Thursday, January 14, 2010

Kewujudan Gulaly itu boleh diharapkan lagi ka?


"Haish!!!! ye ek Cik Reefa (bukan nama sebenar)?"
"Ape?"


"Tu yang Cik Reefa cakap tadi tu.. camna Cik Reefa confirm bende tu?"


"Kan "org" selalu buat2 keje kan... bila org cari file dorang berdua xde, rupa-rupanya file tu kat En.Misai."


"Mereka berdua tu? Mereka berdua je? em.."


"Ye..dua2 kat depan awak tu. S & Y ..maknanya dorang ada chance lebih besar la."


"Haish!~ Sedih aku Cik Reefa.. sebab ape plak dorang je? sebab dorang ade kerete ek? ish.."


" eh xdelah kot camtu tapi,Tulah..ingat awak je ke yang risau? oRG pun risau jugak ni. Kalo time org kat bwh ok je..bila ganti S, akak W tu selalu cari S, org pun cam terasa jugak la...asyik cari S....


Tapi tulah awak kene bezekan effort awak ngan dorang.....


***



Haish!~.. si Cik Reefa ni saje je kan nak buat statement tu...


Habes? ko marah?


Ya! marah sedih keciwa!! memang patut aku pun aku keciwa Cik Reefa tu buat aku lg membara. Ada ke patut nak beza2 effort plak...Habes dia ingat aku xde contiribute ?


Bnyk Sangat ke ko Contribute?


Apa lak! kira oklah, setiap department aku pegi mesti aku suggest something new, yg diorang x buat or x nampak. Cumanya aku dapat implement yang aku buat separuh jalan sebab aku selalu nak di "gunakan "di department lain. So pandai2 la Exec tu sambung kerja aku tu. So nak beza effort lagi?


La patut pun..ko blakang tabir je ko ni x pandai show off betul la! kANG Idea ko tp org lain dpt nama. Lg pun bos2 ni nak tgk result je....


Entah aku pun xpastila nak show off camna plak? nak bermuka2 buat2 muka?aku tau aku buat kerja n share
mana yang patut, aish! kadang2 aku tefikir jugak maybe En.Misai tu dulu pernah nampak aku dok sebok ngan FB n blog, yang budak2 lain x terkantoi sangat. Tu dia ingat aku main2, time aku bnyk kerja sampai nak terguling2 atas lantai tu,x de plak dia muncul2.


Haha bodoh! dlm dunia orang dewasa ni lain...ko kenala pandai2, bukan maksudnya bermuka2, bak org kata pandai hidupla, pandai cari makan jgn show sgt keselambaan ko tu.


Ish!~ dah xde keje camne? aku dah tanya2 dah exec tu ade keje ke x lagi? aku pun tgk2 jugak kalo ade ape2 bleh tolong. Dah memang xde aku ngadap jelah kom... xkan nak baut serius je... CAM POYO!~


Habes ko nak teruskan jugak cara ko tu?


Entahla!~cam nak balik Sabah je.


Dah give up la tu!


Bukan give up cuma terfikir bila bapak aku yang selama ni support aku dan x kisah sangat ko jauh diperantauan mula menghantar sms berbunyi


" apa khabar? selamat tahun baru.... apa azam thn baru Pert? x mo balik Sandakan ka? cari2 kerja di sini? bapak fikir Pert sudah 1thn di sana sudah ada pengalaman...boleh cari2 kerja di sini"


dan


Pada masa 1thn lebih sebenarnya ko xde mencapai apa2 yang SANGAT BAGUS dlm hidup ko! mesti ada something wrongkan? mesti bapak ko risau jugak kan? mesti diorang pun xsabar sebab sudah tunggu lama utk aku success n mencapai apa aku mau kan?


Habes? apa ko mau lakukan...?


Aku ingin betahan sedikit masa lagi, Jika penantian tu bekesudahan bagus.aku teruskan... dan aku mungkin terfikir melakukakan apa yang di katakan TREP BAGUS=JGN TRANSPERENT SGT= Poyo2 sikit je..


yelakan nak hidup...


Mcm siapa?


Macam S.


Napa S?


Entah C Oncecet cakap dia tu trep bagus depan bos. Tapi belakang kecoh2 jugak. Hahaha..


Tp maybe dia camtu kot kan lemah lembut....(mcm budak belakun syurga cinta tu cakap ) sopan santu...manje2..org suka la...lg pun dia terer English huhu.


Habes ko?


Aku? aku cuba jugak cakap cam dorang tu yg cam bagus2. Tapi sekejap je dah tekeluarla jugak style aku tu,,


Style apa?


Ala..entah ada yang kata aku kasar....BOS BESAR=DIRECTOR dulu pun pernah kata ROs ni orangnya KERAS sikit tapi kuat Nangis. Hahah pndai2 je kan bos tu entah dia tengok dr signature aku ke. tau memang dia dok observe aku time aku jadi PA dia dulu...ape2 jela... yang penting xde niat pon nak saket kan hati sape2. Maybe jugak aku x leh adapt kot culture kat sini...


La.. kata nak bertahan..


Tulah..aku nak bg sedikit masa lg, sikit je.. kalo x menjadi jawapan SABAHla, Sana maybe ok kot..

Tp Sabah besar, culture n language pun lain2 ko nak P KAWASAN MANA?


Entah! aku hanya fikir KK n Sdkn jew...yg lain tu tgk jelah mana2 je aku dpt peluang aku pegi jela....


So apa tindakan ko SEKARANG?!


Nak cakap ulang2 lg ke? aku kata sekarang aku BERTAHAN BERTAHAN! LA..



























































6 comments:

  1. wau cerite ko......
    aku bce pun dah rse bengan...

    aku pun x suke gak bertopeng nie...

    aku sedih gak ble ko kate mau blik sabah......

    hope rezki ko di semenanjung

    ReplyDelete
  2. uwaaa~~~xmo balik xmo balik

    BERTAHAN LA ROS...em em~~

    aja aja!!

    ReplyDelete
  3. jgn balik!!!!

    nnt aku bakar misai die..
    shit~

    ReplyDelete
  4. yeahhhh balikkk...aqu pun mau balik...tp apa kan daya...hutang byk lg...

    ReplyDelete
  5. oitz korang aku belum ketahap seedih cipan lg huhu...
    tgh bertahan lah ni..

    ReplyDelete
  6. heh, dunia memang camtu..kadang2 ada bos ni mata die cam foul sikit, silap tgk orang...

    bertahan, sambil tertanya2 berbaloi ke kita bertahan?

    for me, just do your best, let God do the rest..

    berape bulan lg training situ? hoho...

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...