Tuesday, November 30, 2010

Zalimnya Emosi

Zalimnya emosikan? huh aku saja mencari benda yg ign disalahkan-Tepat pada masanya! aku yg sememangnya agak penat menggagahkan diri utk mendaki tangga ke bilik ku. Tidak sabar rasanya melelapkan mata..ku kira hari ini (ahad lepas) hari yg agak perfect buatku kerana aku dpt melepaskan gian berenang di kolam bersama anak2 buah n kakaku. Bolehla melupakan sedikit hari2 yg suram seminggu...dan berminggu2 lagi yg lalu. Ya masih cerita yg sama, slma 2 tahn ini jd x perlu la aku cerita lg.

Di jadikan cerita.. baru saja aku melelapkan mata, sudenly kan aku dapat sms dr membe aku yg nun di sana KEHEL ,kwn sekolah jg. Katanya boring then cerita punya cerita keluarla sms berbunyi" oi datang la ko KL balik bwt apa ko di sana (di sini sandakan) buang masa seja, nanti hujung thn depan kita balik sama2..' wow! tersentap aku ! n aku terus x reply. N cuba melelapkan mata mengharap sms tu tidak akan menyentuh emosi ku apa lagi menyiat2nya.

Namun apa aku dapat! aku berjaga sampai pagi..huh emo sgt beb! huhu kenyataan BELIAU memang ada sedikit betulnya, memang aku rasa agak membazir masa bila aku bali ke Tanah air bukannya apa, mcm buntu plak  aku rasa mcm2 da aku bwt...tp aku memang rasa seprt dulu juga kurang sokong yg aku INGINKAN!, yg disokong yg dorang inginkan.. apa aku bwt ini komplen itu x ngam ini xngam... tempat keja jauhla... JAUH PUN STILL SABAH KAN..ish!camna? pastu ungkit aku paling lama "M............ "aku mau bwt sesuatu keja saja bnykla komplen2,,ISH2 Smpai 1 tahap sekrg ni aku rasa aku cuba relek2, pelan2 (tp org akan nampak cam goyang kaki x bwt BENGONG! punya pesekitaran)macam org selalu kata ngan aku...camna aku mau plan2 kalo sudah lama nie...

Kamu tinguk ni... kalo emo ni memang bejela2 la aku type ni, zalim betul..ni semua mau di salah kan adoii... lemah tenaga batin kalo mcm ni...

Oklah sekian.
Semoga hari esok ada buah yang boleh dipetik...

p/s : I feel great When Im around uolz (btlkah ayat tu? kah2) 
TAG: The Telegram

6 comments:

  1. sabar..mesti ada jalan penyelesaian~
    rindu ko ros~hu..ktorng kt cni tetap sokong ko..hihi

    ReplyDelete
  2. @syam
    iya..TQ2
    rindu kamu semua jgk

    ReplyDelete
  3. rossa...

    di mana ade kemahuan di situ ada jalan...

    BERTABAH YE...

    p/s: aku g seminar btajuk 'Laugh Terapy at Workplace'.. penceramah tu berkate, kat Msia ni (sbb kajian die kat Msia aje) ade 2 tempat je di mane sumua org yg tak de tekanan hidup tinggal di situ iaitu, 1) Rumah Bahagia Tampoi dan 2) Rumah Bahagia Tnjung Rmbutan..(mengikut faktanye)

    so...bersyukur sbb kite msih lg ade tekanan hidup..and its normal...=)

    enjoy life ok!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. @bella OOOO sgt bagus!! ehhe tq bella.. betul 2...

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...