Monday, December 28, 2009

Mari Belajar Bahasa Sungai (Labuk) I


Salam sejahtera semua minggu ni bermulanya post MARI BELAJAR BAHASA SUNGAI (LABUK). ...motif utama adalah untuk belajar bahasa yg aku memang xpanadai langsung hehe..
okeh enjoyy

Apa khabar?
ONU ABAR?

khabar baik
ABAR OWARONG

siapa nama awak ?
ISOI INGARAN MO?

nama saya Roszyanah
INGARANKU Roszyanah

mau ke mana tu? -
SOMBO IYANANMU NO?

saya hendak ke pasar/supermarket/
MOINGIN AKU MIAN SO PASAR


saya hendak bersiar2/jalan2
MOINGIN AKU MANAU PANOW

tadi saya makan soto
MONGOKAN AKU NU SOTO SISUNA

di mana?
SOMBOH

saya mahu balik rumah
MOINGIN AKU MULI SEWALOI..

bila kau mau pulang rumah/kampung ?
SOMBIA KO MULI SEWALOI/SOKAMPONG?

tidak pasti lagi bila
DAI POH OPASTIAN SOMBIAYA

aku sibuk sekarang banyak kerja
OSIBUK AKU SEKIONO TO'O ESOWANG KORAJA

Aku suka sama kau
MOINGIN AKU SOIKAU

jom makan
TOKO YOH MONGOKAN

jom minum
TOKOYO MONGINUM

apa kau buat sekarang ni
ONO WALON MU SOKIONOH TOO

diam-diam sahaja
MODOG ODOG YA.
*Usahasama riverboy




Wednesday, December 23, 2009

Suprise im suprise!!

Suprise Im suprise
Thought that was end
No it is not the end
He found his way
Im go no where

I try to turn another page
Thought it is the way
Suprise Im suprise
Im in the wrong way!

Thought that i found beautiful step
Suprise Im suprise
It all become crack!

Now another heart waiting
I'll still here keep my heart wondering
Suprise Im suprise
Im violate my own heart!

Just give me little time
I'll be stronger
with each tear that I cry

*hopefuly.........

minggu lepas punya lepas aku g tgk RETREAT COUPLES best jugak la heheh






Tuesday, December 22, 2009

Pelik Sot n Siot II




Aku : Hello?..En.A
En A : hello.. ha..Ros
Aku : En.A, esok n lusa saya ada interview so saya xdatang keje..
En. A : Interview pulak... hari ni MC? pastu esok interview plak..hehe(ketawa xpuas hati) Kat mane intv?
Aku : esok kat Taman bahagia, lusa kat mid valley...kul 10 n pukul 2pm.
En A : iyeeeeeee ke?(nada x percaye) takkan interview sehari suntukk kot. Sok pukul bape interview?
Aku : yelah betol lah... sok kul 10.30.
En A : xkan dapat interview 2 sekali....

DLM HATI AKU *aik! xpercaye plak die..taula die x desprate nak keje cam aku kan opkosla aku kene panggil sebab aku apply bnyk tempat nak lari DARI KO!!

Aku ; yelah En A, pagi tadi baru dorang kol...
En A : emmm terpulangla kat awak la ROS, saya bukan boleh buat ape2, lagipun
awak bukan staf N******, saya bukan ada HAK PUN kan... kalo awak dah nak
buat cam tu...bla bla....

*PERHATIAN, PERHATIAN! SEKALI LAGI DIA GUNA PERKATAAN "HAK!!" HARI TU DIA KATA ADA HAK SEKRANG XDE HAK....MEMANG SAJELA DIA KATA CAMTU NAK MEnyaiko AKU LAh tu


semasa dia tengah mebebel2..aku pun mencelah..

Aku : Ye En A, tulah saye nak bagitau je ni esok n lusa saya xdtg kerja..
EN. A : HA YELA..bla..blal
Aku : em..emm ya. en A...ok

aku terus off tepon kah3

* aku kol dier sebab just nak inform bukan nak minta permission. huhu...
gi interview salah..x pegi pun salah...membebel plak dia, dah la pinjam kitorang
n letak kat "ceruk bandar",,,sampai sekarang xde org tukar pun..

p/s Sebenarnya aku malas sudah sambung cerita ni tp biar la sebagai rujukkan aku di hari kemudian hehehe...

Thursday, December 17, 2009

Pelik Sot n Siot

Tadi partner aku MC.. dia minta tolong aku bgtau BOS (damansara)
Belum sempat aku BGTAU.............

Kring.....kring.. alamak tepon dah berbunyi! En A!

Aku:N****Selamat pagi........
En A:ha! Ros S mane?
aKU: Dia MC En. A
En A: MC? haiiiiiiii.... xde pun dia bgtau saye..
Aku : Saya baru nak bg tau en..dia Saket perot ..period pain
En. A : Ape..?!
Aku : PERIOD PAIN....
En A: habes awak datang keje nek ape?
Aku : Kawan hantarkan..
En A: Oh yeke....ni ada kerje saye nak suh awak buat.. susah la camnie asyik MC jer
Saye bg muke jgnla pulak korng buat ginikan, saya bagi muke..bg muke jugakla
bla.....bla......bla...........bla... saya kat sini bukan main2 (MCMLA AKU MAIN2
KAT CINI KAN), korang selalu mc susahla saya..bla..bla..bla...

AKU: EM....emmm....ya...ya.. ..

En A: bla.../bla..bla.......

Aku : Ye...ye.. a'a'...ye...

Aku dlm hati" aik panjang lah plak bebelan lelaki ni........." sAKET TELINGA HATI NI wei HUHU

****
Pelik sungguh mereka ni, dulu time aku kat Wangsa Maju SEBOK TANYA AKU MISAI "AWAK ni
ada apply mane2 kerje x? saya risau la tgk korang ni.... anak saye dah kerje belum konvo pun......bla,,,,bla,,,.."
(ape ko ingt aku dok main2 je ke? aku dah intv bnyk tempt kot...n still lg mencari mengapply..
dan apply....anak ko anak ko ler..)
Misai:Saya tgk korang xde kerje pun kat sini..korang g kat opis kat damansara la tolong En A..Elaun saya bg S jela sebab kereta dia........"
Aku: Tp kitorang ade kerja nak buat proposal tolong kak D (Hr EXEC), sy tgh update SOP,
n buat Record planning,...
En.A : Sepatutnya kitorang ada HAK NAK bg korang kerja ape..korang kejap ke kat
tunggu budak2 GEMS yg baru , datang....
*Hak kepala hotak duit pun kedekut hak..ha.. huhu ampang pegi Damansara yg xde public trasport pun..
Aku terus berdiam diri n buat muka x puas hati, mcm2 la lagi dia bebel aku
angkat2 kening jela dah dia saje yg nak menang..
huh kureng asam..habes bajet aku dahla xdpt elaun selalu pun aku kene mintak hantar oncecet xkan 24 jam aku ikot S kot.. dia pun kadang2 g dating kadang2 balik S alam tol minyak aku kene byr gakkkkkkkk wlpn aku xde kereta!!! aku ckp 1 dorang ckp 10.
***


MINGGU LEPAS AKU cuti 2 hari pegi interview... nak tau reaksi
En A?..tunggu....bersambungggggggg next post

Wednesday, December 16, 2009

Terbitkan Kata itu di kertas please....

Hari ni masih terngiang ngiang kata c Misai semalam...


Misai:"Kat sini korang buat apa?"

Aku (sambil pandang S): buat2 claim2, upadate2 table

Misai(dgn pandangan x puas hati): yeke? saye tengok korang mcm xde kerje je... buat cliam tu berapa kali?

Aku: 2 minggu sekali

Misai : ooOoO jadi x bnyk kerje lah ye...kalo xbnyk kerja saya bawa korang balik g ofis sana (wangsa maju)

Korang ni berminat ke nak kerje ngan N****?


Aku -kelu- hanya memandangnya...

S* senyum... sambil berkata " napa en M? nak bagi kitorang kerje ke?"


Misai: xdelah kalo korang berminat kitorang bawa pegi lembaga la...


*belum sempat aku nak berkata..........


Misai: tp kalo x berminat x pelah.. korang lagi 3 bulan kan?


ADOI!!~~ ADAKAH PATUT?! opkosla aku mau KERJA. kalo x behapakan aku masuk GEMS N training kat Compeni "ni" geram plak aku ngan org tua ni..


Aku & S hanya senyum sinis........


Misai : Oklah saya nak balik dulu kalo ade ape2 bgtau je saya..kol ke.. ye? OK? Jgn plak korang diam2 kat sini....


Aku & S : OK....
selepas tu dua2 pun mengeluh... apa lg x puas hatilah!~
***
~ sebenarnya perkara ni bnyk kali sudah diperkatakan tp xda tindakan pon...

Dulu exec1 then Project Manager1, kata................

Aku dgn muka x malunya tiba2 berkata " so.. akak bila lagi ni nak dpt offer letter? hehhe..."
Exec1 : akak kalo boleh memang nak serap korang nih lagi pun xde org ..akak buat semua kerja.....


***

Project Manager1: Nape? pening?, xpelah nanti korang oklahtu...tp ni kena buat betul2 ni project berjuta ni bukan main2. So korang kenela buat betul2 ek..
Tp kat sini bukan nya bnyk sgt ke just tolong saye je...kadang2 sy kene travel2 xde org jaga opis ni.. tetiba ada yg kol tanya..korang just bantu saya buat claim n updatela table penghantaran ni..
kalo saya tgk korang buat kerja ok..x goyang2..sy try la rekomen ke..bg tau lembaga..ek buat betul2.....

***

*ha,,,tulah antara kata2 yg menyebabkan aku mengharap walaupun x meyakinkan. Kadang2 aku fikir mereka itu saja jak supaya aku tolong buat kerja mereka dgn bersungguh2 bg booster lakatan,,, TAPI KALO SEKADAR KATA2 YG BOLEH BUAT ORG MENGHARAP ..HARAP MAKLUM YE JGN DI SEBUT KALO X BUAT huhu aku nak tgk gak at least surat..ke hape ke....agreement ke ye dak? br ar BEST




Monday, December 14, 2009

End oF Communication

When I stop complaining silly thing

When my answering is become flojo

When I start asking nothing

Get away from me!

Because I won't give u

Even beautiful FAKE thing~!


nota kaki: 5 hari aku xde on9 sakit jugak wei erm....

5 hari tu jugakla bnyk yg aku fikir..

Monday, December 7, 2009

Sendiri bersama robot robot

Tepat pada waktunya.......6.30pm..
ku mengharapkan hanya 5 minit tambahan untuk aku menunggu..
Tapi, hampa jam menunjukkan 6.40pm,
Ini sudah lebih ni...aduss!
Aku bukannya apa busan wei...
Sorang sorang dlm opis..yg luas..................
sunyi..hanya berteman kan lampu kuning yg malap,
hanya dgar bunyi ketak ketuk mesin dpan ku ini,,,(opkosla aku kan tgh menaip)
di depan robot, kanan robot, kiri robot.............samua la robot..!
kalo robot becakap xapa jugak...buhsannya............
robot paling besar ni sudahla xboleh melihat, x boleh mendengar pulak tu
robot comel di sebelah kanan ku ni plak...x boleh nak comunicate, sudah kenak virus...
yg paling kenit plak...ini lah jantung pengarang aku...aku selalu bawa ke sana sini
walaupun org kata x uptodate..kalo org bolehlah kata pertumbuhan terbantut., aku syg robot kenit ku ini...setiap minit aku lihat c kenit ini...kalo2 dia bersuara....

Aku tunggu punya tunggu c robot kenit ku ini x jugak besuara...
Aku layan la pulak c robot paling besar depanku..naseb bek ada button2 yg bernyawa..
boleh la aku bercanda mengilangkan boring dan seramku..

Aku lihat tingkap..ish2 dah gelap rupanya., takot jugak sudahla sunyi ..
Adakah patut aku di tinggal sorang2 di sini, beginalah nasib menumpangkan...
Kalo aku ada transport sendiri sudah lama aku cabut, ni sudahla xda transport public tranport xda..em.. emm
bila la ku boleh ada transport sendiri huh!, owner keta p dating x kan aku ikotkan..?.oklah semakin seram plak nii caussssssssss turun bawah lg selaamt..

Sunday, December 6, 2009

Dum Dum ta'! ta'! 1 Jam Yang Tidak Puas

Tadi.......
Pukul 8.30pm tum tum ta'!..ta'!
Aku melalak bersama mereka..
Dum Dum ta'! ta'~ dish! dish~!
Tak masok....masok..'
Dum Dum...ta'! ta'!
Tak habes habes...

Dum..Dumm ta'! ta'!
Boleh la...
Dum..Dum..ta'! ta'!
Aik dah habes?
1 lagi... 1 lagi..
Dum..Dum tak..ketak....

Ish......dah pukol 9.30pm..
tak puas aku......wawawawa

~n of story~

p/s x apa lain kali jamming lagi....dah boleh dah tu masok.... ROCK Lama + Indon style + pop rock punk???? adakah hahah
~ ada org tu dua2 rambut baru..spiky spiky...dua2 ada lagu sendiri..dua2 ada makna tersirat tersendiri..




Friday, December 4, 2009

Mode lemah longlai

Huh sejak dua hari lepas aku mau tidur jak,,,..napa ar? xda mood bah..lemas, lemah...longlai..lai lai katunggg!~~ majlis kaween yg sebelumnya aku beria2 mau pegi pun aku endak pigi..sana tu di pahang c Acai kawin, kasian plak C Acong huhu balik2 meSMS aku tanya...kalo aku pigi-sory la pren xdapat pigi penat,xda duit, xda baju biru (paling utama) x mood.... besok pun cam malas mau pigi budak2 Telegram ni ada show pulak, cam malas plak mau buat aap2 nih...tp kasian pulak ku tinguk besemangat pulak si Oncecet S, tp x boleh lawan semangat c PokerFace I untuk mendendangkan lagu ciptaa barunya..... x lupa jugak Hot S mau jugak menunjukkan ke tererrannya........tp c Hypergenetic K g Kuantan ada event..outstation la katakan...

ermm ...ahhhhhhhh geram...nya aku...bulan ni x berapa smooth kehidupan, di tahap agak teruk!!~ x best ...busan...

p/s tp org kata sebutla yg baik2 saja.....mungkin bleh mengubah mood kita...so aku nak cakap yeah! aku dah mantop!~ kah2
post lepas bnyk sudah ku type yg baik2...

Wednesday, December 2, 2009

Aku mahukan ini

pert joyful fun happy graceful alturistic gratful diversión energertic alegre feliz agraciado emoción gratful alturistic walang galang masayang energertic masaya masaya marikit alturistic gratful kaguluhan mahilig nabigla masaya masayahin nababanat aventureros emocionados fun joyeuse energertic heureux gracieuse excitation gratful alturistic aventureux excités joyeux joyeux élastiques
alegre alegres excitement adventurous excited jocund 건방진 즐거운 energertic 재미를 행복하게 우아한 alturistic gratful 흥분을 명령한 명랑 gioioso divertimento energertic felice grazioso alturistic eccitazione gratful avventurosi entusiasti giocondo resilienti allegro탄력 기대 모험

December ini

Menatap angka bulan
Kalender bakal di hujung sudah
Meratap girang sang badan
Terus terus jalanan
Ku tidak ingini lagi
Sedekah simpati

Ku juangkan diri
Di december ini
Kerna ku tidak mahu
Januariku menangis sedih bersama adik beradiknya…..

p/s apakah berlaku kepaduku thn depan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...