Wednesday, July 22, 2009

Pukul 11 & Kondom? (GEMS dpc02)

apa yg mereka pandang tue? mcm menarik jer siap sengih..huhu

Assalammualaikum semua...Apa khabar? ada baik? aku harap yang baik2 sahaja untuk semua. Kepada budak2 Gems DPC02,
aku harap kelas Grooming dan Problem solving anda hebat dan menyeronokan. Aku? baik2 saja,ader ke org nak tau?huhu. Aku sedang bersedia untuk
Problem Solving Class Plak esok..baru habis lepak mapley blakang DPC ni....tiba-tiba lak ada semangat meracau kat blog ni. So..lets start..

Tentu korang tertanya-tanya apasal lah setiap pukul 11 jer kita dah kena halau dari dewan, asal pukul 11 jer abg dewan halau kita..
Sebelum ni pun ramai yg aku dengar merungut pasal hal ni. Lebih lebih lagi time nak dekat2 Talent Day, makin bnyk rungutan lah aku dengar. Ialah, kan semua tgh struggle nak praktis dramala,poem la,csla... hampir setiap hari aku dengar rungutan, tidak kira time mandi, time makan,time lepak..
So di pendekkan cerita, dlm beberapa hari aku dgr rungutan, aku dgar gak beberapa versi cerita tentang MENGAPA SETIAP KALI PUKUL 11 KITA KENA HALAU DARI DEWAN?

So versi pertama

Tempat kejadian : Dewan
Lokasi Sumber :gurlz cafe
Sumber :Segorombolan wanita sedang lunch(lupe dr company mana)

Aku tengah makan tengah hari
dengan segorombolan budak2 ni,sedang aku menghayati makanan,
tetiba aku dgar sesuatu yg menarik! a..ha! untuk kepastian aku pun mencelah dgn tidak malunya, "wei apa korang cerita tu wei?"
oleh kerana 2 org dlm group tu aku kenal, so dorang pun ceritala semula kat aku....

Gurl in Blue kata" semalam company kitorangkan yg last skali kat dewan,so time abg dewan tu sebok2 nak suruh kitorang keluar,kitorang pun tanyala ngape, asal jam 11 je kene keluar, x bleh x-10ke? kitorang nak buat keje pun xleh"
Gurl in blue tadi menyambung...."pastu abg tu bgtau yg sebelum ni, ada kes budak batch lepas pernah teserempak ngan "bende itu".
Ala benda tu... h**** . Itulah pasal..... kononnya diorang nak tutup dewan kul 11 supaya kita ni tak serempakla ngan bendaalah tu..
Habis story pertama.


Cerita versi ke2...ni cam best sikit huhu

Tempat Kejadian: Dewan
Lokasi sumber : Gurlz cafe
Sumber : Peserta lelaki itu

Versi ke 2 ni aku peroleh dengan secara tidak sengaja, ketika aku ingin menghebohkan versi 1st kepada peserta lelaki itu.
Sebab apa aku nak hebahkan kat dia? sebabnya, dia nilah yg selalu sangat mengeluh pasal dewan kena tutup kul 11. Asyik2 xpuas hati....sambil tertanya tanya apsal la dewan x leh guna after 11. Minta Perhatian,peserta lelaki itu adalah salah seorang CEO kpd 1 company.. So ofcourse lah dia risau sangat2 sebab dia nak guna dewan tu tuk company nyer belatih sempena Talent Day kan.

Jadi,sedang aku lepak2 kat cafe aku panggilla peserta lelaki tu..
Aku "wei '*' ko tau x cerita pasal dewan tu? kan pukul 11 mesti tutup" Belum sempat aku menceritakan cerita versi 1st kat dia . Tanpa di sangka-sangka,,,
Peserta lelaki itu menjawab" ha..pasal tu..tulah, pasal aku pun heran apsalah bodoh sangat budak lelaki tu buang KONDOM kat dlm dewan tu."

Aku blackout sebentar,sambil memandang dia dgn penuh minat,ceh! jgn silap yer, bukan min kat dia tau, minat kat story dia tu huhu
so aku pun respond sambil tersengih" o.. ea? aku tak tau plak pasal kes tu, dari mana ko tau wei?"

Peserta Lelaki itu dgn herannya menjawab "aik, u nak cerita apa sebenarnya ni? apa yg u dgr?" ai mamat ni,pandai lak dia pusing story.
ko jwb soalan aku dulu boleh tak?" dlm hati aku jer.Aku pun bgtaulah dia pasal cerita versi 1st tadi...
pastu entah camna dah melalut2 lah cerita pasal benda lain so aku terlupa plak objektif aku tadi nak tau kisah sebenar pasal benda menarik itu.

Habis cerita versi ke2.

Kesahihan Cerita-cerita di atas belum dapat disahkan.Aku hanya dengar dari mulut ke mulut. So anda ada stori sebenar? sila share.

Sebelum tu, pada pendapat aku kemungkinan besar cerita di atas saling berkait. So, aku nak share kemungkinan besar begini jalan ceritanyer... tp aku sambung di next post la yer haha....

p/s aku kecewa lagi,ada org tue semangat nak joging lah, aerobikla, aleh2 dia pegi dating kat Shah Alam..tinggal lah aku ...menggemukkan diri haha

*ada org tue makan kfc ngan EHem2, x bagi2 pun haha




4 comments:

  1. hahaha...dating kat shah alam jauh sikit..drpd org tu,dating kat pavillion..dh terkantoi..

    next week kita start project beyonce body tu yer??muahahaha

    ReplyDelete
  2. @Cik Fie haha dating apakebendenye 5 org huhu...roomate aku jd maskot wei so kena beli pakaian

    ReplyDelete
  3. @cocucini cyg..gossip penghangat suasana

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...