Monday, March 22, 2010

Dibalik Gunung Itu

Fuh!~ Memangla penat
Ku kejar-kejar tidak dapat
Pepatah "Apa boleh buat"
Tidak boleh ku ambik berat
Itu boleh buat aku melarat


Lemah kudrat
Gunung dipanjat
Sudah lambat
Baru teperanjat
Mau buat cepat-cepat


Ku coba buat telaan tepat
Disebalik gunung curam itu
Apa kan ku dapat?
Tidak apalah ku kan genggam mimpi itu erat
Sampai ku dapat
Walaupun ia cuma setahun hilang saat

p/s still mengejar kerna tidak puas dengan sekarang...tulun.... nak buat asb loan pun aku rasa x approve walau 10k cuma uuwaaaaaaaaaa aku insurance pun aku xda uuuuuwaaaaaaa tulun!~









Thursday, March 11, 2010

Dia kata...

Tadi dia kata dia lupa cara masak ayam masak coke kunun..........
aku xda mood mau masak lah! post aku yang lepas kan  ada.......

rujukla di sini:
http://deemataque.blogspot.com/2009/06/rasa-mau-masak-ayam-masak-coke.html

Rasa mau terjun!~

beberRaPa Mingggu ni aku bz gilak tapi yang paling endak tahan ada org tu geramnya!!~ aku rasa aku mau alone2 best sebab susah sendiri tanggung sendiri duit sendiri sendiri belanja habis duit endak payah makan. Bagus lagik dr makan hati. AKU sebenarnya xda idea tp aku mau meracau jugak di blog ni. aku rasa cam besawang sudah. nanti bulan 5 balik, sabah terus... mau menetap di mana? belum tau lagik, pandangan masi kabur2 peduli la sana  hahah meracau di blog lg bagus dari cakap sama org sebab bnyak org jadik hantu kepala hitam. HOI! hantu ada kepala ka? entah 

  la wut ever.... ko mau hantu jenis hapa? TADI aku ym ngan kak aku dia kata hari ni keputusan SPM. so aku masih tunggu adik aku balik sekolah then baru ko bapak aku entah la aku rasa betambah tua sudah sebab adik aku 2 org tu sudah habis spm astaga!~


aku sudah di obsorb di tpt training ku tp msih x puas hati kerana gaji yang terlampau TERSANGAT PALING LA kurang . Bukan x besyukur tapi masalahnya kerja terpaksa bawa atas katil cuti pun buat kerja agak2la jugak . yang paling LAWAK aku dapat title MANAGER (dlm offer letter) tp gaji tut!~ miahha memang lg kurang dr guna spm dow haha ni bukan cerita cereka ni kisah benar .

apa? pasal gambar di atas tu, sebenarnya aku pun x sedar aku pose mcm tu. tp aku rasa memang aku mau buat macam tu yg real punya bg flying kick betol2 kena punya amacam?
ada bra? cabotla!~di petik dari budak2 opis aku ketika bermain pool.
oh ya 1 lg pasal title tu aku nak terjun kolam sbenarnya sebab sejak akhir2 panas!~ ngeee
apa? xmau tau? xmau tau sudahla wekkkkkkkkk


~THE END~

Monday, March 1, 2010

Analogous Feeling

Its been 4 days since i got the news!...
Oh ya hari ni dah dikira 1st day!~
Tapikan perasaan tu bersilang milang palang kuang kuang pulak wujud.
CONFUSE mungkin...
3x percubaan untuk memberitahu BELIAU nun di SDK, namun..
Sehingga kini MISSION tidak tercapai.
Segan..takut.. mungkin..
atau... EGO HUHU


Gembira sebab penantian terjawab
Namun...
Tidak puas.....dengan "itu"
Bukan tidak besyukur..
Namun belum dapat buat aku berdengkur..
Nyenyak tidur...


Sekali sekala terngiang ngiang jugak
"All the right friends and the all the wrong places...~"
rangkap dari 1 of my fav song ALL THE RIGHT MOVES- BY ONE REPUBLIC
Maybe tu salah 1 sebab x maju2...

perlu tukar angin. MUNGKIN...

anda budak GEMS apa cer..


OH ya! HAPPY 19th BDAY TO MY BROTHER!~







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...