Saturday, July 25, 2009

Xpress UrSelf (Flaxuree Corp)

Perbualan ini di abstrak daripada notebook Racaun GEMS aku...semasa pertengahan kelas PROBLEM SOLVING. Semua member tgh bertungkus lumus untuk FOCUS!!! tapi...ada yg melayang.....

Pert : Apa?EZpad? Aku blur dia cakap tentang apa wei?

Fie : Ah... aku tak peduli.. Ko nak juala pad pulak kat sini...Aku fokus dgn EN. ISO ni..

Eny : Business proposal -----> Pad

Pert : Tau la dia comel , ko ambik jerlah pic dia.. hari2 boleh fokus haha..

Syam : Toink! Toink (dia lukis gambar-tanda tak paham)

Pert: Apsal class ni xhabes2 lagi wei? Perasaanku=bosan sedikit..
Eny, kimsalam kat anting2 ko, xde lagi besarke? hehe..

Fie : Lama2 aku tgk En.Iso ni makin hensem plak :)

Eny(tapi Idan yg tulis) : Amboi!! Brader Shah Alam Camne (muka marah)

Fie : Sapa la aku ini ... xde org nak..huhu.. comel sangat..


*******

Pert: Apa Sham fikir tue wei?

Fie : Ntah...masaklah org pompuan la tu..

Eny : Sham mengalami keadaan yg dinamakan 'sufi'..1st Jerry(jerry case problem solving kot) kot...

Fie : Rindue Jerry lah tu.. tak pun nak monopos

Pert : lol.. wei hari tu aku ngorat romeo dia x layan aku wei! camna ha?

Fie : Romeo itu aku punya la kami dah bermadu kasih dah kat stage hari tu..

Eny : o...o patutlah aku try ngorat pun xdapat..Habes fie apa guna ko pegi S.alam tiap2 mgu? ko
men2kan Romeo eh?

Ahmad@Idan : ramai betul gosip kat cini..

Fie: kan adik kesayangan aku kat sana

Pert: Pening.... Oi koranag xnaj break ke? wei pegila bersuara!

Fie: Bersuara! bersuara!

Eny : Suh Edy..

Edy : Camna nak bersuara .Kat cini takleh nak bersuara hahah...

Eny : Sengal!

beberapa lama kemudian........ selepas break -4.30

Syam: td kan... sis aku msg kater time nie pintu langit terbuka. sO Doa lah...huhu... nenek sedara aku gtau hehe... jadik aku doa lah. Sebab tu muka aku td?????? gle dowh...kih3x....

..................................end of racauan kat buku aku............................

Petang itu aku terpaksa memberikan speech untuk kelas terakhir problem solving....sebab apa?
C Imrana@ CEO..bz tinggal kan aku suh jaga budak2 Company! huhu..so aku hentam jelah ..





Wednesday, July 22, 2009

Pukul 11 & Kondom? (GEMS dpc02) versi aku

Pada suatu mlm yg amat sibuk, para peserta GEMS (BATCH lepas) tekun membuat kerja di dalam ofis masing2..
Jam menunjukkan 10 minit lagi pukul 11. Semua peserta keletihan, masing-masing sudah keletihan, so diorang pun pegi kebilik
masing2, ada gak la yg lepak2 kat luar tue. Camkorang jugakla suka buat2 bz kat cafe tu walaupun xde keje kan hahha...
Dependekkan cerita,
adalah 2 org ni memang dah tak boleh tahan2, sO oleh kerana semua peserta dah keluar dari dewan,couple
tersebut menggambil kesempatan "melakukannya",

tengok syuk tunjuk terer kat Akma hahah

Sedang mereka asyik melakukannya,di suatu sudut, perempuan berkenan menjerit! Makkkkkkkkkkk!(tau plakkan dia sebut mak? ingat gak
dia kat mak dia yer..huhu) Korang agak2 apasal dia jerit? ehhehe.....
apa? ha?..

Sebenarnya dia jerit pasal dia nampak "bendaalah-h****" tu la...Laki tu pun terkejut sama..dlm keadaan terkejut dan ketakutan,
mereka pun cepat2 lari sambil cover balik la badan diorang. Macam mana diorang buat sambil lari? sila guna imiginasi anda
sendiri haha.. so dlm kekalutan tadi lelaki tadi tercicir 'bendaalah' dia tu-K*****.

Keesokkan paginya mak cik cleaner pun terjumpala bendaalah itu-K***** dan bergosipla mereka dgn abg penjaga dewan...

Sekian terima kasih..

p/s Perhatian cerita di atas adalah rekaan semata-mata, bedasarkan dari sumber2 yg terhad.
Harap anda tidak mempercayainya.
*nak tau sumber2 itu sila baca post sebelum ini. Tq.





Pukul 11 & Kondom? (GEMS dpc02)

apa yg mereka pandang tue? mcm menarik jer siap sengih..huhu

Assalammualaikum semua...Apa khabar? ada baik? aku harap yang baik2 sahaja untuk semua. Kepada budak2 Gems DPC02,
aku harap kelas Grooming dan Problem solving anda hebat dan menyeronokan. Aku? baik2 saja,ader ke org nak tau?huhu. Aku sedang bersedia untuk
Problem Solving Class Plak esok..baru habis lepak mapley blakang DPC ni....tiba-tiba lak ada semangat meracau kat blog ni. So..lets start..

Tentu korang tertanya-tanya apasal lah setiap pukul 11 jer kita dah kena halau dari dewan, asal pukul 11 jer abg dewan halau kita..
Sebelum ni pun ramai yg aku dengar merungut pasal hal ni. Lebih lebih lagi time nak dekat2 Talent Day, makin bnyk rungutan lah aku dengar. Ialah, kan semua tgh struggle nak praktis dramala,poem la,csla... hampir setiap hari aku dengar rungutan, tidak kira time mandi, time makan,time lepak..
So di pendekkan cerita, dlm beberapa hari aku dgr rungutan, aku dgar gak beberapa versi cerita tentang MENGAPA SETIAP KALI PUKUL 11 KITA KENA HALAU DARI DEWAN?

So versi pertama

Tempat kejadian : Dewan
Lokasi Sumber :gurlz cafe
Sumber :Segorombolan wanita sedang lunch(lupe dr company mana)

Aku tengah makan tengah hari
dengan segorombolan budak2 ni,sedang aku menghayati makanan,
tetiba aku dgar sesuatu yg menarik! a..ha! untuk kepastian aku pun mencelah dgn tidak malunya, "wei apa korang cerita tu wei?"
oleh kerana 2 org dlm group tu aku kenal, so dorang pun ceritala semula kat aku....

Gurl in Blue kata" semalam company kitorangkan yg last skali kat dewan,so time abg dewan tu sebok2 nak suruh kitorang keluar,kitorang pun tanyala ngape, asal jam 11 je kene keluar, x bleh x-10ke? kitorang nak buat keje pun xleh"
Gurl in blue tadi menyambung...."pastu abg tu bgtau yg sebelum ni, ada kes budak batch lepas pernah teserempak ngan "bende itu".
Ala benda tu... h**** . Itulah pasal..... kononnya diorang nak tutup dewan kul 11 supaya kita ni tak serempakla ngan bendaalah tu..
Habis story pertama.


Cerita versi ke2...ni cam best sikit huhu

Tempat Kejadian: Dewan
Lokasi sumber : Gurlz cafe
Sumber : Peserta lelaki itu

Versi ke 2 ni aku peroleh dengan secara tidak sengaja, ketika aku ingin menghebohkan versi 1st kepada peserta lelaki itu.
Sebab apa aku nak hebahkan kat dia? sebabnya, dia nilah yg selalu sangat mengeluh pasal dewan kena tutup kul 11. Asyik2 xpuas hati....sambil tertanya tanya apsal la dewan x leh guna after 11. Minta Perhatian,peserta lelaki itu adalah salah seorang CEO kpd 1 company.. So ofcourse lah dia risau sangat2 sebab dia nak guna dewan tu tuk company nyer belatih sempena Talent Day kan.

Jadi,sedang aku lepak2 kat cafe aku panggilla peserta lelaki tu..
Aku "wei '*' ko tau x cerita pasal dewan tu? kan pukul 11 mesti tutup" Belum sempat aku menceritakan cerita versi 1st kat dia . Tanpa di sangka-sangka,,,
Peserta lelaki itu menjawab" ha..pasal tu..tulah, pasal aku pun heran apsalah bodoh sangat budak lelaki tu buang KONDOM kat dlm dewan tu."

Aku blackout sebentar,sambil memandang dia dgn penuh minat,ceh! jgn silap yer, bukan min kat dia tau, minat kat story dia tu huhu
so aku pun respond sambil tersengih" o.. ea? aku tak tau plak pasal kes tu, dari mana ko tau wei?"

Peserta Lelaki itu dgn herannya menjawab "aik, u nak cerita apa sebenarnya ni? apa yg u dgr?" ai mamat ni,pandai lak dia pusing story.
ko jwb soalan aku dulu boleh tak?" dlm hati aku jer.Aku pun bgtaulah dia pasal cerita versi 1st tadi...
pastu entah camna dah melalut2 lah cerita pasal benda lain so aku terlupa plak objektif aku tadi nak tau kisah sebenar pasal benda menarik itu.

Habis cerita versi ke2.

Kesahihan Cerita-cerita di atas belum dapat disahkan.Aku hanya dengar dari mulut ke mulut. So anda ada stori sebenar? sila share.

Sebelum tu, pada pendapat aku kemungkinan besar cerita di atas saling berkait. So, aku nak share kemungkinan besar begini jalan ceritanyer... tp aku sambung di next post la yer haha....

p/s aku kecewa lagi,ada org tue semangat nak joging lah, aerobikla, aleh2 dia pegi dating kat Shah Alam..tinggal lah aku ...menggemukkan diri haha

*ada org tue makan kfc ngan EHem2, x bagi2 pun haha




Friday, July 17, 2009

Shes Gone,Back,Gone, Hes HOT! (Crush onsite GEMS)

wow LIANG CHAI mana sesat kat Darul Putri ni ?nampak tak? yg pakai baju merah tu

(gambar ini tidak kena mengena secara direct dgn cerita)

Aku rasa sedikit pening2 lalat pagi ni atas beberapa sebab. Sebab musababnya pasal SYUK tu la ada kah patut dia sampaikan berita yg menggugat concentration aku hish!...sabar2 boleh tak?nak jugak dia jadi tukang jodoh, tak nak kalah langsung!. O.k sebab kedua- semalam aku dapat lagi story baru pasal darul putri ni hehe... so sekarang betambah2 dah bahan cerita aku, sampai x tau mana satu nak publish dulu.

Now! tiba lah saat yg di nantikan..siapa mereka tu? apa kena mengena tajuk dgn story aku kali ni? Entahler aku pun xpasti ahha...lepas baca stori aku, mungkin korang baru boleh relate. Aku rasa cerita ni agak lapuk gak la sebab nak dekat 2 minggu dah kejadian berlaku, ceh! oleh kerana time constraint. Aku tak sempat menggosip kat cini hehe. O.k bebalik ngan story sebenar, mula-mula aku terserempak diorang ni time aku lepak kat cafelah, mana lg kan aku nak lepak selain cafe? so time aku lepak2 ngan beberapa budak ni , aku ternampak la mamat ni, aku selalu gak tegur2 mamat ni bab muka dia cam artis gitu haha, aku panggil la dia dgn nama artis tersebut ****. Tp alangkan terkezuitnya aku bercampur kaciwa sedikit hehe bcoz, rupanya2 dia baru balik dr dating kot dgn that gurl. Baru jer nak masuk line dah terlepas hahah (kata kawan aku).Pastu budak2 kat meja aku pun kecoh2 ar(perhatian semua budak2 tu, lelaki ok! suka gossip gak haha).
sekadar gambar hiasan jugak
cam comel jer gambar ni hehe

So, aku cerita pasal that gurl lah dulu, apa aku boleh katakan ialah aku memang suka gak tgk gurl ni. Kalo korang tengok mesti kata dia comel, memang come pun mata dia bulat, orangnya kecik molek. Dgn berat hatinya aku mengaku agak sesuaila mereka ni hehe... another clue gurl ni dr company aku tp dia dah gone. Gone g mana? dia dah dapat keje dah.

So, tinggal lah that guy kat GEMS ni. A....HA! macam ada chance lg ni..hahah... mamat nikan boleh dikatakan HOT! HOT bebeh! bukan aku jer yg nampak hot yer, ni dari feedback budak2 pompuan lain. Ada sekali tu aku saja tanyer kat mamat MS ni, "kalo ko pempuan ko suka siapa kata GEMS ni?" dgn serta merta dia jwb *d** ni. Hah! tgk, guy pun cakap dia menarik Hot hot ciken wing gitu, apakah yg ku merepek ni? haha..

Tp walaupun dia dah withdraw time talent day that gurl ada datang gak, pastu minggu lepas mlm selasa aku nampak gak dia lg. Maybe rindu kot ehhe....

So amacam dpt teka tak? apa? tak? nak clue lagi ek?aku bg cikit lgla, that guy tu tinggi2 lah jugak and diorang ni 1 group time Business English, -group ****. O.K sudah ..



p/s *sesiapa yg tidak berpuas hati atau ada sebarang komen sila tinggalkan komen anda di bawah. Elakkan SEBARANG KELUCAHAN MELAMPAU!
*apsal elaun x masuk lagi ni? camna aku nak gi berpoya poya ni haha...

* ada org tarik muka ,balak dia layan gurl lain haha.. sabar lah ye tulah dugaannya kalo 1 GROUP...
* next post - pukul 11 & kondom?




Thursday, July 16, 2009

Bakat Terpendam &Jejaka Comel Itu (GEMS-Talent day)

sekadar gambar hiasan

Ingat tak lagi aku kata aku sedikit upset pada *****pada post lepas. Well, wut can Isay.... dorang dah kurangkan sedikit keuposetan itu. u r great guys Hee.. meh ku story

Aku agak gementar sedikit bila tidak mendapat sebarang tempat dlm dua kategori talent day. Aku sangka babak ROMEO dan 3 Juliet akan mendapat tempat, yelah UNIK APA 3 JULIET haha lawa2 plak tu.tp xda rezeki nampaknya.

Tahniah kepada group2 yg menang, Bling2 dGN WE ARE THE WORLD nya... dan part YG malas lah aku cakap pasal COMPANY ni company POLARIS TUE , semua KATEGORI diorang sapu... suka lah tu c SYUK tu wekkkk...nanti korang hahah. yang aku ingat bontot c BEN jer haha... korang ingat tak ni? ala dia jadi beruangkan? korang x perasanke ekor dia tu? bulat2 tu haha...sesuai jadi BEAR jgn marah gurau2...

Tiba time kategori drama di umumkan hehe Company aku menang drama wei hehhe.. NO 1 TUE.( harap besabar ini blog aku suka hati aku ehhe) Walaupun kebanyakkan member dlm Flaxuree ni korang tengok senyap...tapi ada mcm2 bakat wei..haha..asal aku tengok drama tue mesti aku nak gelak..haha nanti aku upload letak kat cini. Tahniah tu all of u. Tq 4 your cooperation! We make it!. KREDIT utk IMARAN CEO MERANGKAP DIRECTOR MERANGKAP LOKONG aku! haha..aku harap kecemerlangan ini beterusan.

Tp the best part is, dlm bnyk2 scene dan pelakon, karekter Muthu paling bnyk peminat. Ayat2 seperti:

"E..comela... comele...haha"
"e comel la siapa nama mamat tu ek?"
" Apsal dorang tu makan pun geleng-gelang kepala? tp comela budak tu"...
budak lah sangat?...hahah


dan aku pun bnyk terima soalan2 seperti:
"wei ros siapa ek nama budak yg kena dukung bapa dia tu, comel la..."
di tambah lagi sorang "a'a' comel kan.. dah ada makwe..ke?"
"ros budak group ko yg jadi india tu nama dia sapa?" (sambil tersengih hahah)

well...well.well.. apsal lak semua tanya kat aku, igt counter pertanyaan ke? haha...
Heran betul lah apsal org xde tanya pasal aku ek? ahahhah.... ramai plak peminat mamat ni, neway for ur information gurlz, nama dia SHAHIDAN, nama glams IDAN, kalo korang nak tau sangat pasal dia sila la usha sendiri haha... CEPAT CEPAT, lambat terlepas la...ataupun memang dia dah berpunya ni? IDAN amacam? still available? atau ada cinta YG DIKLASIFIKASIKAN SEBAGAI CINTA LOKASI, jeng...jeng... maybe next post aku akan buat entry pasal ni..bynk dah aku kumpul2 nak cerita NI, bnyk story under tajuk CRUSH ONSITE(GEMS DARUL PUTRI), mungkin cerita anda ada di sini...

p/s aku seorang observer






Wednesday, July 15, 2009

Sanitary pad dan Companykue (The end of Energetic scene-GEMS)


Racauan ini di type 10/8


Bertuah sepanjang hampir 3minggu aku bersama orang yang energetic gila haha.. minggu pertama ku aku di satukan dgn org yg sentiasa enjoy, no stress no stress no stress, berbezA pendapat, namun team building mantop! Mempunyai creativiti yang tinggi untuk mencapai sesuatu, dan akhirnya kami capai yg 1, KEMENANGAN. Syukur, KRYPTIONITE best…




Minggu kedua, minggu Business English sekali lagi aku bertuah di tempatkan di dalam group yg paling sporting and paling energetic setakat ni! Aku jejak kaki jak ke kelas aku dah nampak potential member bergila ahha… so di pendekkan cerita aku sangat bertuah kerana di temukan dengan SU, MOSYUK AND BEN, tidak lupa gak ngan Nila.. yg dah g simesdarby tu..





Hari BUSINESS PLAN PRESENTATION is the best presentation I ever have. Walaupun sedikit nervous, aku dan member2 lain dapat mengatasinya. N GUESs WUT? Presentation kami paling mendapat sambutan, sehingga kelas2 lain yg tidak berkenaan pun melompat2 sambil mengangkat di atas beranda tanda ingin tahu, aku sedikit gementar dengan soalan bertalu2 drpd audience kononnya bakal2 investor utk company aku tu… apa lagi soalan tu bnyk bekisar tentang part aku iaitu R&D, x kena mengena langsung ngan course dan background aku , namun aku sentiasa senyum dan memutar belit dan membelasahkan sahaja jawapanku. Mujur aku ada membuat penyelidikan sendiri. Internet semua ada, baca jakla…apa susah. Sebelum apa2 aku mau bgtau ni product kitorang ialah Sanitary PAD, hehe yg 5 dlm 1, walaupun pada mulanya susah untuk
dua member lelaki aku menerima product plan aku itu, namun dgn kuasa persuasive di tambah dengan testimonial meyakinkan dari SU, kami berdua berjaya meyakinkan mereka, siap jadi CEO tue c Syuk,c Ben plak Marketing, market pad haha…

Walaupun ada sesetengah yang menganggap isu berkenaan period atau datang bulan ini sensitive untuk di perkatakan namun bagi aku ,ianya satu pengetahuan dan boleh memberi kesedaran kepada semua terutama guys out there! Dan yang PENTING boleh buat duit tue.

Ada gak yg x puas hati ngan kelas aku ni…sebab energetic sangat kot haha..terutama c APIP tue ala CEO company ****** . Part Q&A ada sahaja karekter baru member2 group aku lakonkan, ada yg jd org Jepun siap ada translator lagi mau bg soalan, ada yg jadi ITALian, Russian macam2 la…tp bagi aku kebanyakkan group lain diorang tu macam stress jak,trainer just mau tgk cara presentation and cara handle question, so relek la huhu..itu lah cara group kami, hehe jgn marah2..

TIDAK LUPA DR SATNAM SINGH TQ VERY MUCH…UTK TUNJUK AJAR MU SIFU! YEah

Tibalah part paling sedih hari ni, berakhirla pengalamanku di kelas ENERGERTIC 5!..aku pasti merindu kalian waduh2..

Sekarang bermula aku akan bersama companyku semula, rasa down..

Bukan sedikit….tp byk gakla.. aku rasa, aku ada masalah ngan leadership, im a excellence player but im not good leader huhu.. after tryin…to another Its still the same..

Sorry to say im little upset with my company at the same time Im shame because im the COO of that company huhu.. its hard for me to control the members…wuteverla..cian dekat CEO ku haha.. cemas berbaur tension sedikit.

Aku tgh mencari kekuatan untuk meneruskan prog ni utk sebulan lagi.. MATAI huhu..



p/s sok ada TALENT DAY aku harap semua menjadi..

gambar akan di uploadkan kemudian


*gosip bakal menjelma tunggu...

Sekadar Pencuci mata


Flaxuree Gentelmen


lama x update ni... slow la nak upload pics. so aku uploadkan mana yg termampu..

The ENERGETIC GROUP!





Best roomate!











This is the rest of the post

Thursday, July 9, 2009

TerOFFSITE

Oh tidak! Aku terkedu, oleh kata2nya entahla sepatutnya aku boleh tembak balik kata2nya, tapi semacam betul apa yg di katakannya itu .Bukan semacam tapi memang betul aku x patut melakukannya. HUH! Aku sudah tersasar jauh dari yg aku maukan. Bukan begitu ku maksudkan dengannya. Aku ikhlas! X PERNAH TERLINTAS PERKARA ITU DI kepala hotak aku!Betul gak kata seseorang, dia sering mengingati ku perkara itu, walaupun tidak kena caranya dia betul!aku benci mengakuinya ia semakin betul!. So sekarang aku berazam untuk berjaga-jaga dengan setiap tindakkan ku. Kadang-kadang kita tidak sedar kita tersasar dari apa sebenarnya kita mau. Kadang2 jugak kita tidak terfikir melakukannya tp tanpa kita sedari kita semakin mendekatinya-IT’S DANGERAOUS!

p/s hari ni aku ada photo session.

-DAMN! Wut they looking at? Should I let it go?





This is the rest of the post

Wednesday, July 8, 2009

I can’t sleep..(Note of Gems)

Entry ini ditaip pada Isnin 6/7/09

Damn! I can’t sleep!,perkataan merah itu selalu kedengaran dari mulut seseorang peserta GEMS Sehingga aku sendiri hampir terikut2.Anda tau siapa orgnya?huhu Mujur hanya 2 minggu aku sekumpulan ngannya haha..relexlah pren jgn amik hati k ?I think I miss ur very talkative mouth haha.Agaan sowey.

I can’t sleep…and

Yes, damn Again! I hurt someone feeling today. And actually I don’t know how many people hurt by me. But I promise tomorrow I will apologize to my company’s members for my disorganize management. ( Itu yg aku perasan lah,)I will do follow up apologize to ------ada kah ayat macam tu?Betulkah ayat aku tu? Anyone can correct me?


I can’t sleep,

There’s many thing jumping, flying and flipping in my mind.

And yes! I do miss my parents, my family.

I LOVE them, keep thinking of them but

I don’t know how to express my feeling to them.

I’m quite open to my friends, but not to my family

I have to say YES! Again, I’m can be touchy talking about my family.

My eyes will be easily tearing just to talk about my family.

But easily gone when I’m with my friends.

My friends is everything for many years, but

I hope I can make it!

Make my family in my list. YES! Make it on the top of my list!

Sometimes I feel it’s very hard to let it go, and YES I still can’t let it go!

When it s gonna end? I hope………… soon.

Eh, apsal plak aku otomatik type in english ni?

Huhu..aku mau type in Malay..x apa Practice Make Perfect.

Talking bout English ni, dah kul 3.05 am,July 6, ni ,sok still kena attend kelas

Erm..still..

I CAN’T SLEep! Minggu lepas n minggu ni all of us have to attend Bussiness English, and.. we have to present our business plan by group on Thursday!

Huhu nervous gak, but I’m very confident our group can make it! YES! Even though 2 of our member left, and go to SIMEdarby training lak.. bye..bye Arnila,… all the best 4 u!Want to know our product is? Tunggu……

Now I am with Syuk, easy going and quite funny +------ nanti jelah aku story lebih lanjut on the next special post! Ok? Not forget to Ben Sabahan, also funny guy, and Su, ermm.. wut can I say about this gurl? Seems like quite person but when u know her she quite funny too, easy going, have vast knowledge, her specialty on finance ,have VERY NICE HAND WRITING easy to tiru hahah..tp serius! Lawa seh! Handwriting dia.

So basically all of my team member enjoy together. No tension2.

I think that’s all,

I will try to make myself sleep after this,

HOW? I don’t know, maybe just try to make my eyes close…

So, tunggu… next post… maybe anda salah sorang yg aku akan mention di sana –special post bg akulah uhu.

Lupa lak nak mention- DAMN! My Broadband modem cannot use!

p/s baru aku perasan lah most of my post mesti ada selit pasal my family..urmm..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...