Tuesday, December 27, 2011

Sabun susu beras : Dapat kelulusan KKM

kkm

Salam sejahtera semua, lama aku x update personal blog aku ni hehe,

Aku just nak inform kat sini yang..

“SABUN SUSU BERAS TELAH MENDAPAT KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN M'SIA”

::KKM : NOT111203263K::

Sabun susu beras yang ni tau..

198066_198433900179593_184777338211916_584931_4335550_n

Sekarang  beli 3 ketul RM 25

mau ambik borong ada harga special just email aku ya Smile

sapa yg tinggal area2 Sandakan, boleh dtg ambik sendiri di Bandar Maju or Taman Rajawali.

yang lain2 kawasan/negeri bleh email Smile

Sekarang ada jual Set sabun + Krim susu beras RM35 jak

p/s semua barang2 yang aku jual ni memang aku sudah try sendiri tau,   aku rasa elok, ok, untuk aku, baru aku yakin jual Open-mouthed smile.

Siapa2 berminat bleh email: dmataqgeo@yahoo.com

Saturday, December 10, 2011

bye bye bye

u red

That day, i said goodbye to someone

Yesterday, i heard goodbye from someone

Today, my good feeling almost die because a bye from someone..

I Just don't want to received any bye bye bye...boleh?Eye rolling smile

Whether is ‘good’ or ‘bad’ ~bye  (adakah yg begitu?)

its always leave you with bad feeling…

Tuesday, December 6, 2011

pedih ulu hati

Pedih ulu hati pedih lagi hati ku,

ceh, jam menununjukkan pukul 12.37 am,

menunjukkan  juga hari ini ,esok untuk hari semalam,

apa sudah aku meracau ni?

Mata bengkak, pening2, ulu hati pedih,

ya sekali lagi ulu hati,sebab sekarang ni itu yang paling sakit x selesa, berbunyi2, Kalo lapar, mcm x selera pula.

aku berwhatsupp dgn kawan aku “ hari ni aku rasa macam sedih plak, sedih betimpa2”

dia reply “ kenapa? ko sedih?”

aku malas mencerita kan hal sebenar,hanya berkias2

tanpa faham dan asal usul kesedihan sebenarku ,dia  “hmm….ko terlalu bersendiri dan boring bah tu, sbab tu ko tetiba fikir bkan2..”

ERM, bersendiri tu betul, boring pun ada betulnya, tapi tiba2 tu mcm x la, Smile with tongue out.

Sebenarnya, lama sudah sedih tu, tp loading,pending jak perasaan sebenar tu terjadi.tulah skali dtg bertimpa2, mana kegilaan di opis, mana ketidakstabilan relationship .Confused smile aku rasa paning2 ni sekarang..

xdapat tidor o0O0.. dorang2 ni x wujud pulak di whatsupp ni xda muncul2 msgOpen-mouthed smileehe.ADAKAH TERTIDUR? ATAU ADAKAH LINE INTERNET NI YG MACAM HAREM.

Tp yg penting, borang cuti aku sudah isi, besok aku mau hantar, kalo x approve siapla! I need rest dari kegilaan dalam opis bos!

“KALO SUDAH BUAT SESUATU KEPUTUSAN MESTI BERANI MENGHADAPI CABARAN DIHADAPAN”

P/S masih befikir2 mau buat apa lepas ni, pening2 lalat sudah aku….

k bye.

Saturday, November 26, 2011

gerak tubuh kekasih

270320111784

Mincing & Dindang

Seorang kekasih perlu belajar bahasa tubuh kekasihnya, agar kekasih tidak perlu beritahu bahawa hatinya sakit dengan keletahnya itu.~ Dr HM Tuah,Membina Jiwa SerasiWinking smile

p/s macam mana pula yang tau tapi buat de~~jak? Who me?

Friday, November 18, 2011

Mengeram & bantal busuk

Tiada update untuk blog ini buat sementara waktu..mengeram la nampaknya..dengan itu untuk tidak mengecewakan anda, saya mempersembahkan bantal busuk hasil tgn DMataQ Craft..

 

374178_314048715274302_100000075292201_1327609_516039144_n

Monday, October 31, 2011

Ketagihan "Family Outing"

Bersawang sudah ni blog kan kan..kan heh sebenarnya aku bukan bz betul pun...cuma membzkan diri dengan menonton "FAMILY OUTING" walaupun kamu rasa aku agak ketinggalan zaman.. baru mau tgk ni show kan..tp ini lah zaman" aku" kurang kebizian da kehilangan hobi..
buat yang x tau FAMILY OUTING NI VARIETY SHOW DR KOREA DI SIARKAN D SBS start 2008 dahulu kala.. time tu aku sibuk cari kerja baru grade kan konon. huhu......bah kalo kamu urg mau tau lebih lanjut  baca sini http://en.wikipedia.org/wiki/Family_Outing
Family Outing-logo.jpg
The logo of Family Outing
Genre Reality, Variety, Comedy
Starring Yu Jae-suk (2008-2010)
Lee Hyo-ri (2008-2010)
Kim Su-ro (2008-2010)
Yoon Jong-shin (2008-2010)
Dae-sung (2008-2010)
Kim Jong-kook (2008-2010)
Park Hae-jin (2008-2010)
Park Ye-jin (2008-2009)
Lee Chun-hee (2008-2009)
Park Si-yeon (2009)
Country of origin South Korea
Language(s) Korean
No. of seasons 2
No. of episodes 85 (List of episodes)
Production
Executive producer(s) Jang Hyuk-jae
Camera setup Multi-camera setup
Running time 70-80 minutes
Broadcast
Original channel SBS
Picture format 4:3
Audio format Stereo
Original run 15 June 2008 – 14 February 2010
Chronology
Preceded by Mission Impossible
Followed by Family Outing 2
Related shows Family Outing 2
Good Sunday




ok byeeeeeeeeeeeeee..................... have a nice day samua!~~

Thursday, October 13, 2011

Sunday, September 25, 2011

I miss you?

miss

 

Its sunday! again..

I Think I miss you,

Did I miss you? 

or

I missed you kah?

WHY I miss you?

Is it wrong to miss you?

Ish..

Im SO wrong to miss you!

But WHY I feel so wrong to miss you?

erm…

OK2 its just “miss”…

not more than that la( right..Pertt? oo0 Pertt?)

We still friend right?

Friday, September 23, 2011

Gaya tidur I ~Mincing

Ni dari koleksi dlm hp akue..

status:Missing

seharian bekerja menghadap manusia begelar customer mahupun karenah “colleague” (colleague jugak ka tue?) &  kemunculan yang  si “paling manang” itu ke opis membuatkan aku biul sedikit hari ni…apa2 pun jom layan..pic 2 NI

100420111881

240320111746

280220111597

Wednesday, September 21, 2011

Mana Osman?

010920112719

Raya hari tu aku ke rumah seorang kawan, dalam menyibuk2 di dapur rumahnya aku terdengar bunyi kucing mengiau2… Who me? aku pun apa lagi terus tanya la kawan aku tu

” Kucing mu kah Zu?”

“iya mama’ ku punya c Osman namanya”

terketawa aku dengar namanya. Bila aku p tengok ada 2 ekor kucing pula ni. Jadi aku tanya lagi kawan ku tu

“Zu mana satu c Osman ni?”

“aik bukan dia tue… dua2 bukan entah mana sudah dia..”

“Jadi ini kucing sapa?”

“endak tau jiran2  punya kali haha c Osman pun pandai tu mengayau jalan2”

“ooO enda pa lah kimsalam jak ma dia haha”

walaupun hasrat mau jumpa & ambik gambar c Osman endak kesampaian, gambar jiran2nya jadik la. Enda rugi jugak ambik pic “dorang” ni pandai posing tu…cuba tengok ni

010920112721

010920112718

010920112720

Sunday, September 18, 2011

Tears

cry

more and more tears…haish! tanda2 mau “period” kah aku?

 

“I always knew looking back on my tears would bring me laughter, but I never knew looking back on my laughter would make me cry.”

-Yusuf Islam @Cat Stevens quotes English Musician.

 

kadang2 aku terfikir lebih baik berjalan dalam hujan supaya tiada orang yang tahu kita menangis.

Tapi rugi jugakkan bertambah sakit sendiri kenak demam Sick smile haish..

Saturday, September 17, 2011

Aktifkan diri

Selamat sejahtera dunia!~
Setelah beberapa bulan menjadi wanita Melayu (melayukah? Sungai ? termasuklahbah tukan rumpun Melayu..wtevr) terakahir. Hidup hanya rumah p kerja…balik kerja .. perap d rumah,
Akhirnya time raya teraktiflah diriku, bukan lek aktif terlebih sudah. Mimang berabis.. sampai bukan seja beraya beKAROK pun mau 2 3x.. bnyk jugak la pelaburanya diwaktu raya .(baju raya 1 jak ku beli itulah pasal habisnya p tpt lain).
Ya, bukan apa time ini lah ku jumpa semua kawan2 ku yg bekerja diperantauan…kalo enda……Sad smile
Jadi sekarang habis sudah masa berfoya2.
TIME MAU AKTIFKAN MASA CARI DUIT MASOK PULAK HEHE.
Jadi..jgn malu2 pigi jenguk aKU PUNYA Page ada promosi berlangsung sekrang.. Serendah rm25/pair !!
promo 4  1




Lepas tu kan ramai2 jenguk hasil craft kamu DMataQ Craft.. product terbaru kami set hiasan kereta akan di upload.. bantal2 custom made pun adabantalkitty
Okeh yang terbaru.. saya kini jual Sabun susu beras. TP yang ini area Sandakan jak belum ada buat lg post2 laju.. tgh diushakan
boleh jenguk2 sini memang laris… kena tambah stok balik2 huhu…
198066_198433900179593_184777338211916_584931_4335550_n

Itu sahaja update combo untuk kali ini … da !~ Nyah-NyahSmile

Friday, September 16, 2011

unprotected

Don't have to protect me , because i'm unprotected long time ago..

Tuesday, September 13, 2011

1ST Time dia singgah-Mincing

terus masuk dlm sarung bantal…n tertidur..
status*missing
30112010656

3011201065730112010658



30112010660

Thursday, September 8, 2011

1st time rasanya

3/9/11~bday surprise yang pertama dlm hidup rasanya (mimangla bertambah surprise sebab di kasi awal 1 hari kan hehe). Ya mimang sgt terharu TQ.

312972_261444573875915_100000311222460_862340_954767557_n293554_261446550542384_100000311222460_862362_641144703_n

321528_261446047209101_100000311222460_862356_1765275310_n

Saturday, September 3, 2011

Kek avocado

Tengok tajuk pun sudah terliur kan kan?

Ada orang suka minum jus avocado, dan menikmati bersama kawan kawannnya, akan menambah kelazatanya…

Ada orang minum bergelas gelas jus avaocado sebagai membalas dendam terhadap siksa kenafsuan tekaknya yang terbantut untuk sekian kalinya..

dan  antara semalam dan pagi ini aku dapat nikmati kek avocado! hadiah suprise2 untuk hari kejadian ku yang di awalkan sehari…oleh membe2 kue yang tershinta!~ thanks yall terharu ku ni tahan2 seja tulah aku kasi chance jak tu kamu menyanyi  Smile with tongue out

2531077356_3fdea280a1

bukan pic sebenar tp lebih kurangla.. pic belum terambik dari hp membe

dan

aku berdiam diri sepanjang perjalanan pulang  bukan bermaksud aku boring atau ngantuk tapi berfikir fikir segala macam perasaan yang x dapat diselesaikan

Terima kasih….

Monday, August 29, 2011

Selamat Berhari Raya

 

59431_424573966438_368138296438_4983964_6722632_n (1)

Tahun ni mesti kamu konvoi lagikan? Pergi serang rumah Bella lagi, Pegi Serang rumah Roy lagi… and MAYBE p konvoi khawin Cik Fiekan kan..jeles aku Smile

Selamat hari raya maaf zahir batin kpd kamu semua pembaca blog.

Rindue kamu  semua ~ GEMS DPC 02

 

Anda mungkin melihat gambar2 ini  d http://luvly-fyra.blogspot.com & semestinya di http://adiksiart.blogspot.com/

Di ambil pada September 2010

40914_424569021438_368138296438_4983818_4542600_n47482_424573666438_368138296438_4983958_5693771_n

Saturday, August 27, 2011

Semoga

Dua hari lagi kita akan meninggalkan bulan Ramadhan..

Semoga hati berbelah bagi,otak yang berkecamuk, akan bersatu menjadi satu..

ya perkara yang semacam tidak ada kena mengena antara satu samalainnya.

Terima Kasih

Friday, August 26, 2011

hubungan

Kita SEPATUTNYA tidak bercinta atas jangkaan orang lain

~The edge of the garden Drama~

*******

Perangai2 resistant ignorant mula menapak dalam diri, bila fikiran fikiran mendalam menemui jalan buntu…

Hey ! both of you

Live me alone..

Tuesday, August 23, 2011

termimpi pulak

Kehadapan dinding blog ku sekali lagi..
Semalam aku termimpi si guncing naik atas katil pergi tidur dekat aku... entah mimpi campur ngigau kali tu, bila aku mau usap dia tiba dia tiada di situ aku kelip2 mata ku beberapa kali baru aku sedar aku mimpi jak rupanya. 

Jam menunjukkan pukul 3.35 am masa untuk sahur rupanya...
Time2 gini selalunya c Guncing sudah dulu turun ke dapur mengiyau2 mengejar bapak n mama ku, dia pun mau ikut sahur jugak. Dengar suaranya baru aku menyusul turun....

kAli ni betul2 rindu sebab dia *pergi depan mata aku :( masih tebayang2 uwaa....

Sunday, August 21, 2011

Goodbye Guncing 2

Patutla dia endak mau makan semalam..

Patutla dia sedaya upaya mau keluar rumah saja semalam..

Patutla bila aku panggil masuk dia hanya berpaling saja..

Patutla dia lebih suka duduk di celah pokok2 serai walaupun luka nya belum sembuh..

Patutla dia hanya duduk2 berjemur sahaja..

Rupanya dia bawa rasa sakitnya…

BAWA dirinya…

Mau nikmati suasana luar sepuas puasnya MUNGKin?

1.3o am 20/8/11

200820112650

200820112646

200820112645

200820112649

ada baiknya jugak, tiada lagi ko rasa sakit kan? bye bye…GUNCiNG.Red heart

 

dengan ini aku ishtiharkan aku endak mau lagi jaga kucing..ambik kucing. seperti 16 thn lepas!!! endak pandai kali aku jaga dorang ni.(tapi yang datang2 rumah, lalu lalang tepi aku akan di layan sekian terima kasiih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...