Thursday, January 28, 2010

Aku Memang CANTIK!

Blog ku background HITAM.....




Aku PERAM!
Aku GERAM!
Aku HENTAM!


Sampai PITAM!

*di kecewa dan mengecewa kedua2nya pernah terselit dlm hidup ku
apa2 pun hidup mesti ENJOY!  (iyola...) -merapu- kesan dari memerap!~ huhu



Thursday, January 21, 2010

Sunday, January 17, 2010

Sengih Luar Biasa






Kenapa ko senyum-senyum?
sebab aku bangga ngan adik aku.


Adik yang mana?
Adik bongsu akula


Napa? dpt result mantap?
Eh...! bukanla..tp jika itu...tu 1 bonus.


Habes?
Sekarang dia sudah kerja part time sementara tunggu result SPM.


Lah..biasala tu ramai lg budak2 yg kerja sementara tunggu result..ko pun dulu keje jugak kan?
OH tidak..ini bukan biasa, bila becakap pasal Rosfatin Athira Bt Alpah ia memang luar biasa!


Luar biasa? seperti Jake sully dengan avatar nya?
Apakah ko merepek meracau ni? terbawa2 sgt dgn filem tu...adik aku ni lain, sepengetahuan aku, dia melekat je ngan bapak/mak aku, kawan pun sikit je, keluar rumah amat jarangla...TP sekarang alhamdulliah sduaha da self-confident.  Rindu plak jumpa dorng semua...


OOoOoooO....rindu ek? p lah balik!Tp memang best la kalo ada avatar cam dlm filem tu.
Ish nak sangat ko buat jela kat FB,BLOGGER.....KAN MCM2 ada dlm internet ni ko leh buat avatar sendiri..ko nak buat bertanduk pun boleh.


p/s mau beli tiket ujung bulan ni ka? tau hujung bln depan? ad cuti jumaat boleh balik nih erm erm









Thursday, January 14, 2010

Kewujudan Gulaly itu boleh diharapkan lagi ka?


"Haish!!!! ye ek Cik Reefa (bukan nama sebenar)?"
"Ape?"


"Tu yang Cik Reefa cakap tadi tu.. camna Cik Reefa confirm bende tu?"


"Kan "org" selalu buat2 keje kan... bila org cari file dorang berdua xde, rupa-rupanya file tu kat En.Misai."


"Mereka berdua tu? Mereka berdua je? em.."


"Ye..dua2 kat depan awak tu. S & Y ..maknanya dorang ada chance lebih besar la."


"Haish!~ Sedih aku Cik Reefa.. sebab ape plak dorang je? sebab dorang ade kerete ek? ish.."


" eh xdelah kot camtu tapi,Tulah..ingat awak je ke yang risau? oRG pun risau jugak ni. Kalo time org kat bwh ok je..bila ganti S, akak W tu selalu cari S, org pun cam terasa jugak la...asyik cari S....


Tapi tulah awak kene bezekan effort awak ngan dorang.....


***



Haish!~.. si Cik Reefa ni saje je kan nak buat statement tu...


Habes? ko marah?


Ya! marah sedih keciwa!! memang patut aku pun aku keciwa Cik Reefa tu buat aku lg membara. Ada ke patut nak beza2 effort plak...Habes dia ingat aku xde contiribute ?


Bnyk Sangat ke ko Contribute?


Apa lak! kira oklah, setiap department aku pegi mesti aku suggest something new, yg diorang x buat or x nampak. Cumanya aku dapat implement yang aku buat separuh jalan sebab aku selalu nak di "gunakan "di department lain. So pandai2 la Exec tu sambung kerja aku tu. So nak beza effort lagi?


La patut pun..ko blakang tabir je ko ni x pandai show off betul la! kANG Idea ko tp org lain dpt nama. Lg pun bos2 ni nak tgk result je....


Entah aku pun xpastila nak show off camna plak? nak bermuka2 buat2 muka?aku tau aku buat kerja n share
mana yang patut, aish! kadang2 aku tefikir jugak maybe En.Misai tu dulu pernah nampak aku dok sebok ngan FB n blog, yang budak2 lain x terkantoi sangat. Tu dia ingat aku main2, time aku bnyk kerja sampai nak terguling2 atas lantai tu,x de plak dia muncul2.


Haha bodoh! dlm dunia orang dewasa ni lain...ko kenala pandai2, bukan maksudnya bermuka2, bak org kata pandai hidupla, pandai cari makan jgn show sgt keselambaan ko tu.


Ish!~ dah xde keje camne? aku dah tanya2 dah exec tu ade keje ke x lagi? aku pun tgk2 jugak kalo ade ape2 bleh tolong. Dah memang xde aku ngadap jelah kom... xkan nak baut serius je... CAM POYO!~


Habes ko nak teruskan jugak cara ko tu?


Entahla!~cam nak balik Sabah je.


Dah give up la tu!


Bukan give up cuma terfikir bila bapak aku yang selama ni support aku dan x kisah sangat ko jauh diperantauan mula menghantar sms berbunyi


" apa khabar? selamat tahun baru.... apa azam thn baru Pert? x mo balik Sandakan ka? cari2 kerja di sini? bapak fikir Pert sudah 1thn di sana sudah ada pengalaman...boleh cari2 kerja di sini"


dan


Pada masa 1thn lebih sebenarnya ko xde mencapai apa2 yang SANGAT BAGUS dlm hidup ko! mesti ada something wrongkan? mesti bapak ko risau jugak kan? mesti diorang pun xsabar sebab sudah tunggu lama utk aku success n mencapai apa aku mau kan?


Habes? apa ko mau lakukan...?


Aku ingin betahan sedikit masa lagi, Jika penantian tu bekesudahan bagus.aku teruskan... dan aku mungkin terfikir melakukakan apa yang di katakan TREP BAGUS=JGN TRANSPERENT SGT= Poyo2 sikit je..


yelakan nak hidup...


Mcm siapa?


Macam S.


Napa S?


Entah C Oncecet cakap dia tu trep bagus depan bos. Tapi belakang kecoh2 jugak. Hahaha..


Tp maybe dia camtu kot kan lemah lembut....(mcm budak belakun syurga cinta tu cakap ) sopan santu...manje2..org suka la...lg pun dia terer English huhu.


Habes ko?


Aku? aku cuba jugak cakap cam dorang tu yg cam bagus2. Tapi sekejap je dah tekeluarla jugak style aku tu,,


Style apa?


Ala..entah ada yang kata aku kasar....BOS BESAR=DIRECTOR dulu pun pernah kata ROs ni orangnya KERAS sikit tapi kuat Nangis. Hahah pndai2 je kan bos tu entah dia tengok dr signature aku ke. tau memang dia dok observe aku time aku jadi PA dia dulu...ape2 jela... yang penting xde niat pon nak saket kan hati sape2. Maybe jugak aku x leh adapt kot culture kat sini...


La.. kata nak bertahan..


Tulah..aku nak bg sedikit masa lg, sikit je.. kalo x menjadi jawapan SABAHla, Sana maybe ok kot..

Tp Sabah besar, culture n language pun lain2 ko nak P KAWASAN MANA?


Entah! aku hanya fikir KK n Sdkn jew...yg lain tu tgk jelah mana2 je aku dpt peluang aku pegi jela....


So apa tindakan ko SEKARANG?!


Nak cakap ulang2 lg ke? aku kata sekarang aku BERTAHAN BERTAHAN! LA..



























































Monday, January 11, 2010

Si cantik itu Lelaki Berpayudara



 pic from MR GOOGLE

Hari itu aku terima sms yang berbunyi...
Wei Pert ko buat apa? aku sama c Acai mau jalan2 ni ayukla...-Lim


xda apa2 hari ni aku cuti...tp aku xda baju jalan ada seluar pindik aso2 jak ni. Kamu mau p mana jugak ?kalo jln2 seja aku ..jgn jak p tpt ramai org-Aku


bah..Ok kami ambik ko d sana-Lim

***


Aku : wei mau p mana kita ni?


Lim: lawa seluar mu (sambil sengih2)

Aku : Ai... na! aku tanya mau pi manala kunuk kita ni?


Lim : endak kutau kamu..Acai?p mana kita? sekrang ni kita mau ambik c Jonas dulu....


Aku : JOnas? Jonaking St Ms? (sambil ku buat aksi2 menari2 . Teringat dulu2 dia tu aktif menari)........................


Lim : Iya.......

***


Setibanya d KLCC c Jonas pun masuk kereta.....aku lihat dia masih seperti dahulu rambut pendek berdye perang2 dan..............




Jonas: oi kamu ni..baru jak aku makan ni..adui..sasat lagi bah mencari pintu kaluar klcc haha...baru pak guard tu aduinya menanya2 lagik sama aku..o"org mana kunun aku"..hahaha..blabala.....bla......




Jonas : eh!!! c pet...baini budak St C.


(Lor baru dia perasan aku duduk sebelahnya??!)


Aku : Pert bah bukan Pet. Ko dr mana jugak ni..


Jonas : baru habes menagajar menari.....




aaaha!! berjaya jugak dia menjadi trainer menari sebagai kerjayanya!~ dasyat




Jonas : ui! aku sudah kasi tau c Ahmad kita p rumahnya..


Aku : Ahmad? c Ashlee sinclaire?


Jonsa : iya...


* Jonas kenalan Sekolah(lembut2 siket tp best)
Lim(boleh dikenali ngan nama khai huhu)&
Acai classmate sewaktu ting 6 di Smk st M
***


Sebelum hari kejadian....


Oncecet ada bg tengok aku gambar c Ahmad kat FB . Dia menggunakan nama glamer Ashlee Sinclaire(bukan nama sebenar eh memangpown) dan dia memang lawa seperti perempuan!!!~ berbeza sewaktu dia menjadi junior aku di sekolah dahalu. For ur infomation sekolah itu sekolah lelaki hanya form 6 yg ada gurl.. Aku terbayang sewaktu sekolah dulu penampilannya memang mcm lelaki -dia aktif gak menari dan dia memang antara seorang pelajar yg pintar!~~


TIDAK SANGKA HARI TU AKU BERPELUANG MELIHAT DIA SECARA LIFE!


***


TOK..TOK..TOK...pintu diketuk leh Lim n Jonas aku hanya menyorok di belakang mereka


(Aku teresa segan plak.. maklumlah sebelum ni aku sudah tengok pic2 mereka dlm fb semua budak2 ni bukan calang2 memang vouge2 punya dressing semua Jenama mahal2 ...)

Sebaik pintu diketuk keluar seorang yg pada pandangan mata kasar aku memang fizikal wanita telah muncul. Tapi aku memang tahu dia tu lelaki huhu!  Tp aku x kisah sangat pasal mamat berfizikal wanita tu...Seperti biasa c JONAS ni kaki kecoh maka kecoh2la di dpn pintu tu mecari c AHMAD@ASHYLE SINCLAIRe itu.  bukan apa x silap aku semua gurl DLM RUMAH TU JONAS N LIM kenal.. so saja lah tu tau2lakan kalo lelaki lembuts2 ni..e

Tidak sampai 1  minit melabuhkan punggung.........jeng...jeng.........
Seorang wanita berambut BLONDE paras pinggang keluar dari bilik.......
oh DAMN!~ adakah dia c .......................... 
aku amati betul2 muka perempuan itu.. ternyata dia adalah AHMAD! lawa siot minah eh mamat eh minah..
apa2 lah kan... 

Rambut panjang rapi mengurai.......
Kulit? kalah model hongkong putih gebu halus.......
dressing     fuh ! gilak  vouge! dress  kaler pink2 terang paras pehe,
berbelah di tenggah2 dada menampakkan lurah korang dpt banyangkan x? alahh yg dress belah sampai ke atas pusat tu ....
oh! tidak baru aku persan..
dia juga sudah berpayu dara!!~
memang real! selama ni hanya dlm pic sahaja..
cantik sungguh dia....gilak la.!.kalo org x kenal dia...Confirm tertipu xda rupa lelaki langsung!

JANGAN TIDAK TAHU DIA MEMPUNYA BOYFRIEND YG AGAK KAYA-ORG DUBAI U..!
HA! AMBEK KO.... tp bila kau tgk gambar mereka berdua tu ..naik jugak bulu tengkok aku huhu...

erm...sepanjang aku dlm rumah tu, aku hanya curi2 pandang dia , dia syik berbual2 dgn c JonaS n Lim. Sambil tu aku berfikir, di bawah tu dia dah tukar jugak ka?
Tiba2 aku teringat plak c Oncecet kata- dia ada tanya pada c AHMAD@ASHLE SINCLAIRE ni adakah dia sudah tukar bawah tu memandangkan ada 1 gamabr c AShley ni memakai SPENTOT . Dalam gambar tu "GAJET" seorang lelaki tidak terbentuk di situ. So ia mcm seperti kepunyaan wanita=rata huhu....e

*Untuk hidup menyara hidup di KL ni, dgn tinggal di Kondo.......
 dan berpewatakan sedemikian anda rasa apa yg dia lakukan?
erm...............................................
Serius diorang lagi lemah lembut  dr aku dan bersopan santun u....






p/s kisah ini adalah kisah benar dan tidak bertujuan memburukkan yang hidup atau pun yang sudah mati. Nama diubah untuk keselamatan :). Hanya untuk tauladan .Terima kasih





Berikan Seciput Masa Because We Care



Seperti biasa setiap kali aku on9 aku WAJIB check blog kesayangan aku yang low profile ni...manalah tau kan bnyk peminat reader yang mcm korang2 bertanyakan soalan .Nanti kecik plak hati korang aku x jawab kan.. (haha perasan pdahal komen 1 2 per post jak pun muahaha). So dipendenkkan cerita aku mendapat jemputan dari dr saudara Hydir, (Kira otai blogger) utk join KEMPEN Blogger We Care. Sebenarnya KEMPEN ni ditujukkan buat seorang lagi Otai blogger iya itu En. MEGAT.

Untuk menyertai kempen ini anda hanya perlu meluangkan seciput masa anda untuk meletakkan banner di atas ke dalam blog anda. Senang saja bukan?.

Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas di blog mereka akan menyumbangkan RM1 kepada saudara megat..

* untuk maklumat lanjut berkenaan kempen ini sila lawati :
  untuk mengetahui kisah En. Megat Sila lawati post :




Friday, January 8, 2010

Tonton MOVIE OLD DOGS bertujuan Ketawa!


OItz gila dekat seminggu aku xupdate blog minggu ni aku kebizian di mana selama 2 hari aku PULANG LEWAT KERJA!~ops bukan kerja! lom lagi tu training..PERHATIAN! PERHATIAN selama 2 hari aku balik kul 10.30 MALAM okeh...? biul otak mau buat claim berjuta2..kalo duit aku xpa jugak ni duit kampeni HUH!~
ok2 ber balik pada tujuan asal.. aku sebenarnya mau cerita pasal movie di atas tu ha... OLD DOGS..oops! maaf sekali lagi sebab ITU ADALAH RUSSIAN POSTER YA..hehe yg owang puteh. cari lah sendiri.hehe
Hari tu ,3/1=ahad kalo x silap malas mau check kaledr.. aku mau tgk movie ni bertujuan untuk ketawa..
dannnnnnnnnnnnnnnnn MEMANG MISSION AKU BERJAYA SEBAB aku gelak + ketawa +tebahak
sampai kejang pipi aku x bleh sstop ketawa! ketawa! muahahah..x rugi  hari ahad ku hehe.

Sini aku sinopsiskan movie ni ya.....

cerita ni mencerita 2 sahabat karib (ROBIN WILLIAMS DAN JOHN TRAVOLTA )dari kecil sampai tua yg juga partner dlm perniagaan keja dorang ni KERJA DAN MENGORAT, KHAWEENNYA x...di jadikan cerita tiBA2 c ROBIN WILLIAMS ni rupanya ada anak KEMBAR.... dia x tau dia ada anak selama ni sebab x wife yg dia khaween dulu x bgtau n time dorang divorce rupanya wife nya tu mengandung
SO HIDUP ROBIN WILLIAMS TUNGGANG LANGGANGA la sebab dia ni x pandai n x suka budak2 biasa single..oleh kerana c JOHN TRAVOLTA NI bestfren c robin so dia pon skali la kepeningan..
dlm cerita ni mcm lawak yg dilakukan mereka yg aku rasakan menjadi..tgk jak la muka john travolta yg ganaz tu buat lawak memang  LAWAK la huhu!!..aku suka part MUKA KEJANG n GORILA haha...
So x rugi tgk movie nie huuu...........

di sinila babak PALIT TAIK berlaku haha


*aku x ambik lagi pic picnik kat BAGAN LALANG bersama batch gems dpc02 aku mau jgk taru di blog ku ini sebagai kenangan...............


Tuesday, January 5, 2010

Akaunku dan Dividen ASB for 2009

Akaun ku semakin tidak bernafas........tolong!~~
Oleh itu..........aku pun semangatla ingin menjenguk ASB ku. Tp xsempatla pulak kerja la hari  ni..
Sebenarnya aku pun x tau berapa dah divide thn lepas so..aku godeh2la laman web..google punya google ni lah info aku dpt..

2006 : Div=7.30 | Bonus=1.25 | Total=8.55
2007 : Div=8.00 | Bonus=1.00 | Total=9.00
2008 : Div=7.00 | Bonus=1.75 | Total=8.75
2009 : Div=7.30 | Bonus=1.25 | Total=8.55

so bedasarkan table yg tidak berapa menyerupai table  di atas  boleh la aku katakan nilai dividen dan bonus ASB yang aku(pemegang unit amanah) bakal terima. Apa yang aku lihat melalui 4 mata ku ini,,,,,kelihatannya div  lebih rendah bagi tahun 2009 iaitu pada kadar 8.55 sen seunit berbanding 8.75 sen seunit, tahun 2008. Walaubagaimanapun, agihan pendapatan skim Amanah Saham Berhad (ASB) dilihat masih lagi konsisten.................
yang penting ada jugak lerrrrrrrr pengaliran wang masok berbanding xda...boleh la beri napas ke akaun2 simpanan yg semakin (memang ) kosong. hahahah

Sekain Terima Kasih cccc ya!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...