Thursday, June 4, 2009

Rasa mau masak AYAM MASAK COKE


Tumis

Esok aku rasa mau masak AYAM MASAK COKE sempena aku dapat interview di IBM hehe..
Aku x tau lagi macam mana mau masak sama ada perap ngan coke then grill atau tumis cam biasa. Tp tumis jakla kan senang..huhu. Lama sudah mau try ayam masak coke ni mesti sedap sebab manis. So aku rasa aku buat ikut suka akulah. Bahan bahan wajib aku mau letak

  1. ayam- aku suka wing part so rasa senang resap bahan2 tumis
  2. halia-bagi hilang bau hanyir ala macam nak masak kicap 
  3. bawang putih-hiris halus
  4. black pepper-sebab memang aku suka masak sayur pun aku akan campur blackpepper huh
  5. coke-1 tin
  6. bunga lawang,kayu manis-berkira2 kalo mau letak tengokla camna nanti coz selalu kalo masak kicap aku letak.
  7. garam-atau kicap masin  yg pastinya gula/kicap manis tidak perlu sebab coke dah manis.
  8. cili besar,daun bawang-sebagai hiasan bagi colorful sikit..
Terpulang pada imaginasi masing masing.
okeh! tunggu resultnya esok!


p/s nervous plak aku nak go hr interview

update
*dah test sedap jer rasa, nak sedap biar masak sampai kering rasa semua menyerap. Jangan Amalkan skali skala boleh la (eleh yang korang pergi makan fastfood mcd, kfc dll tu bahan dia lagila..kan heh)

8 comments:

  1. biar betul? ayam masak coke...tak pernah dgr nie...adess apa rasanya?hmm..siap grill lagi..aku memang suka makan ayam..tapi resepi nie tak pernah try lagi..kalau vanila coke sedap tak? bila ko nyer interview?

    ReplyDelete
  2. sedap-sedap..
    sila layari web saya :)

    ReplyDelete
  3. ko biar betul..
    ayam masak coke?!!
    macam2 laa ko ni..
    tak pernah dgr aku...
    ko masakkan utk aku,
    nanti aku datang umah ko...
    hehehehe

    ReplyDelete
  4. ayam masak coke? peh gile kentang. sedap ke ni? xrase nk termuntah ker?

    ReplyDelete
  5. @pear apa lagi try la sedap jer pun manis2 sikit yg penting ko masak balance rasa ngan masin hehe kalo vanila aku xpasti cam lain jer ada vanila tu ko try la br bagi tau aku

    @payen83 jan risau akudah pegi dah ehe

    @jaws ko nak bayar aku berapa kalo aku masak? Jgn lupa bayar tempahan rumah sekali erk huuhu.

    @jonjimat sedap jer dah lama dah resepi tu akunak cuba. Aku dgar draku sekolah lagi br sekarang nak try masak hik2

    ReplyDelete
  6. ayam masak coke? ada rasaa coke ke? x penah dgr plak... pelik betul masakan ko...

    ReplyDelete
  7. ayam masak coke? tak mabuk ke lepas makan ni? hehehe

    ReplyDelete

terima kasih saya amat hargai komen anda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...