belajar driving semula! MESTI! lesen sudah bersawang! MESTI MESTI MESTI. jadi kawan2... tolong ingatkan aku dlm kesibukan ku ya? hehe

Thursday, March 24, 2011

Cerita Semalam & Orang

Hampir 3 minggu menempuh persekitaran baru, sudah terasa kepayahan bekerja-bersama Orang. Confused smile Mungkin lama sudahkan aku x bekerja-sama ngan org ni. Ngan mesin/gajet selalu lah. Paling2 layan Customer tru on9/phone sahaja huhu.

Ni kali memang fully real di kelilingi org Smile with tongue out. Bekerja-bersama org- deal w cs-org.

p/s*Berusaha melupakan cakap2 lelaki itu. Bnyk komen *bantunya xda…mcm hebat padahal dia pun xtauAnnoyed. dan

i miss outdoor ac!~

 

Apa2 pun…..Rolling on the floor laughing. lupakan yg lain………..

Maaf

Maaf pada blogger2 yg tag aku,

sebab x dapat lagi balas/post tag2 anda.

Maaf wahai blog ku, xdpt update panjang2,

bnyk idea,tp  kesempatan kurang…

Maaf wahai tubuhku,

sudah lama aku x exercise,

Maaf pada minatku outdoor,

kini terpaksa ku layan indoor ac.

Fingers crossed

Saturday, March 12, 2011

Syukur

New life new routine,new friend new Challenge!

Aku agak bz ~ mASIh adjust diri dgn segala2 NEW ~environment~ Im front liner beb! Open-mouthed smile

1 Minggu sudah..

Syukur aku masih di sini masih..bernafas lagi Winking smile

Lirik Lagu Syukur - Altimet
Pukul 6 pagi
Masa untuk ku bangkit lagi
Sebelum mencari sesuap nasi
Perutku dialas sesuap nasi
Subuhku tertinggal lagi
Terus diganti
Terus keluar dan berlari
Bersama warga kota lain sekali
Kita semua selari
Motor kereta bas LRT
Yang berbasikal pejalan kaki
Dari tauke besar hingga kerani
Semua punya niat sama di hati
Biar usaha dan rezeki serasi
Walau mendung saujana yang dihadapi
Masih ada mentari, jadi
Chorus
Syukur, aku masih disini
Syukur, aku bernafas lagi
Syukur, aku masih berdiri
Masih ada kuasa dalam tubuh ini
Syukur, aku masih disini
Syukur, aku bernafas lagi
Syukur, aku masih berdiri
Masih ada kuasa dalam tubuh ini
Bil datang lagi
Seakan sebulan dua kali
Harap dibayar dalam tujuh hari
Sebelum bekalannya di mati
Terngiang rintihan ibu dan bini
Kata mereka perlu itu dan ini
Anakku mahu ke sana sini
Mlihat tempat indah dikaca TV
Di otakku hanya periuk nasi
Bil kereta rumah air dan api
Aliran pitisku dijaga rapi
Ditabung yang lebih di dalam laci
Hasil usaha keringat di dahi
Kerjaku halal jangan dicaci
Ku kerah semua tangan dan kaki
Sehingga ku jumpa apa yang dicari jadi
Chorus
Syukur, aku masih disini
Syukur, aku bernafas lagi
Syukur, aku masih berdiri
Masih ada kuasa dalam tubuh ini
Syukur, aku masih disini
Syukur, aku bernafas lagi
Syukur, aku masih berdiri
Masih ada kuasa dalam tubuh ini
Murahkan rezeki
Jadikan aku lebih seperti
Antara mereka yang mempercayai
Walau usahaku kurang memadai
Fardhuku lewat beberapa kali
Bila bisikan dia mencuit hati
Aku tercandu pada duniawi
Tapi aku tetap kembali, jadi
Chorus
Syukur, aku masih disini
Syukur, aku bernafas lagi
Syukur, aku masih berdiri
Masih ada kuasa dalam tubuh ini
Syukur, aku masih disini
Syukur, aku bernafas lagi
Syukur, aku masih berdiri
Masih ada kuasa dalam tubuh ini

Tuesday, March 1, 2011

Mata Panda

image

Salam semua….

Kini mata ku bukan lagi bagaikan lagu “behind this hazel-i” by Kelly Clarkson mahupun “behind the blue eyes” by Limp bizki

kini mata ku menjadi mata panda lebab gilak… adoi, ni pasal kurang rehat n tidor la ni…penat gila badan, x sangka bnyk kerja kena buat, kena set up. Huhu..terpaksa menguatkan diri utk diri sendiri jugak kan… no kerja no money.. hehe..

tapi aku rasa hujung minggu ni aku kena ambik break la.. penat plak 7 hari kerja x henti2 huhu…asyik mengadap komputer seja bah, Kalo sudah ngadap x sdar sudah dunia luar, sedar2 sudah gelap gulita.

Apa2 pun aku mesti gi swim ni.. cam 1 bln sudah x pergi..

So kalo korang x mau mata panda… pegila sini

http://dmq-geodollycontactlens.blogspot.com/ 

mau senang pegi sini : http://www.facebook.com/pages/edit/?id=182639731768416#!/pages/D-Mata-Q-GeoDolly-Lens-korea-from-rm-28pair/182639731768416

ada mata warna warni hehe..ok x lama pukul 5 pm aku tidur kejap.. da… ada apa2 beteriak jak di chat box ku okeh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...