Sunday, April 18, 2010

Career (AKU SEORANG TSE)-Check!

Hallo world! ceh! cam la satu dunia baca blog aku kan,..kah2 ,
Salam berblogging semua..
Aku harap anda semua sihat n tgh meneruskan hidup dgn bahgia ya!
dan.aku sebenarnya rindu dgn kwn-:THE TELEGRAM aku huhu...tp x apalahkan, nanti mesti kita kan jumpa lg
Sudah lama aku x berblogging ni, bukan xmau tapi x mampu!
maklumlahkan ada broadband maxis pun x guna kalau aku punya desktop monitor rosak! akunyer notebook pulak  wifi n usb modem x boleh detect adus..apakah malangnya suh duit aku terbang. Aku harap hujung bulan ni leh la ku beli monitorkan...
Ni pun aku menompang simpati tuk guna lapy kazen Mr Oncecet.

So jadiknya di sini sebenarnya dalam masa 1 bulan ni aku sedang cuba menapakkan diri dlm career yang aku  pandang2 sebelah mata jak waktu aku mula2 ghairah mencari kerja dahulu. Sebab aku rasa mcm x boleh buat atau pun mcm career yg membosankan lah bg aku (dulu). Namun............ceh!
dlm masa1 bln aku menceburkn diri dlm career ini aku rasa sgt berpuas hati la! x sangka boleh buat u!, dan.. aku x sabar mau tinguk resultnya di akhri bulan ini huhu! Thanks to SHERLIN the" kawan ku yg emo itu" kerna meyakinkan aku utk mencuba career ini.


Aku tidak malu mengaku yg aku kini aku seorang TSE!


Yg paling PENTING aku x perlu bawa kerja ke rumah ya sabtu ahad pun kena buat kerja tp result x seberapa huhu...
Kini aku rasa aku sudah boleh bernafas dgn leganya dan seterusnya merangka plan dan taget2 seterusnya dlm hidup. uNTUK itu terimala  tema tanpa irama kue:


Et..et.. bulan depan sudah ada TAGET, Memang aku jangka cukupla bajet!
Mari kita memotivasikan diri dgn kata2 ini pulak(aku jumpa dr blog jerungperkasa.com :
“No one knows what he can do until he tries.”-Pubilius Syrus 
 “ You do not have to be great to start, but you have to start to be great.”

 - Joe Sabah


Moral of the story : Belajar untuk melepaskan sesuatu yg sudah tidak menjadi
                             Jgn takut untuk mencuba sesuatu yang mungkin kebaikannya anda akan nikmati
                             dan.....................
                             Jangan pandang ku sebelah mata...! huk huk

p/s hari tu aku balik Sandakan selama 3 hari untuk menggambil exam SPA.Kali terakhir akubalik time raya puasa.  Terlepas jugak rindu ngan family n makan Sdkn! hehe nyum...nyum
        






2 comments:

  1. kami THE TELEGRAMers pn rindu kt ko~hope dpt lepak lg wikend2 yg ade..

    *rindu ko nyanyi 'have u ever seen the rain' =)

    ReplyDelete
  2. jgn ada recovery lg ye bunga ros..wakaka

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...