Sunday, August 30, 2009

Sorry



I’m sorry that I hurt you
I know that I’m not supposed to do
I’m sorry coz it’s hard for me to let it go
Chaos keep chasing me wherever I go

Have to go

sekadar gambar hiasan

You come ,I hide
I run, I fly
But you give a try
To climb high

I wonder why
My step goes die
Im stuck,i deny
You make me smile
Is it true heart won’t lie?

Now I have to go
Yes it’s hard for me to let it go
But no cry, no more

Oncecet



Oncet undut gamuntil

cipmunk comel
makan hotel
unik mental

hati putih agaknya
Gembira ceria
menyindir tak sudah
meracau sukalah dia

pujuk macam tidak payah
Marah? fuh aku takut gila!


Mati rasa

Aku pening, aku bingung
Bersalah, berserah
Melolong,kesian

Aku terleka hanya sebentar
Kesannya sampai aku terketar
Engkau aku,dia dan mereka ada getar
Ah !serabut ini semakin menjalar

Aku pergi, hati sakit
Aku bertahan, hati sakit
Aku berhenti, hati sakit
Apa lagi yang tidak sakit?

Aku mati rasa






Friday, August 28, 2009

Racauan Rindu Gila (GEMS DPC02)



Mana 'A' mana 'N'
Mana kamu semua kawan?
Sekejap AISKRIM sekejap TOMYAM
'Pending' lagi ke Sham?

Dikejar perempuan bagai kena rasuk
Mana engkau HOt Syuk?
Memori KAROK memang abadi
Semangat gila engkau Kodie

Ingat kamera ingat IM
siapa pulak si Shamim?
Gossip,lawak mencuit hati
Sedarkah engkau Fie?

Beruang comel dan juga Reben
Engkaulah tu BEn
Panjat Pagar serang Mapley
Aku harap enkau Ok Eny

Merah Idan, Hijau Mei Mei
Ala... Tomei tomei
Aku layan lagu ELLA
Engkau memang ayu Bella

Aku rindu bagai nak gila
kamu tahukah wahai Cik Roy Dan Cik Fira?
Aku marah aku suka
Terima kasih semua


Tuesday, August 18, 2009

KEMBANG kUNCUP

Siapakah MAMAT ni?

Salam again! lamanya aku tinggalkan blog ini sampai bersawang pawang nampaknya huhu.. Banyak jugak perkembangan
yang aku ingin kongsikan tapi xda kesempatan. selepas karnival aku rasa xda kesempatan pun untuk
mengaupdate blog ku yg amatla pemes (konon) di kalangan budak GEMS ini..

Apa yang mengembang tue? anda ingin tahu?
Selain bunga bunga cinta yang kian berputik di kalangan participant GEMS DPC02 ni, aku ada satu perkembanga
yang agak menarik ingin di kongsikan ia itu..
Jeng...jeng..jeng.. BADAN AKU MAKIN KEMBANG WEIII
Sihat walafiat aku kat GEMS NI..huaha..alhamdulillah xpernah lagi saket3..
Bukan itu sahaja aku kini ada "kelebihan"..kelebihan apa tu? hanya rakan2 sekutu ku mengetahuinya

O.k lupakan dulu pasal pengembangan aku itu.
Aku mau cerita pasal perkembangan pada..


FLAXUREE MEMBERs
Sekelompok kaum Facilitator /Analytical telah menunjukkan sifat2 Promoter mereka sejak akhir-akhir ini..
Masihkah anda ingat goyangan tarian MEI LING pada pertandingan cheerleading sabtu lepas? huahua xsangka kan?
Adakah anda mengenali c AYOI? Ala yang muka xda perasaan tu...apa? x kenal?
ala..org dok panggil2 ROMEO tu..ha itu lah dia. Aku baru tau dalam diam dia tu pak lawak gak tadi
dia buat lawak spontan time present huahua
Idan c comel itu plak xsangka kaki g**** jugak haha banyak benda plaktu dia tahu.Easy to get along wif him.
Yang lain2 communication is more open wif them biarpun agak lambat sedikit :)
Edy, Eny, Sham ,Fie mereka antara golongan promoter + controller -penggamat suasana nasib bek ada mereka..
penyapport setia CEO kami.
-Actually Im detect something else happen here-

Polaris
Collobration di antara Flaxuree n Polaris semakin menjadi-jadi!so jan jeles huhu
oleh kerana itu juga 'dalaman' Polaris di sah kan HOT! HOT! HOT!
Pasal pa? a...ha! sejak akhir2 ni bnykla kekonfiusan berlaku di 'dalaman' mereka. Banyak 'signal' yang
menuju kepada luahan2 yang bakal menggegarkan GEMS. Adakah ia berlaku? atau dibiarkan sahaja..kita tunggu..
Aku turut kekonfiusan apabila sebahagian yang berlaku di 'dalaman'Polaris ini ada jugak melibat aku
OH tidak! Aku tidak bersalah..
Ini semua salah lelaki HOT itu hahha...HOT ke?
Sampai CEO pun cemburu kerana ke HOTan budak itu haha relek BEN, u are HOT BEAR!huhu
Lagi...
Pasal Kodie-Adalah something2 happen kot-hehe
Syuk- macam-macam budak ni haha
Bella-Something terpelanting...hahaha..
Atun-Aku tengok muka dia dah tenang sedikit bagus! bagus! nasib baikla karnival tu sudah lepas kalo tidak
kesianla c Atun.Dia sangat bekerja keras!

Roomate aku
C FIRA- SINGLE KEMBALI!, aku berharap semoga kau cepat sembuh dari kedukaan itu. kita enjoy! Ko ingat ko punya
short term goal tu.
C Roy@Meow- Baru lepas Konvo semalam budak ni..makin nakal sekarang ni, nak kena pulas telinga ngan aku

Lain lain hal...

CEO'S Couple-mAINTAIN JER aku tengok
Rajoo n gf - maintain
Muthu - Konfius
Jerry - nice budak ni
Bac (nexus) - budak ni gila2 jugak, hensome pun ada, yg lain2aku nak promote habisan budak ni..dia yg nak huhu

Ha dia lah BUGGGGGGG! encom x? haha

lain2- Aku semakin confident! tq GEMS! TQ MY FREN !TQ ONCECET!
CERITA LAIN- xnampak xdapat detect huhu.,..

Yang Kuncup?
Ketakutan ku terhadap dunia luar..
Perasaan kepada itu orgla...nasib baek
Duit aku ahahaha..
Roomate aku semakin berkurangan...
Masa dekat GEMS!
Masa bersama teman-temanku di GEMS!..

************************
Korang taukan(wahai bebudak GEMS) 2MiNGGU lagi kita akan menjadi graduate GEMS. Ahad ni dinner plak huha
baju aku tidak prepare lagi ni wei! risau ni wei! apa korang? kisah pun kan :( Aku betambah tidak keruan
apabila time speakers conner tadi budak2 Company(Flaxuree) aku meracau pasal persiapan baju bajan mereka untuk dinner nanti

******************************

nota kaki:Aku kaciwa kerana semalam xjadi plan kita!
Minggu lepas Ramai yg single kembali! serius! shit!
wei kawan2 aku seronok karaoke ngan korang TQ VERY2 much!
Wei JEDI congrats!


Wednesday, August 5, 2009

Adakah DIA melakukannya?(Kejutan Dinner GEMS DPC02)

sekadar gambar hiasan
Ini Kodie dia kata dia still searching..cepat gulz-Polaris

Salam Semua! minggu lepas banyk detik detik indah berlaku kepada ku. Aku fikir kalian semua
sama seperti ku. Masihkah anda ingat perkataan BOOM! BOOM! aku pasti perkataan itu still
hangat digunakan sehingga minggu inikan? ada cerita mengenai Rafting n caving yg ingin ku
kongsikan tapi itu nantilah. Sekarang aku tersenyum mengingatkan aksi2 janggal merangkap
ganjil BEN n Im bila mereka mengucapkan HI5! jika anda melihat mereka melakukan pekara pelik
anda tidak perlu risau kerana itulah effect Preparation KARNIVAL GEMS yg berlaku ke atas mereka
huhu..

Apa yang ingin ku ceritakan di sini pasal seseorang..
Aku masih ingat lg
Beberapa minggu lepas dia begitu ceria mengatakan dia ingin melakukan sesuatu pada dinner GEMS yang bakal menjelma. Ya satu persembahan..
Sesuatu yang special katanya. Aku mendengar segala hasratnya. Aku teruja! huh mungkin anda juga tersentuh dengan plannya. Aku tidak sabar melihat reaksi gurl itu di dinner NANTI..

Tapi semalam... aku dapat sms dari dia, 'boring katanya..'
Pelik! Dia? borink? tidak pernah2nya dia tu borink...
ada sahaja benda yg dia buat.. Dia seorang penceria alam! Seperti? APA LAGI LEPAKING N GOSIPING LA..huhu
Aku tau ada sesuatu, aku tunggu dan membiarkan sahaja dia
Aku pasti dia akan stori gak pada ku hahaha...

dan....
Ya memang betul tekaanku!
Dia dalam kesedihan dan kebengongan..
Perempuan itu bakal withdraw minggu ini!
Aku bawa dia keluar sekali ngan budak2 lain..
bukannya buat apapun sekadar mengiring c Ngiau yang mengidam Macaroni Cheese KFC itu
Dlm perjalanan aku hanya melihat gelagatnya
Dia dlm dunia sendiri..
Berjalan seorang diri..
Sambil tunduk, menghayati lobang2 yg terbentuk di jalan tar mungkin
Aku saun dia...dia hanya kata "nape? aku takde apelah..."
Dia mendenykan kebengonggannya..Aku paham..diakan lelaki..hah ada ego sedikit disitu..

Nak tau pasal perempuan itu? Aku pasti ramai yang mengenalinya dan ramai gak tertarik ngannya.
Napa? Sebab aku sendiri pun, tertarik melihatnya sejak Opening Ceremony GEMS.Ya kagum sedikit..
Masih aku ingat lagi ketika aku ingin mengetahui siapa perempuan yg Dia admire sangat tu..
Sebenarnya aku bukan ign sgt pun tau tapi oleh kerana tiap2 hari dia sengih2 dan becerita akupun
teruja la..AKU SUPPORTLA kan DIA tu kwn aku huhu..
So, tidak sampai 1minggu aku dapat mengagak perempuan itu.
TEPAT sekali OK! bangga gila aku haha
clue hanya 1-"Budak tu ada kat bawah tu" katanya
Ketika itu ada 2 business group yg berlegar2 di tengah Hall
Aku ternampak budak pompuan tu, aku terus yakin memang dia!
Sejak hari tu bagi kami segala berkenannya aku menjadi isu hangat..

Apa yg ku wonder sekarang?
Aku wonder adakah DIA still mahu melakukan kezuitan itu pada dinner nanti? Kerana sprt aku kata tadi ,Pompuan itu akan wthdraw minggu ini..

p/s DIA akn pegi ke konvo budak POMPUAN TU. ROSE merah? Soo sweet!
Aku xda baju dinner lagi tolongggggggggg
ONCEcet jgn lupa makan ubat miss u..


















Saturday, August 1, 2009

Bengong! (Note Of GEMS)

Bengong!
Aku tidak dapat mencari makna perkataan bengong itu dlm kamus dwibahasa Oxford aku.
Tapi bagi aku, aku definisikan perkataan BENGONG itu sebagai bodoh2 dlm kebingungan...

Ya ,aku sekarang tgh BENGONG kerana dibengongkan oleh orang-orang yang bengong itu.
Cis!Kenapala aku perlu bengong dengan kebengongan mereka itu?
Aku pasti budak itu dibengongkan oleh budak perempuan yg bengong itu.
Ya aku pasti dia memang perempuan!
Cis! dia berubah kerana kerana kebengongan!
Mungkin selepas ini, aku hanya anggap engkau sebagai kepentingan semata,
Bukan sebagai kawan cerita,susah dan senang bersama..perlukah?
Mungkin itu yang terbaik atau memang kehendaknya?
Mungkin juga kami tidak serasi...
Atau mungkin aku memang belum memahaminya?

Aku kebengongan sedikit..
Aku perasan..
Tindak tanduknya bukan seperti dulu...
Dia dalam ketakutan
AdA mata bengong yg memandang..
Memberi signal-signal sinis kepadanya..
Ya, aku perasan..
kerana aku seorang body signal detector, wujudkah term itu?..haha..
Perubahan semakin ketara sejak kejadian itu..
Dia semacam takut untuk bertindak dan bejenaka..
Mungkin ada sekeping hati yang dia perlu jaga...
mungkin juga
untuk mendapatkannya...

Huh bengong sungguh!

Jika benar ada sesuatu di antara mereka..
Dia perlu bersiap sedia..
Kerana pasal perempuan itu,
aku tau..
Walaupun bukan segalanya...

Ah...biarkan mereka dengan kebengongan mereka..
Mereka hanya orang2 muda yang sedang mencari bahagia...kot2lah..
Apa yang kutakuti hanya..

Aku ada seorang kawan...
Aku takut dia turut dibengongkan oleh orang2 bengong itu..
Ya! aku sangat takut..
Kerana budak yg dibengongkan itu tadi, adalah temannya,
teman serahsianya...itu aku tau..
Serius aku takut!
Aku sayangkan KAWAN ini..
Sejak menjadi kawannya..
Aku kembali bermaya..
Persahabatan ini seakan charger dan booster kepada ku..
Ada seorang lagi boleh aku dipercaya..
Ya ku percaya padanya..

Walaupun ada suara-suara sumbang mempersoalkan persahabatan kami..
Aku tidak kisah,
Apa yg penting,
Aku dan dia tau dan paham segalanya..
Serius! jika kau membaca KEBENGONGAN ini wahai kawan..
Aku sangat2 selesa berkawan dgn mu..
Kau inspirasiku...
Aku sangat2 beterima kasih kerana membenarkan aku menjadi kawanmu..
dan jika persahabatan ini mencetuskan KEBENGONGAN tahap cipan kepadamu..
Minta maaf..
Aku sedia melupakan sahaja persahabatan ini....
Kerana aku tidak mahu engkau turut terjerumus dalam KEBENGONGAN ini...

dan kepada pembaca yang terBENGONG dgn membaca racaun bengong ini...harap maaf,
hanya aku yang memahaminya,kerana akulah yang dalam kebengongan ini...huhu

nota kaki: nama Ros ku gunakan semula dalam GEMS ini....peliknya..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...