Thursday, February 24, 2011

Shopping Sakan RM 60.30 Dengan Aku

240220111537
Teruja Sebelum shopping!!
Petang tadi kakak aku tiba2 sound aku bawa jalan. Biasalah hujung bulan gini kan sudah gaji, so bayar hutang piutanglah. Aku pun ON jak sebab mau bank in duit untuk order Brooch2 segala. Itu jak pun tujuan aku.

Tetapi malang tidak berbau bila anak buah aku plak bawa mak dia (kakak aku) ke satu tempat yang confirmnya aku ada benda jak mau beli.

Sambil girang anak buah aku berkata “ atas pasar mummy!! atas pasar!”
Mummy nya kata  “ ai…endak maulah singgah Giant? “
Anak buah aku “ atas pasar!! atas pasar! xmau Giant!”

So kesimpulannya daripada xmau beli apa2 tershopping la bendaalah di bawah ni Smile with tongue out ngeh..
blog jimat
Paling mahal barang aku beli tu ha baju semple2 gitu. Kalo on9 pun dalam rm35 plus postage lagi tu ..yg ni kira okeh le.. aku suka baju besar2. coz mau cover lemak Pakai ngan suar jeans ala tight2 ngan rantai panjang sampai dada udah OKEH tue hehe. Lama gak aku x beli baju2 ni. Yang berus tu pulak terbeli, sekali sekali mau main2 berus- warna di mata..

jimat
Cadar tilam memang sudah lama aku mau beli, tapi selalu harga rm 25  ke atas mcm gitu huhu aku batalkan saja x cukup bajet. Bila masuk kedai ni alamak murah gilak!! kain dia pun OK bukan yg style panas punya , selesa gak. Aku beli saiz Queen Sekali skala ceriakan bilik 
Smile
Yang BEG tu terpaksa beli, sebabkan sekarang ni musim2 org khawin so pegi hotel endak kan ku bawa beg ala2 leader hitam rock aku! mana ngam! lagipun tu jak beg ada, Selagi x putus/koyak memang aku pakai tu jak. Design pakai hentam bab aku bukan minat beg2 ni, xtau trend apa sekrang yg penting aku selesa..haha

Kenapa Pink? terpaksa gak, sebenarnya hari tu aku pernah pegi sekali & nampak beg simple n cantik kaler grey2 blink2 simple jak. Tapi duit time tu memang sememang2nya xda time tu memang langsung xda pendapatan. Sad smile. Tapi bila aku datang tadi tinggal pink2, red2, yang grey tu xda sudah, design pun lain sudah. Kalo grey bleh match segala bajukan? tapi aku hentam jak la. Nanti kalo ada beli lagi hik hik.

So total semua barang aku shopping adalah…..

total
* Nama kedai : H & M Marketing (promotelah plak)
*Baju2 ok ada harga RM 9.90  lawa2 korea style,kain boleh tahan.
*Kasut wedges pun lawa2 & murah2 tapi kena cepat coz design2 cepat bertukar. Akak aku 2x dah beli harga rm 11.90 n rm 15. dia kata tahan gak sebab dia selalu pakai gi Sekolah (mengajar Smile). Tadi aku mau gak tapi bnyk yg habis, so aku decide nanti aku pegi lagi manatau ada lagi best2 design. 

BAK KATA KAWAN AKU SHERLIN “KO NI DI MANA ADA BAJU RM 10 SITU LAH KO SERBU”

Ah biarlah kan sudah memang test aku gitu ehe, tapi bukan semua aku belilah kadang yang taru2 di muka, aku takut gak beli murah2.
Pakai murah2 and simple pun semart jugak.. sudah memang aku semart kan pakai apa pun semart. Smile with tongue out .Sila jangan  muntah.

Sampai rumah terus cepat2 try baju ngan muka serabai.... 

4 comments:

  1. Jelez2!! Gila pandai ko spend! TERBAIK! Serius comel mate ko Pert! Suka tgk gmbo ko yg TERUJA tuh.. haha.. Cute dowh! Mata la... hihi.. Ok, kau juak!! ;-P

    ReplyDelete
  2. @lady sensei a' ar ada duit siukla
    @Pecah kata bukanla betis shoping
    @yana Mus hahha apenya tiba2 kau juak huhu,.. mata? comel MESTI Tauke Mat mesti mau promote hahaha

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...