Monday, November 30, 2009

Pukul 12 & Movie Maraton

Salam Isnin semua selamat bekerja, aku? kerja jugak la..tp sekarang agak free la,so aku ngan rajinnya mengupdate blog ku ini,
Hari ni aku just nak logkan aktiviti selama cuti 3 hari setengah lepas hehe..

Khamis 26/11/09
2.30pm - bergegas keluar Ofis-makan di McD petronas belakang Ampang point
5.00pm - pegi ke rumah efa...terjun kolam!~
8.45pm - keluar rmh hantar efa ke balai, bergegas ke GALAXY AMPANG
10.45 PM -tengok Twilight Saga

Jumaat 27/11/09
Gi rumah Efa lagi maraton Movie 3 movie sekali gussss


Sabtu 28/11/09
12.00 mlm beraya di sri kembangan

Ahad 29/11/09
tgk movie lg -2 movie
jln2 Jusco,g tasek selatan,
downtown Cheras.,buat asap muka hahaha



di atas adalah movie yg aku tgk huhuhuhu



















































Friday, November 27, 2009

Geramnya nganTwilight Saga (New Moon)



Salam semua...Selamat Hari raya Haji.. hari ni di rumah seja' endak kemana-mana..tp semalam semangatnya aku pegi tinguk Twilight Saga ni..nasib baikla jugak ada lek seat kusung aku ingatkan full. Sebab bila ku tanya kawanku,bilangnya tiada tiket..Sunway n 1UTAMA semua habesss!!. Aku? seperti biasa Galaxy ampang la dekat, murah dan jimat pariking xpayah bayar.

Dijadikan cerita, aku sebelum ni yg semngat berkobar2 endak sabar mau tinguk movie ni tapi hampa yang aku dapat, adakah ending nya begitu? gantung, macam ada lek twilight lain bakal dibuat. Sudah la 2 jam tu ceritya cam boring jak, aksi pun
banayak becakap jak..cam harry porter punya cerita aku rasa tapi movie ni habes jugakla aku tinguk kalo Harry Porter tu eheh endak pernah tinguk sampai habes.
Tapi apa-apa pun aku kaciwa ngaN MOVIE NI..huhu..
Aku kecewa ni cuci matala.ngeee heheheh




Tuesday, November 24, 2009

Nota Untuk Awak

Hai awak...
Apa khabar? Harap awak sihat je
Saya baik-baik je
Awak, saya buat nota ni sebab nak bagitau sesuatu ni,
Buat beberapa minggu ni saya tak akan call awak tau, SMS pun tidak.
Kalo ikutkan hati, hari hari pun saya nak sms awak, dengar suara awak...tatap wajah awak.
Tapi awak kata awak nak masa, so saya bagi masa n ruang tuk awak.

Awak, kalo awak dah bersedia,awak contact saya ok? tak pun kalo awak rindu my cute2 smile ke..rindu suara saye ke..rindu nak makan donutke...rindu makan MCd ngan saya ke.. awak bleh gak contact saya..
Tp kalo awak tak contact pun saya akan contact awak. Hehe
Let me patch ur heart OK? Ceh! speaking plak hehe...
Oklah awak, jaga diri.

Miss u,
MR.K (bakal DATO' keh..keh)

p/s 'Tak usahla mengail kalo tak sanggup menunggu lama'-Dr Tuah
Nota/cerita di atas adalah rekaan semata..terbit dari poem/racauan It's ok its alright sebelum ini



Monday, November 23, 2009

It's OK It's Alright

It's OK it's alright
You want to fight
I still here try to give u joy of life

It's OK it's alright
You said you don’t want to give a try
don't want to open your heart
don't like my obnoxious style
don't like my cute smile

I still here try to patch your heart...



Saturday, November 21, 2009

Cemburu Baik Punya 1


Cerita cemburu lagi? haha relex la aku rasa minggu ni tema Cemburu la bnyk lak idea ni.

Cerita kali ini adalah kesinambungan entry aku yg lepas bertajuk~ Monolog Seminggu-berinspirasikan dari tulisan Dr.Tuah

Sebelum ini aku menceritakan bagaimana seorang yang jeles (org2 muda ckp mcm aku hehe)ngan aku, yg aku labelkan sebagi -ve. Pertanyaan pulak timbul adakah cemburu yg +ve?


Seperti aku katakan dlm post lepas aku jeles / mencemburui orang lain bukan untuk dijatuhkan,bukan untuk disantau bukan untuk difitnah dan dibegitu beginikan tapi ia menjadi booster kepada aku mencapai apa yang aku inginkan. Tidak begitu kawan2?

Silap besar, bila kita anggap cemburu itu tidak penting ataupun cemburu itu membawa kesan -ve sahaja. Cemburu diperlukan sebab ia membina keinginan dalaman luar biasa serta mencetuskan tenaga luar biasa.

Cuba banyangkan kalau kapel tu xda rasa cemburu...bg cth yg best sikit la suami isteri, bila c isteri bergurau senda sambilcubit2 pipi lelaki lain,kalo laki dia tiada rasa cemburu HABESLA .
Tapi ada plak yang cemburu membuta tuli, ini salah itu salah, suami pegi cuci kereta depan rumah pun dirisaunya kalau kalau mengorat minah sebelah hahh...

Yang cemburu hal orang lain,lain pulak ceritanya kalo dgunakan dengan betul dengan cemburu orang lain kita lebih bersemangat kuat untuk mendapatkan macam dia capai, itu namanya booster. Jgn plak pegi jatuhkan dia. Contoh bila kita jeles tengok dia boleh beli itu ini.. sebab dia dah dapat kerja (sebab korang termasuk aku gak belum dapat kerja tetap). dgn kejelesan yg ada dlm diri kita, kita lebih kuat lagi semangat untuk cari cari dan cari lagi kerja sehingga kita dapat.

Tapi selalunya kalo cemburu mesti kembarnya ikut sekali, ha sapa tau cemburu kembarnya apa? dia ada dua lagi kembar tau.... HA..dah dpt ka?

Ala....lambat sangatla korang ni, biarla aku bagi tau...cemburu kembarnya dengki kalo dah dengki jawapannya ? KHIANAT bahaya nie.......

Janganla kita berkawan dengan 3 kembar ni bahaya kalo nak cari adik beradik C-B(cemburu-booster) ok?..slm BOOSTER SEMUA!~...DA...


Aku suka baca buku-buku motivasi Dr.Tuah. Buku-buku beliau sudah ku jadikan koleksi dan minat ku ini aku kongsikan bersama bapak aku. Sekarang aku tengah baca Kalau Ya Kata YA!

Bila aku baca buku beliau, kadang kadang aku akan...
~Senyum2 sendiri
~berkerut2 dahi
~teremo sendiri
~terjaga beberapa kali,,
kerana apa yg ditulis beliau terkena BATANG HIDUNG AKU SENDIRi..huhu..





Thursday, November 19, 2009

Ku terlastik batang hidung sendiri

"cerite derite diri yg merane by Khazwani@Kodie"

Sungguhku tidak dapat menahan diri
Niat memerhati namun gatal jari ni
membuatkan deritaku sendiri
Berkata belakang aku elakan diri
Becakap 'direct' pegangan seakan membakar diri

Blog menjadi luahan hati
Aku hanya insan biasa tidak boleh memaksa diri

Diam diamkan derita dihati
Mendengar kawan dibegitu begini
Mulut ku coba untuk berdiam diri
Kerana ku sedar bahasaku kasar sekali

Namun sekali lagi keinginan tinggi
Meronta ronta meluahkan terbuku dihati
Ku kunci mulut takut disalah erti
Namun coretan emo ku mencipta satu trajedi

Yang mengata "kawan" yang dikata "kawan"
Semuanyapun kawan2
Sibuk sibuk menjadi kebiasan
Namun kini mulut seakan tepatri
Aku 'terstuck' di persimpangan duka ini


Ku coba mengelak diri
Namun kuterlastik batang hidung sendiri...........

p/s yg dikata tidak terasa
yg tidak dikata merasa merasa bahangnya pulak huhu
ko kata " napa bah dia begitu?"
-mana aku tau, diakan jantung hati hempedu mu...ngee.-



Saturday, November 14, 2009

GEMS DPC02 NEWS UPDATE!

Short update.............

TAHNIAH UNTUK PESERTA GEMS DP02 :


Sharil BEE-Human capital executive ATCEN,
Khairul Bling Bling
Kembar -Siti Sarah(
Flaxuree)/Khadijah(Bling Bling)
Jerry pun dpt keje gak

MEREKA TELAH di obsorb/dpt keje lain!
yg withdrawl pun ramai gak x tahan kata mereka huhu
*********************************************


Takziah buat Sue Polaris di atas pemergian ayahandanya minggu lepas-Al-fatihah..

ZACK Zaedy- Semakin pulih dah boleh bejalan :)

Muthu n pasnganya MAIANTAIN HEHE

p/s- info di atas mungkin secebis dr update participant GEMS.
Sebarang info berkenaan GEMS DP02 boleh la di sharing di sini dgn mghantar email or msg FB aku- Roszyana Pert Alpah



Friday, November 13, 2009

Wednesday, November 11, 2009

Pok Pek Perempuan



Terjah menggila
Tiba-tiba muram
Pok pek pok pek
Capang ku mengejang
Kemamar menerkam

Pok pek pok pek
Hilai tawa kerasukkan
Maki hamun hati hitam
Tidak sampai gegendang
Aku heran
Kenapa kejam
Bukankah sekawan
Skizofrenia sudah mula bertandang


Pok pek pok pe
Mereka cemburukan dia
Jauh tidak bersentuh
Sakit hati bermati mati
Dia tidak mengerti
Hanya “STEADY”


Pok pek pok pek
Membenci benci
Tapi memakai makai
Mulut tidak tidak
Perilaku ya ya
Pakai buang mereka jadinya

Pok pek pok pek
Aku kelesa
Aku tertekur
Baik telinga ku tidur………

p/s ~ Nak cakap kesian,plak tercalar kejantanan , xnak cakap dia kawan rm..erm.. inila panahan perempuan2.... aku? perempuan gak heheh

~sedey ku terubat dgn bukit cerakah.. Tangkak bilanya lg?
Cameron pun aku x jadi join wawawaa..........




Monday, November 9, 2009

I Have Tiger Eyes!~

Deemataque...

Entry ni adalah saja2 huhu....
Result ni aku dpt selepas buat kuiz di FB muahaha betul atau tidak? hanya sebagai rujukan dan peringatan.....

Result:
You have Tiger Eyes! Positive Traits: Determined, Passionate, Loyal, Strong, Courageous Negative Traits: Aggressive, Ambitious, Domineering, Possessive, Vengeful

Thursday, November 5, 2009

Tragedi OCTOBER (Ku tendang BONTOT mu)

Sila klik untuk image yg lebih besar

Aku lupa la plak bila tarikh nyer ni huhu.. tp apa yg aku tahu memang tahap gaban satria baja hitam la aku geram!~
Resultnya- sgt +ve dia dah x berani nak dekat aku..nak saje langgar aku..nak saja touch aku ahah AMBIKKKKKKKKKKK KO ngeeeeeeeee
So korang diluar sana jgn takut jgn berdiam diri -kalo ada org saja2 nak touch2 ko ko belash je balik yg penting ramai saksi ahha -
aku dgr pesalah sexual harrassment aku di penjara sekrang best2!~

Bwh ni sambungan komen2 selepas tepublishnya status FB aku muahaha
Wut do u think???

Status hari ini!~Sgt sedey -kejaman menikam jiwa.............petang yg cam haram.. membuat aku KELESA semacam........berita yg membuat aku KEMAMAR datang betubi2.. berfikir terlalu teruja dgn PLAN membuat aku aku TERTEKUR..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...