Thursday, December 30, 2010

Malam ini aku yang punya

(Sebahagian drpd anak2 buah ku. Pic di ambil ketika singgah di KINABALU PINE RESORT)
Bismillah...
Hai..akm..
Sudah lama aku tidak menconteng apa2 d blog ini. Bukannya bz sangat pun. Cuma kesukaran mendapatkan connection jalur lebar/broadband dan sewaktu dengannya. KIni aku tidak memiliki apa2 pun laptop mahupun internet connection yg ada cuma desktop yg tidak berfungsi haha.. (dan tidak perlula aku cerita di sini dgn panjang lebarnya). Di pendekkan cerita malam ini laptop(my little brot punya) n broadband(my older sis pnya)  telah menjadi milik ku sepenuh malam ini...hihi

Selepas aku melawati 1 persatu blog kawan2 ku sprt Kodie Syam Mosyuki Imraned  BELLA!.... terlepas la sikit kerinduan kan huhu sungguh!  Tidak lupa...aku juga kol c Oncecet @gincut.Tp dia penat hari ni awal tido...xpala

Tp wahai Bella serious! aku baru terbuka blog ko hari ni.. sebab aku pernah klik link ko tp xda blog..itu lah pasal nyer..bila aku tgk komen di blog Syam baru aku tau uwaa sory.
*****
Hari ini......
Tiada apa2 yg menarik hari ini cuma menikmati setiap saat keriuhan bersama anak2 buah n siblings (itu baru 2 team lom lg dtg semua).
 
Hari ini jugak  bday someone yg aku kenal dan'pernah' rapat.SMS ku berbalas :TQ :). Aku Sedikit lega..tp aku harap itu adalah no dia sebab dia slu guna diff no tuk hantar sms raya erm..

Hari ini jugak aku melihat rakan2 ku semakin galak hebatnya! rasa terlalu jauh ketinggalan..tahniah kepada kamu yg berjaya dlm MINAT kamu.. aku berusaha lagi!!

Hari ini jugak bungkusan pertama order dr  cs sudah sampai-Berjinak2 bisnis kecil2 bersama akaak drpda aku otak aku jem di ruamh..hehe join2 jak..tgk saja hasilnya nanti..berusaha lagi.!.

Hari ini jgk aku mendapat reaksi negatif pasal benda aku mau jinak ni.. dr sesorang! nyesal aku chat ngan KO! cobaan...pasti ada ...wek! ko  tgk lah nanti...
 
Menerima e-mail dr e-jobs UMS-akan ku sentiasa peka kepada website mereka start January ini.Sgt mendebarkan! fuh..

Hari ni jugak...aku teringat kata seseorang .kepada kwnnya dan kwnnya tu sms kepada ku "Betullah kata si c AcG itu...kita ni semakin hari semakin tua... kawan pun akan semakin hilang satu persatu..berutunglah kalo ada sahabat sepanjang hayat.."

dan ko wahai AcG adaa sesuatu tentang mu..
ko pernah kata aku yg lain..berubah..
tp nampaknya ko semakin jauh.. berubah..
Ko bz? mungkin jugak
bukan macam aku yg belum ada arah terang..
yang bnyk masa terluang
hanya terlentang melihat kotak tv..
sambil fikiran melayang...
tapi..
perasaan ku masih sama
aku anggap, hormati ko sebagai sahabatku..
tp kenapa aku rasa kini macam silap?.
Kini timbul segan pada ko..
Kerana rasa diri tidak layak bersahabat dgn ko..


Harapan ku.
akan ku sambung di next entry (harap berjaya merompak lappy ini dan broadbandnya sekali)





Wednesday, December 15, 2010

smile again.....!

Esok aku berkonvoi ke KK bersama keluarga. ada kazen yg bakal khawin di sana. Risau? iya bukan sahaja risau mabuk jln jauh,,,tp masih lg risau kenyataannya aku masih menunggu menuai ni..anggur belum berbuah.. haha.
Oleh itu moh ambik2 mood bagus... dulu hehe

oh sebelum tu aku mengucakap kan sekali lg TERIMA KASIH KEPADA ADIKSIART/ THE TELEGRAM atas bungkusan itu.. ya... jom layan,,,video ni

Monday, December 13, 2010

Tuesday, November 30, 2010

Zalimnya Emosi

Zalimnya emosikan? huh aku saja mencari benda yg ign disalahkan-Tepat pada masanya! aku yg sememangnya agak penat menggagahkan diri utk mendaki tangga ke bilik ku. Tidak sabar rasanya melelapkan mata..ku kira hari ini (ahad lepas) hari yg agak perfect buatku kerana aku dpt melepaskan gian berenang di kolam bersama anak2 buah n kakaku. Bolehla melupakan sedikit hari2 yg suram seminggu...dan berminggu2 lagi yg lalu. Ya masih cerita yg sama, slma 2 tahn ini jd x perlu la aku cerita lg.

Di jadikan cerita.. baru saja aku melelapkan mata, sudenly kan aku dapat sms dr membe aku yg nun di sana KEHEL ,kwn sekolah jg. Katanya boring then cerita punya cerita keluarla sms berbunyi" oi datang la ko KL balik bwt apa ko di sana (di sini sandakan) buang masa seja, nanti hujung thn depan kita balik sama2..' wow! tersentap aku ! n aku terus x reply. N cuba melelapkan mata mengharap sms tu tidak akan menyentuh emosi ku apa lagi menyiat2nya.

Namun apa aku dapat! aku berjaga sampai pagi..huh emo sgt beb! huhu kenyataan BELIAU memang ada sedikit betulnya, memang aku rasa agak membazir masa bila aku bali ke Tanah air bukannya apa, mcm buntu plak  aku rasa mcm2 da aku bwt...tp aku memang rasa seprt dulu juga kurang sokong yg aku INGINKAN!, yg disokong yg dorang inginkan.. apa aku bwt ini komplen itu x ngam ini xngam... tempat keja jauhla... JAUH PUN STILL SABAH KAN..ish!camna? pastu ungkit aku paling lama "M............ "aku mau bwt sesuatu keja saja bnykla komplen2,,ISH2 Smpai 1 tahap sekrg ni aku rasa aku cuba relek2, pelan2 (tp org akan nampak cam goyang kaki x bwt BENGONG! punya pesekitaran)macam org selalu kata ngan aku...camna aku mau plan2 kalo sudah lama nie...

Kamu tinguk ni... kalo emo ni memang bejela2 la aku type ni, zalim betul..ni semua mau di salah kan adoii... lemah tenaga batin kalo mcm ni...

Oklah sekian.
Semoga hari esok ada buah yang boleh dipetik...

p/s : I feel great When Im around uolz (btlkah ayat tu? kah2) 
TAG: The Telegram

Tuesday, November 16, 2010

Tebal Muka, Muka Selamba

Lama jugak aku enda' mengarang ni..seperti yg kamu lihat aku tukar template lagi..terlebih kesempatankan tulah macam bgitu. Pastinya MERAH N HITAM FAV Ku hehe. Aku ni lama sudah x keluar jalan2 dari rumah ni. Kalo keluar pun p iv jak. Dijadikan cerita minggu lepas bersamaan ngan 13 Nov aku pg member sekolah khawin.
 
C Ardiah, jadi aku pun bertemujanjila ngan c Haisa,Anni, Leila... yg budak2 lain x muncul2 sebab hari tu bz Exam PTD la..Mtestla... Seperti yg di jangka..tajuk cerita tetap sekolah/cuti, sebab tiga2 pun jadi cikgu,Cikgu terlatih,cigu sandaran... namanya pun cigu jugak kan huhu..jadi aku diam jakla..senyum saja org berbual aku sampuk sikit2 jak. Semua ni da maju aku ni,...standing STILL haha..Tebal jugak muka beb! Tp seperti biasa bwt2 selamba jakla. Soalan2 durang pun cepumas yg sudah basi, jadi kiranya aku sdh terer jwb ngan muka selamba. Tp bila bab khawin paling rancak la terutamanya c Cik Leila n Haisa haha..bersinar2 mata cita pasal tu. Bila ku observe c Leila tgh tgh pengantin bersanding, dia sengih lebih haha..memang sah!
 
Walauapapun thanks to CIK Haisa kerana menumpangkan aku dan blanja aku ngan C ZIZI di Secret Recipe..
Aku Masih Menggu pic dr KAMOOO...
 
p/s semalam aku tolak lg 2nd iv dgn Sykt dekat lahad datu tu, takot plak beb dgn cerita2 di EState2 ni huhu. Semoga ada lg tawaran yg lebih baik

Wednesday, November 3, 2010

Ini Bukan Cerita Politik

Jam menunjukkan kul 7 sudah..aku masih di opis ni hari2 balik lewat malam..cam mata panda sudah- oleh kerana ke bosanan dan agak penat dan mengantuk menunggu bos ni la kejadiannya. MELAPORKAN DARI  BILIK GERAKAN( PILIHAN RAYA KECIL BATU SAPI).bersama REHAN...iyahh





 

Saturday, October 9, 2010

Kosong itu tetap Cerita


Hello semua..1 bulan aku di sini mencari jgk menanti
Sampai satu saat akan ada juga cerita di sini
Walau kamu xtidak mengerti... tidak sudi..heheh
Kamu lihat pic di atas tu? paragliding sudah ada pun di sini ..itu angan ku RM 150 sahaja ...nanti ada akan ada org bawa ke atas danterbang dari TRIG HILL SANDAKAN geli kot..ngeeh ngeh

Monday, September 6, 2010

Suatu Hari Di Hari Lahir ku

Salam again...sebenarnya banyak aku mau ceritakan di sini oleh kerana aku betul betul sibuk mempersiapkan diri untuk balik dan MENETAP TERUS di Sabah.. susah sikit untuk mengarang..di tambah dengan krisis2 berulang yg belum selesai, rasanya belum sesuai untuk menconteng ni.. sebab utk perkara 'serius' perlu menconteng dgn lebih berhati2 kan.Hee? TP NAPA MESTI DI HARI LAHIRKU IMPAKNYA LEBIH KUAT? ERMMM

Thursday, September 2, 2010

Iftar Jema'e & Aku Benci Packing!


Itu semestinya bukan aku, ya. Tapi lebih kurang macam gitulah keadaan ku. Sedih, bingung di tengah2 longgokan pakaian dan bendaalah2 aku. Aku mesti pilih mana aku mau bw, mana aku mau buang, macam mana mau packing. Mungkin sesetengah org seronok mengemas tp bagi aku, fuh...!

Sepanjang hidup aku mau packing ini kali yg paling stress punya!! bnyk o0ooO0o.. BELUM lagi aku ambik barang di rumah kazen aku tue yg bertahun aku tinggal huhu. Kalo di rumah (sandakan) dulu mesti bapak aku yg tolong perkemaskan beg aku, sebab selalunya apa aku mau bw x muat semua dlm beg aku, tp bila bapa aku yg susun, AIK MAGIK! boleh muat plak hehehhehe... Aku bukan seorang yg rapi, x boleh melipat dengan dengan baik, x dpt menyusun dengan kemas ....xsehabis baik walaupun  sudah sehabis tenaga!!

Selalunya aku x boleh jangka apa yg aku perlu atau xperlu dimasa hadapan... apa yg aku guna, pakai....baju,buku..kosmetik dan SELALUNYA JUGAK BERAKHIR DGN MEMBAWA SEGALA BARANG YG AKU rasa masih BOLEH GUNA(itulah selalunya aku bw beg besar walaupun ke tpt kerja ahaha).

Tapi ni kali serius pening!tinggal 5 hari lg masanya ku mau settle ni semua, mana mau settle line fon n broadband lg...ish2. Tambahan plak kepala aku ni diserang sedikit trauma sebab aku packing ni utk perkara lebih "baik"


dlm masa sama utk tinggalkan kwn2 yg tersayang uwaa.

.




Apa yg boleh aku katakan Terima KaSIH Tuhan utk segalanya.. 

Oh ya! pasal Iftar Jema'e pada 31 Ogos hari tu..sgt seronok jumpa budak2 GEMSDPC02 sudah lama xjumpa...terima kasih sekali lg kpd organizer event yg MANTOP! cepatla upload gambar!(walupun pic aku siket je aku rasa huhu-sila upload pic aku yg lawa n nmpak slim haha) saya minta maaf sebab xdpt buat speech dgn mantap ;( xtertanggung rasanya NOK!






Monday, August 23, 2010

Hujan Renyai

Ke hadapan dinding blogku yg serabut,

Hari ini aku rasa semakin stress mengingatkan tarikh aku balik Sandakan semakin dekat. Dengan barang2 yg aku nak buang tau packing lag adus...Time aku layan astro selepas waktu sahur tadi tetiba kepala aku melayang ke flashback2 yg bercampur baur. Teringat kawan2 di sini, teringat Sang  Chicanos Cocucini yg bakal aku tinggalkan dan banyak lagi bakal aku tiggalkan erm...Tanpa aku sedar tetiba mata aku berair (aku nangis lah plak!!! emo btl). Ni la kali pertama aku nangis sejak KEPUTUSAN utk balik terus ke Sandakan diambil. Lambat tul efek kat aku huhu. Tapi tu stakat "hujan renyai2' jak la belum lg "ribut taufan".

Aku harap pelangi akan muncul selepas ni. Lg pun aku balik for my own good.
Ok! sampai luahan nanti daaaaaaaaaaa..


(amacam ? adventure ka korang mau baca?)


p/s Semalam beratus2 jgk aku blanja hari raya tuk parents aku huhu belom aku punya lg ni 
*korang tau x cara mau baca post aku ni? hehe pandai2lah mencari perkataan tersembunyi ya


Saturday, August 21, 2010

Kenapa Kau Hantuk Kepala?

Sila jangan cemas dgn title tu ya. Sesiapa yang terlawat (bukan liwat) blog aku ini beberapa hari ini sila jgn hentak kepala anda! keserabutan adalah disebabkan masalah teknikal akibat kelincahan tangan aku yg melampau untuk mengedit blog syok sendiri aku yg terbaru 'itu' sampai blog ni plak yg terjejas huk2.
HARAP MAKLUM & MAAF

Tuesday, August 17, 2010

Thursday, August 12, 2010

Coretan Untuk Semua (KL/SELANGOR fren)





HelloOo.... anda semua sedang kamu sibuk bekerja, aku di sini masih pening-pening lalat, mcm mana aku mau packing barang aku yg bertimbun2 ni.Bukan itu saja sesekali  aku mabuk memikirkan apa yg akan jadi bila aku balik terus ke Sandakan?
Sambil2 itu jugak... aku semakin rancak mengunyah biskut Marrie jenama Tiger walau lidah tidak terasa apa.Erm..! mcm ada sesuatu x kena di sini! Ni baru pukul 9.30am kan?
OH ya! bulan puasa pulakkan OPss !~ SORRY. ~SELAMAT BERPUASA SEMUA.~ Aku? sudah 2 hari xleh posa hehe... :).


Jadi kawan2...........


Walaupun berat untuk memisah...
Walaupun berat membuang ego yg ada
Walaupun ku tidak pasti apa yang menanti di sana..
Sudah sampai masanya, ku kembali ke titik mula
Selamat tinggal kawan-kawan
Selamat tinggal sayang
Selamat tinggal rantau orang
dan
Sedang bandar semakin metropolitan
Sedang kamu teruskan kehidupan
Jangan kamu lupa aku ok!?


Terima Kasih atas sokongan anda semua semasa aku di sini (KL/SEANGOR)L








Friday, July 23, 2010

Kusut





Aku diserang kusut
Hey! aku bukan bercakap tentang rambutku
yang sememangnya sentiasa kusut itu
Tapi anggap saja ia STYLE yang berPENGIKUT

Entahlah...
apa lah yang buat aku serabut
Macam benang BEGULUT yang tidak jumpa pun pangkalnya.
Kamu dpt bayangkan x?

eRM,,,,
Yang aku hairan tubuh ku tidak susut-susut
Kalo bulat tu orang kata COMEL lah jugak
Yang ni sampai si Imran kata aku EMPAT SEGI tu...
ha amacam tu?
Ni bukan bikin aku kusut ni 
Ni boleh jadi MASAI ni! haha

Yalah, aku bukan si Abg Suffian yang bercakap lembut
Tapi aku bukan jugak si PAK TURUT yang hanya tau MENCARUT
Mengikut saja ACTION yang TIDAK PATUT

dan...
Aku pasti keputusan ini 
Terdahulu dari KAMU semua
Tahniah!
kerana bezanya kita, hanya kamu ada PILIHAN lari dari ITU

ya...berbulan aku masih DI SINI mencari pangkal
untuk MELERAI KUSUT yang semakin KARUT











Thursday, July 8, 2010

Bersedia! Memang Lain



Setiap orang lain jalan hidupnya
Lain pembawaannya
Lain penerimaannya

yang x pakai topeng..
yang transparent diri..
anda memang berani...!
Tapi..
Impaknya pula sudahkah anda sedia hadapi?

Sebab..
Lain orang lain perspektifnya
Lain reaksinya
Lain mimiknya
Lain jakunnya
Lain gilanya

(3 July-home)

p/s memang lain... kadang2  kita besediapun atau x terfikirpun ngan respon org...
aku dah buhsan ni tunggu booking tiket ni lama pula mau bwt payment on9

Sunday, July 4, 2010

Sekilas 3 bulan (2)

29 May 2010
Genting Highland
Syafiq Kazens




23 May 2010
Bukit Tabur,Taman Melawati KL
wif staff x opis aku (Nc)



14 May 2010
Rumah Efa
Bday Syafiq



May
Pandan Indah (maybe) kl
Alang GEMS kaween


p/s: inginkan rangsangan yg mengujakan lg bila plak trip g PULAU tue?

Sekilas 3 bulan (1)

19 June 2001 (sabtu)
Shah Alam
Futsal bersama GEMS 

5 June 2001 (Sabtu)
Sg Angkat, Ulu Langat
TDM








Sunday, May 2, 2010

Itu jak....



Ko kenapa?
Tidak puas!
Sebab?
Dia kata aku si pari pari,
bukan ONE AND ONLY....:(


Chaiss!!~ pasal itu jak?
ya..itu jak.hehe!~





Thursday, April 29, 2010

Catatan tengah malam

Minggu ni sgt down ber mula isnin kena teruk sampai cam mau bedarah telinga!

Selasa pulak bukan stakat bedarah telinga mau muntah pun ada sebab kena TERIAK2!
Selama ni aku rasa konfiden je buat kol hahha rupanya2 bnykla pulak salahnya...bila dengar balik kol sendiri fuh rupanya "sedap jugak " conversation aku miahaha.
Sudahla 2 hari aku dapat "telur "jak...fuh2 dapatkan aku mencapai taget aku bln ni erm,,
nASIB baik hari ni ada 2 sale! muahahha tp...GERUN jugak aku bila sudah buat sale karang ada lgik salahnya ish2...........wateverla.. yg penting praktis..praktis...dan kerja rumah tu penting! haha jgn x tau time kerja ni pun aku ada assignment.
NO 0 no RECOVERY ! ya PERT rugi 10% jak tu hahaha

Ya aku nangis..(sebab malu)........so? aku try nak lepaskanya wat..!

"ITULAH SEBABNYA" AKAN aku CUBA senyum untuk esok!...
da..~~~~


Sunday, April 18, 2010

Career (AKU SEORANG TSE)-Check!

Hallo world! ceh! cam la satu dunia baca blog aku kan,..kah2 ,
Salam berblogging semua..
Aku harap anda semua sihat n tgh meneruskan hidup dgn bahgia ya!
dan.aku sebenarnya rindu dgn kwn-:THE TELEGRAM aku huhu...tp x apalahkan, nanti mesti kita kan jumpa lg
Sudah lama aku x berblogging ni, bukan xmau tapi x mampu!
maklumlahkan ada broadband maxis pun x guna kalau aku punya desktop monitor rosak! akunyer notebook pulak  wifi n usb modem x boleh detect adus..apakah malangnya suh duit aku terbang. Aku harap hujung bulan ni leh la ku beli monitorkan...
Ni pun aku menompang simpati tuk guna lapy kazen Mr Oncecet.

So jadiknya di sini sebenarnya dalam masa 1 bulan ni aku sedang cuba menapakkan diri dlm career yang aku  pandang2 sebelah mata jak waktu aku mula2 ghairah mencari kerja dahulu. Sebab aku rasa mcm x boleh buat atau pun mcm career yg membosankan lah bg aku (dulu). Namun............ceh!
dlm masa1 bln aku menceburkn diri dlm career ini aku rasa sgt berpuas hati la! x sangka boleh buat u!, dan.. aku x sabar mau tinguk resultnya di akhri bulan ini huhu! Thanks to SHERLIN the" kawan ku yg emo itu" kerna meyakinkan aku utk mencuba career ini.


Aku tidak malu mengaku yg aku kini aku seorang TSE!


Yg paling PENTING aku x perlu bawa kerja ke rumah ya sabtu ahad pun kena buat kerja tp result x seberapa huhu...
Kini aku rasa aku sudah boleh bernafas dgn leganya dan seterusnya merangka plan dan taget2 seterusnya dlm hidup. uNTUK itu terimala  tema tanpa irama kue:


Et..et.. bulan depan sudah ada TAGET, Memang aku jangka cukupla bajet!
Mari kita memotivasikan diri dgn kata2 ini pulak(aku jumpa dr blog jerungperkasa.com :
“No one knows what he can do until he tries.”-Pubilius Syrus 
 “ You do not have to be great to start, but you have to start to be great.”

 - Joe Sabah


Moral of the story : Belajar untuk melepaskan sesuatu yg sudah tidak menjadi
                             Jgn takut untuk mencuba sesuatu yang mungkin kebaikannya anda akan nikmati
                             dan.....................
                             Jangan pandang ku sebelah mata...! huk huk

p/s hari tu aku balik Sandakan selama 3 hari untuk menggambil exam SPA.Kali terakhir akubalik time raya puasa.  Terlepas jugak rindu ngan family n makan Sdkn! hehe nyum...nyum
        






Monday, March 22, 2010

Dibalik Gunung Itu

Fuh!~ Memangla penat
Ku kejar-kejar tidak dapat
Pepatah "Apa boleh buat"
Tidak boleh ku ambik berat
Itu boleh buat aku melarat


Lemah kudrat
Gunung dipanjat
Sudah lambat
Baru teperanjat
Mau buat cepat-cepat


Ku coba buat telaan tepat
Disebalik gunung curam itu
Apa kan ku dapat?
Tidak apalah ku kan genggam mimpi itu erat
Sampai ku dapat
Walaupun ia cuma setahun hilang saat

p/s still mengejar kerna tidak puas dengan sekarang...tulun.... nak buat asb loan pun aku rasa x approve walau 10k cuma uuwaaaaaaaaaa aku insurance pun aku xda uuuuuwaaaaaaa tulun!~









Thursday, March 11, 2010

Dia kata...

Tadi dia kata dia lupa cara masak ayam masak coke kunun..........
aku xda mood mau masak lah! post aku yang lepas kan  ada.......

rujukla di sini:
http://deemataque.blogspot.com/2009/06/rasa-mau-masak-ayam-masak-coke.html

Rasa mau terjun!~

beberRaPa Mingggu ni aku bz gilak tapi yang paling endak tahan ada org tu geramnya!!~ aku rasa aku mau alone2 best sebab susah sendiri tanggung sendiri duit sendiri sendiri belanja habis duit endak payah makan. Bagus lagik dr makan hati. AKU sebenarnya xda idea tp aku mau meracau jugak di blog ni. aku rasa cam besawang sudah. nanti bulan 5 balik, sabah terus... mau menetap di mana? belum tau lagik, pandangan masi kabur2 peduli la sana  hahah meracau di blog lg bagus dari cakap sama org sebab bnyak org jadik hantu kepala hitam. HOI! hantu ada kepala ka? entah 

  la wut ever.... ko mau hantu jenis hapa? TADI aku ym ngan kak aku dia kata hari ni keputusan SPM. so aku masih tunggu adik aku balik sekolah then baru ko bapak aku entah la aku rasa betambah tua sudah sebab adik aku 2 org tu sudah habis spm astaga!~


aku sudah di obsorb di tpt training ku tp msih x puas hati kerana gaji yang terlampau TERSANGAT PALING LA kurang . Bukan x besyukur tapi masalahnya kerja terpaksa bawa atas katil cuti pun buat kerja agak2la jugak . yang paling LAWAK aku dapat title MANAGER (dlm offer letter) tp gaji tut!~ miahha memang lg kurang dr guna spm dow haha ni bukan cerita cereka ni kisah benar .

apa? pasal gambar di atas tu, sebenarnya aku pun x sedar aku pose mcm tu. tp aku rasa memang aku mau buat macam tu yg real punya bg flying kick betol2 kena punya amacam?
ada bra? cabotla!~di petik dari budak2 opis aku ketika bermain pool.
oh ya 1 lg pasal title tu aku nak terjun kolam sbenarnya sebab sejak akhir2 panas!~ ngeee
apa? xmau tau? xmau tau sudahla wekkkkkkkkk


~THE END~

Monday, March 1, 2010

Analogous Feeling

Its been 4 days since i got the news!...
Oh ya hari ni dah dikira 1st day!~
Tapikan perasaan tu bersilang milang palang kuang kuang pulak wujud.
CONFUSE mungkin...
3x percubaan untuk memberitahu BELIAU nun di SDK, namun..
Sehingga kini MISSION tidak tercapai.
Segan..takut.. mungkin..
atau... EGO HUHU


Gembira sebab penantian terjawab
Namun...
Tidak puas.....dengan "itu"
Bukan tidak besyukur..
Namun belum dapat buat aku berdengkur..
Nyenyak tidur...


Sekali sekala terngiang ngiang jugak
"All the right friends and the all the wrong places...~"
rangkap dari 1 of my fav song ALL THE RIGHT MOVES- BY ONE REPUBLIC
Maybe tu salah 1 sebab x maju2...

perlu tukar angin. MUNGKIN...

anda budak GEMS apa cer..


OH ya! HAPPY 19th BDAY TO MY BROTHER!~







Thursday, February 25, 2010

Sekejap

erm pukul 6.28 pm sudah.. aku mau ambik kesempatan jap ni mengupdate blog ni rindu plak meracau2 di blog ni..bnykknya aku mau story ni.. Kalo sempat di rumah la aku cerita panjang lebar. Tapi aku takut lak x dapat sebab pc aku semalam berbau.. may be kipas x jalan kot ermmm.... laptop aku plak xdapat DETECT usb broadbanD  cam siul jerk..
SEBENARNYA AKU STILL DLM KEKONFIUSAN DISEBAB KAN SESUATU
EMOSI BERCAMPUR BAUR BERSILANG MILANG.......HUHU......K CAOZZZZZ!~



Thursday, February 18, 2010

Aku Inginkan Rangsangan!~



Ops!~ jgn anda jgn silap pulak ya... aku hanya ingin kan rangsangan tu mewarni lg hidup aku yg sedikit buhsan! aku maukan EXCITEMENT..u know.. xcitement huhu. cam pic yg aku curi dr fb budak opis aku
di ats tu hehe. (oitz DAYAH kalo ko terserempak pic ni dlm blog aku jgn saman ek!~)


4 hari cuti pun aku xda plan tetbiba jak aku rasa otak aku cam mau jem huhu!~ semua budak2 The telegram
pun senyap jak.. smua pun baliks kampung. AKU.?! kalo la aku ada kapal terbang sendiri sudah lama aku balik Sandakan. MAHAL SIOT TIKET !~ WLPN AKU CHCEK 1 BLN LEPAS STILL MAHAL mayb sebab thn baru cina.

Dlm 4 hari tu aku hanya pg ke rumah kazen c Oncecet pstu piknik di bwh rumah bab bwh rumah tu ada kolam bw jak makanan ringan n coke pstu terjun kolam konon mau xcercise... then hari isnin keluar rumah pegi WANGSAWALK semata-mata ingin mencuba restaurant thai yg br bukak.

Keesokkannya plak tidur sampai lebam pastu mlm baru keluar. Tp x tau mau bwt apa then g GALAXY AMPANG utk main TING TONG (game). Time tu aku tengok2 la cinema... punyala ramai org!~ bebaris sampai nak dkt park keta!!
Pastu buhsan plak then main billiard ke hapa namanya ke pool.....billiard kot sebab lg kecik dr pool................RM 3  -1 game aku main ngan CECET. Tp aku rasa aku lg HEBAT main pool di opis aku tu hehe. HA jgn x tau di opis aku tu ada pool hari2 aku main cocok cocok kat situ huhu cam ketagih plak main pool aku SUKA RASA PUAS bila bola dpt di masokkan!~ haish apa la aku meracau ni.. aku mau bgtau jak aku mau g jalan2 lg buat sesUAtu cam sky walker ker panjat2 pokok tinggi tu yg ada tali2 YG boleh kita lalu.........ke panjat bukit ke apa2 la yg PENAT tp seronok.

p/s sudah lama ingin menawan GUNUNG KINABALU namun BROGA HILL pun belum  ku takluki!~ apa da.........(jeles tgk dorang ni hehe mau jugak bah!)























Saturday, February 13, 2010

Move on

Adoi pening jugak aku melayan perasaan

Arggggggggghhh just wanna say

MY HEART NEVER BE YOUR HOME DUDE!~

P/S CUTI 4 HARI MAU BUT APA HUH? KALO LAH aku ada airoplane sendiri.....................

Thursday, February 11, 2010

Melojealousy

Listening to your voice
It's happening!
3 times calling
Make me wondering


Clenching... clenching.. my lips
Melojealousy coming!
Im trying ..trying..trying
How long should I wait?



Can you  take your brother?
Can you take your sister?
Can you take em....
another?



Oh yes!
Please take me higher...
Coz I don't want to crying
Like home coming queen forever...........


Nota kaki *bila la SPA nak calling2 aku ni huhu...
                 *ya! aku memang suka mencipta perkataan aku sendiri huhu




Tuesday, February 9, 2010

Beralih lebih baik


Uhuk! uhuk! 
Terbatuk betul
Uhuk! uhuk!
Saja berbatuk

Berkepul kepul
Aku *TERSIRUK
Berpaling, melirik
Buat tidak tahu 

Hembus sedut
Awan kelabu
Baik buruk kamu tahu

Bagus saja ....
kamu cuba awan warna warni  yang bernama GULALY itu

p/s* kadang2 terasa penat menahan kepulan awan kelabu itu..
      * menjadi model terjun?.
     *Tersiruk = terhidu/tersedut
*teringin main gokart plak


Tuesday, February 2, 2010

Cintan Cintun ?



Hari itu di opis..............


Tercantek : Yuuuuuuuuuuuhu Cik Reefa..
Reefa (bukan nama sebenar)    : Hai Ros..hepi semacam je...
Tercantek : hehe xdela biase je...
Reefa       : Weekend tu awak jalan2 eh ngan dorang?"
Tercantek : dorang sape?
Reefa       : dorang2 c HYPERGENETIC la..."
aku bermonolog "amboi hampir setiap minggu tanye sal HYPERGENETIC.. nak korek rahsia lah tu.. atau dia saje sebenarnya nak tau pasal Mr.Hot ...hehe kantoi"


Tercantek  : OoO..a'ah jalan2 lepak2 je..
Reefa       : Semue ade ke? siape2 korang lepak?
Tercantek  : Miss Korea ade, POKER FACE @ AH PENG ade, Mr HOT pun ade.."
Reefa : oOoo.. xde tadi xchat ngan Hyepergenetic SEBenarnya... hehehe
                 (sambil sengih- c Miss Reefa ni memang murah ngan senyuman 
                  tau huahauha)


aku bermonolog lagi "Lor..saje je cik Reefa ni..padahal dah tau ....ish2 layan je la hehe"


Tercantek   : lah yeke? (sambil sengih jugak) nape Cik Reefa?
Reefa         : xdelah... sbnrnya jeles tgk korang selalu keluar2 jalan2...
Tercantek   : o0o0o0 hehe... time ade duit jalan la...time xde diam2 jela kat
                  rumah.
(aku x tau nak ckp ape melihat muka dia cam kesian plak beberapa kali jgk dia pernah tanya ape plan korang? ape plan korang? nampaknya camnak join je hehe)


Reefa        : eh...Miss Korea n c ...sape tu... lupa ar nama.. ade ape2 ke?
Tercantek  : c Poker face @Ah  Peng?
Reefa       : aaaaa..a'a'!
Tercantek  : emmmmmmmmmm..entahla heheh cam ade cam xde hehehe
                (sambil2 menahan mulut dr mengeluarkan statement yg berbahaya
                 sebab x confirm hehhe)
Reefa       : ha? camne tu xpaham..
Tercantek  : entahla aku pun xtau cik Reefa, ko tgk2 jela pic2 tu kat fb tu..
                ne tau boleh mendapatkan jwpn di situ hehe..apsal cik Reefa
                tiba2 tanye nI?
Reefa       : xdela org tgk jugak pic2 diorang ni (Miss Korea & poker
                @Ahpeng) mcm "ni"je diorang dua ni... lg pun muke diorang seiras la! org kate kalo muka seiras tu ada jodohkan...




aku SENGIH je lah.............. hehehhehhe




***
Reefa       : em.. c Hypergenetic pulak ape CITER ngan "tu"
Tercantek  : (sengih lg aku rasa macam manager artis je-kawal mulut kawal....) owh tu? xtau  la status diorang camne skarang..kalo jumpe pun x cerite ape2. Aku just tangkap2 je kalo diorang berbual. Sbab kalo ada talkshow pun mereka bertiga je hehe.. cube Cik Reefa tanya c Hypergenetic.,tanyala direct baru puas hati ehehheeh kan cik Reefa selalu berchat ngan dia. *(sambil sengih2)

Reefa       : oOo..heheh  xnakla...
Tercantek  : aik malu2 plak Cik Reefa ni... tanye jela...hehe
Reefa       : ish xnak la.. saje je tu tanya awak .
Tercantek  : Mr Hot xnak tanye ke? (sebab sebelum2 ni MR Hot punya nama
                 mesti ade saje je pancing hehehe)
Reefa       : ha?! nape? ade ape2 ke?dia ngan sape?
Tercantek  : ha?! xdela saje..kan cik Reefa selalu tanya gak pasal dia.. tp kalo
                 pasal dia ni susah siket Mr. Hot LAH KATakan ramai sangat
                yg mengejornya huahauahua
aku bermonolog lagi! " ni konfem xtau menahu pasal citer c HITAM DAN C PUTIH  ni... biarkan jela..kang tebuka citer kang HEHEHE"

Reefa         : ooo ek??? ramai ek? (nada keciwa tapi muka tetap maintain senyum..kih..kih..kih)


***
Citer sampai situ je ek...the end~

**oh ya! psal pic kat atas tu? hehe tu sebenarnya terzahir apabila aku bosan tahap cipan..(di hari sabtu yg lepas) so, aku pun melekatkanla... sticker yg aku beli kat downtown cheras. sebenarnya nak cari yg abstract2 tp dah habes so aku jumpa yg tu jela..........layanssssssss...

               





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...