Wednesday, December 16, 2009

Terbitkan Kata itu di kertas please....

Hari ni masih terngiang ngiang kata c Misai semalam...


Misai:"Kat sini korang buat apa?"

Aku (sambil pandang S): buat2 claim2, upadate2 table

Misai(dgn pandangan x puas hati): yeke? saye tengok korang mcm xde kerje je... buat cliam tu berapa kali?

Aku: 2 minggu sekali

Misai : ooOoO jadi x bnyk kerje lah ye...kalo xbnyk kerja saya bawa korang balik g ofis sana (wangsa maju)

Korang ni berminat ke nak kerje ngan N****?


Aku -kelu- hanya memandangnya...

S* senyum... sambil berkata " napa en M? nak bagi kitorang kerje ke?"


Misai: xdelah kalo korang berminat kitorang bawa pegi lembaga la...


*belum sempat aku nak berkata..........


Misai: tp kalo x berminat x pelah.. korang lagi 3 bulan kan?


ADOI!!~~ ADAKAH PATUT?! opkosla aku mau KERJA. kalo x behapakan aku masuk GEMS N training kat Compeni "ni" geram plak aku ngan org tua ni..


Aku & S hanya senyum sinis........


Misai : Oklah saya nak balik dulu kalo ade ape2 bgtau je saya..kol ke.. ye? OK? Jgn plak korang diam2 kat sini....


Aku & S : OK....
selepas tu dua2 pun mengeluh... apa lg x puas hatilah!~
***
~ sebenarnya perkara ni bnyk kali sudah diperkatakan tp xda tindakan pon...

Dulu exec1 then Project Manager1, kata................

Aku dgn muka x malunya tiba2 berkata " so.. akak bila lagi ni nak dpt offer letter? hehhe..."
Exec1 : akak kalo boleh memang nak serap korang nih lagi pun xde org ..akak buat semua kerja.....


***

Project Manager1: Nape? pening?, xpelah nanti korang oklahtu...tp ni kena buat betul2 ni project berjuta ni bukan main2. So korang kenela buat betul2 ek..
Tp kat sini bukan nya bnyk sgt ke just tolong saye je...kadang2 sy kene travel2 xde org jaga opis ni.. tetiba ada yg kol tanya..korang just bantu saya buat claim n updatela table penghantaran ni..
kalo saya tgk korang buat kerja ok..x goyang2..sy try la rekomen ke..bg tau lembaga..ek buat betul2.....

***

*ha,,,tulah antara kata2 yg menyebabkan aku mengharap walaupun x meyakinkan. Kadang2 aku fikir mereka itu saja jak supaya aku tolong buat kerja mereka dgn bersungguh2 bg booster lakatan,,, TAPI KALO SEKADAR KATA2 YG BOLEH BUAT ORG MENGHARAP ..HARAP MAKLUM YE JGN DI SEBUT KALO X BUAT huhu aku nak tgk gak at least surat..ke hape ke....agreement ke ye dak? br ar BEST




6 comments:

  1. cerite nie same jer ngn ayat cerita aku...
    asyik tanye....suke ke kije cni, nak ker kije cni, okey ker kije cni....
    n nnt sy rekmen kan....

    tue aje......
    nak mengharap ker x nak nie???

    ReplyDelete
  2. cian ko,tp de harapan~

    aku ni..
    dorg xtny pn
    aku mcm pasu bunga kt dlm opis
    nsib bek dorg siram ngn bualan2 yg menarik
    ujung bulan submit kje
    dtambah seri dgn kain belah stewades2,haha

    ReplyDelete
  3. my opinion, direct je cakap dengan en. misai tu saya nak keje kat sini... tak rugi pape pun kalo cakap direk....=).... nak lagi selamber, cakap je kalo en xberminat, terpaksa la saya start carik keje lain lepas 3 bulan nie....

    ReplyDelete
  4. sama laa dgn tym aku praktial d wangsa nelawati duu.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. sedey jgk eh..maun ak letak julap kt c misai tu...xpun bg die ubt tdo pastu cukur misai die tuh..huh!!

    ReplyDelete
  6. Aku suggest ko tny dorg betol2, ada chance x nak diabsorb kat situ.

    Pastu, ko jgn depend 100% kat kerja nih. Ko kena la gak teruskan usaha2 mencari kerja len. Maunyer ko x diabsorb, sia2 jer 6 bulan trening (xder la sia2 sgt, dpt ar gak experience).

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...