Saturday, January 29, 2011

Sandakan Banjir 29/1/11 : Rumah ku dinaiki air !!!!!!!

 Ruang Tamu. time masih lagi atas buku lali...
 Fuh ! aku rasa penat dan pening2 plak hu ni semua gara2 x cukup tidor!!  Semalam, dalam pukul 2 lebih cam tu aku turun makan sebab lapar betul bah ujan2 gini. Aku sempat tinguk akak, abg ipar aku dan anak2nya  nyenyak tidur. Pastu aku habis melantak aku naik la balik mau tidur. Tapi oleh sebab hujan tu kuat lepastu bunyi zink tu pun kuat x dapat aku tidor.
Di atas katil aku begulik2 satu urang... pusing kiri pusing kanan. Makin lebat la pulak hujan..Aku tinguk c Mincing (Kucing ku)  punyala main nyenyak tidor d hujung kakiku. Enda berapa lama naik sudah kakak ku ke atas bawa baby ngan tilam nya. dia kasi tau yang banjir sudah.. di bawah habis basah selimut ngan tilam doranng...AKu tgk jam, baru 3 lebih.. baru jak tadi aku turun xda air pun naik d dapur. Bila aku tinguk bawah uina  dekat buku lali sudah air.. argghh!!! kami pun selamatkan apa yg penting2 seja.

Arghh sudah la xdpt tidur naik air plak.. memang x tidor la jawabnya...baru yg bikin tension air bau gila.. Depan belakang air longkang naik huuhu..



Nasib baik sudah surut sekarang. Tp penat la pulak mau mengasi bersih segala... barang.. kabinet. Mop2 lagik. TAPi HUJAN START BALIK LEBAT adui ar aku berdoa jak x lagi naik air mcm semalam uwaaaaa..
 INI PERTAMA KALI AKU TENGOK RUMAH MASUK AIR MCM BEGINI



Wednesday, January 26, 2011

Agaknya Selow

 
 
Aku
....lambat sikit dapat keja
lambat sikit Khawin...
Tapi mau dapat anak LAJU-LAJU boleh? hahaha
 
kurang mantap kalo dpt anak time tua2 kan nanti jauh jarak dr aku plak huhu
 
apa-apa pun kita merancang tuhan yg menentukan.
CAIIIIIIIIIIYOK!
 
p/s Td pagi 1st time dlm 2011 aku dapat panggil untuk TEMUBUAL nerbesnya... JUMAAT ni pegi tpt tu 


Tuesday, January 25, 2011

Engkau ni kan!!

Stooooooooooop!
Betapa setiap bait keluar dari mulut mu
buat koklea ku bedesing
Betapa riak wajah mu
mengoyak setiap  coronary artery ku

* Ingin memengsankan diri*

Sudahla la..!
jangan ko banding bandingkan aku
jangan ko beri riak harapan, aku persisnya

Kerana jika harapan mu itu berlaku
Sudah pastinya ko jatuh cinta pada ku!
Aku yakin!
kerana semua yg ko mau adalah sifat CINTA HATIMU

tidak akan sama ngan aku

Ko faham jugak kah ni, wahai kawanku?

p/s xpasal2 aku senyum tawar

bz dan semua pun xda..

fuh !12.15 am sudah.. aku x tido lagi baru send order cs. ni smlm 3 jam jerk tido. Sgt berkerja keras untuk set up semua benda baru. Macam lama x update blog bukannya ape aku surf tenet pun guna hp setakat komen blog org boleh la huhu...bnyk  yg dalam kepala mau tulis, tapi semua dlm note hp. AKU X DA kom  xda broadband  semua main pinjam, pastu berebut ngan adik aku. MESTILA AKU YG KALAH!!! huh tp malam ni aku bwt trick. Apa trick itu biarlah rahsiah hahaha dapt on9 dgn seriusnya.
Aku masih dlm nak catchup proses bisnis kecil2 ini. Jika anda tidak keberatan sila la datang dan mEngeLIKE page saya..(harga yg ditawARKAN antara terendah di pasaran tq majulah Roszianah untuk dirinya besarkan badannya huahua!

Wednesday, January 19, 2011

Bergaduh Tidak Bersebab

Tadi kawan aku yang mau tunang, SMS aku. 
"tadi aku gaduh lagi dgn **** nda jd ni betunang ko tgk la.."

Aku tidak tahu mau komen apa. Itu adatla.. time2 ko mau tunang...time2 ko mau khawin situ la macam2 konflik dan dugaan. Darah manis orang kata. Memang bukan senang.. lagi2 kalo macam aku ni*rasanya penakut ngan komitmen kot huhu.

Aku tanya sebab apa gaduh? sebab apa x mau tunang? Jawapannya TIADA SEBAB tiba2 dia rasa x mau tunang, dan  bf dia pun sama. Di bawa becakap, endak mau sudah layan dia.

Bagi aku semua konflik ada sebab* 
tidak kira la sebab tu lojik ka tidak,
untuk kepentingan diri ka tidak
untuk sekadar puas kan hati org sekeliling ka tidak 

atau

"its not about u its ME..."

apa2 pun MESTI  ada SEBAB

aku harap mereka berdua bertenang dan akan baik2 sahaja.

*akut tidak dapat k0rek lebih lanjut.. sebab kredit sudah habis  :(

Tuesday, January 18, 2011

Kekal Terjaga

Aku, cuba2 untuk kekal TERJAGA untuk pastikan kekal dalam permainan hidup ini. Namun kadang kala aku

terlelap

keletihan

untuk mengejar rentak yang terlalu cepat berubah2.

atau akukah yang amat lidut?

Mereka?
Semua berubah
Aku?
Masih terpinga

dan

alangkah indahnya dunia jika kita semua melangkah ke depan...
ITU kata HUJAN.. ape2 ajelah kan... 
*berharap.


p/s kadang2 tersangatla malu duduk bersama kamu semua

Monday, January 17, 2011

Swimming + Jumpa Mereka!



Salam!

Ehe... Syukur Alhamdullillah masih ada hari yg baik untuk aku hihi. Seperti hari ini bukan lagi "The another empty sunday"ku. Dari pagi seawal pukul 7 stg pagi aku sudah bersiap2 untuk gi swimming ngan adik dan anak buah aku (yg remaja, Selalu pegi ngan anak2 buah yg kecik2 ngan parents dorang)
Walaupun  aku terpaksa menebal muka untuk minta bapa aku hantarkan gi kolam tu (aku ada lesen sudah mau dekat 2 tahun tp pegang sterng kete berapa kali jak). Aku kuatkan hati gak untuk menyuarakan hasrat hati ku. Yg mana kitorang dah plan dah malam kemarin. heheh..

Bila sampai uhu... macam sakai gakla anak buah aku ni haha maklum la dah lama x gi swim. x hengat dunia terjun terus!.  Jam 10 kitorang 4 org cau..~ balik. Sebabnya memang sampai pukul 10 pg jak kalo pagi. Kalo sampai petang aku rasa masih lagi kot berendam.

Terlepas lah giant aku selama 2 minggu. RASA SERONOK walaupun kulit berbelang hitam huahua.

***
Sebelah petang plak aku gi kenduri kawan sekolah aku. Di Sri Taman.Lama gak aku x jumpa dia nie.. Seperti biasa aku jak perempuan dlm kelompok kawan yg bertandang. Yg datang semua budak2 lelaki la budak sekolah aku gak dulu. Terpaksala aku bawa diri sendiri menolong di dapurkan uhhuhu. Di pendekkan cerita habis kenduri (kenduri lepas asar) kitorang pun lepak la sambil tolong kemas2..sampai malam di rumah member aku tu, dengan berbaju kurung aku sampai rasa melikit2 punx kisah bab seronok bebual. 

Apa2 pun hari ni aku rasa terisi ngan keseronokan yg boleh reduce sikit beban2 otak.
Oh ya! xda seorang pun yg menegur tentang "sayap" ku. Mereka masih menganggap aku lidi/tiang/terbang/senang terbang/kena sekeh/senang patah dan sebagainya. MASIH kena bambu seperti biasa..uhuhuhu?!@% 

Sekian Terima Kasih.
Majulah Roszianah untuk DIRINYA!


Saturday, January 15, 2011

Cantik Terjelik



Itu dia
bunyi gembira terselit 'nervesnya' bakal bertemu antara acara terbesar hidupnya, bakal begelar puan hendaknya, bakal membacuh kopi untuk 'separuh jiwanya'. 

ops! terlalu 'old' pulak bunyinya. Biar aku gantikan kopi itu dengan milo ais. Lebih segar sikit bunyi dan rasanya.

Kemudian * aku tersentak!
Di hujung talian momen teruja itu dijellikkan dengan ungkapan "Jadi sampai tua ko mau sendiri-sendiri?"
Macam pernah dengar kan  cerita ini sebelum ni? Ya cerita itu berulang dan diselitkan lagi dengam bakal momen besar kepada perempuan itu! memberi ku * Confius pada apa harus aku rasa ketika itu.

dan... monolog bermula.
Helo! itukan kesimpulan melulu engkau beri!? Buang air liur aku seja dia ni!. No emphatic listening at all! Ko soal aku macam-macam but then u already got your own stupid judg-mental damn conclusion!

aku tarik nafas dalam dalam.

Biarkan saja rasa dan monolog itu sebagai monolog saja. Malaslah inikan moment ko. Ko nikmati saja.

Biarkan aku. Ada benda ingin ku pastikan terlebih dahulu. Sampai masanya aku akan jadi perempuan hebat itu.

p/s Moga lepas ini ko tenang saja di samping dia. Tidak ada lagi drama yang ko babitkan aku bersama dan aku berasa bersalah padanya.dan tidak ada lagi cerita semua yg ko "suka".

Sunday, January 9, 2011

The Another Empty Sunday




It's seems like before
Melo another metaphor
Really don't know 
what I'm waiting for
but theres's come again
The Another empty Sunday thats for sure!

p/s boring siot huhu  tapi aku isik kelapangan ngan layan Vampire Diaries season 2 tapi mak aiiiiii bufering tak hengat2

Thursday, January 6, 2011

Aku Tengok

Aku tengok..
Kadang kadang kau ni comel
Kadang kadang bikin geram
Yang pasti ko selalu "MINTA PUJI'"

Sebelum tu layan video ni..Mr Oncecet guncit! yang suh aku tengok ni...

HAHA sekian.

Tuesday, January 4, 2011

Resipi Jimat & Sihat : Salad Kubis Ikan Sardin Blackpepper



Seperti yang kamu tau Kubis ni bukan saja terkenal di serata dunia, malah murah plak tu kalo di pasar2 tempatan. jadi sapa2 yang mau jimat tu boleh la try resepi aku ni terutama yang bujang2, ha.yang bekerjaya sibuk sangatkan.. so ia sangat simple..
Kobis bukan sahaja berkesan untuk mengubati penyakit ulser dan barah malahan juga berkesan untuk mengubati masalah–masalah lain di usus... lagi sila ke wikipedia
Resepi ni aku cipta kerana aku xda pilihan lain. Yang aku nampak kubis dah di potong separuh kat peti sejuk n 2 tin sardin. Mau makan nasi..dah malam kang makin buncit hik2.
So Bahan2 nya:

1. Kubis bulat
2. Sardin (tin)
3. Blackpepper

Cara2 Membuat Salad
1. Carik2kan kubis tu biar iya terpisah senang mau makan. Amount anggaran setengah mangkuk
2. Ambik ikan  sardin (yang telah di tumis ngan bwg2, x tumis pun boleh), hancurkan dan masukkan ke dlm  mangkuk berisi kubis
3. Campurkan blakpepper (tukar ngan cili pun boleh gak) gaul sehingga rata
 (aku buat bedasarkan apa saja bahan yg tinggal kat dapur korang boleh tambah2 sendiri lah bahantu ek)

Siap!-sangat rangup dan mengenyangkan rupanya makan kubis ni.. (x sangka)

Saturday, January 1, 2011

1st day of 2011!

(Sedang makan buntut n kepak ayam bersama family di Kinabalu Pine Resort)
Bismillah..
Wishlist? x payah lah kan...x cukup ruang ni telampau bnyk.
Sementara adik2ku ada rancang tersendiri ...Hari ni aku duduk rumah saja  mendengar lagu sambil melalak sorang2 huhu. Semalam sudah kira celeb ngan family di rumah kakak aku. Makanan jgn cakapla..sangat bnyk aku jak x larat makan.

Ni pun baru habis tgk wayang yg org kenit tu...tapi aku tgk dlm kom adik aku jak..
Hari ni  jugak, Ada juga teman yg prihatin dengan aku ni dia ada msg pasal nak resume. Tgk la mcm mana nantikan. hehe.. Kang tetiba beduyon2 panggilan dtg pening kepala pilih. Ceh perasaan plak. Tapi perasaan tu perlu fikir positf! hehe dlm 3 bln ni pun bukannya xda panggilan cuma panggilan mesti suh aku pegi ESTATE pergh...siap nak bagi manager kat aku hahaha bengong! kANG jadi macam kawan aku xda air bersih nak mandi haha.

Apa-apa pun this year aku mesti achieve something ! uuuuuuuha!

p/s seronok tgk tray2 brooch hampir licin gara2 akak aku..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...