Wednesday, May 27, 2009

Statement Interviewer buat ku besyukur tetapi kecewa......

"Because uve got beautiful face so i think we might give u this position"
tulah statement yg terpaksa aku terima setelah position ku apply bnyk saingan.Dan setelah koodinator nampak aku terus decide bawaku tpt interviewer lain.Antara tugasnya deal with gov office, to provide support to gov end user...........AKU hanya jawap Terima Kasih
-titik-
Malas mau type haah!




This is the rest of the post

I miss Hanson!!!! wa..


Beautiful song...!rindunya..handsome plak dorang dah tua2 ni huhu.. Aku pun xtau napa la aku rasa mau layan lagu2 lama harini..utk membaiki mood mungkin. Tp lagu hilang part Na..na, na na na.. setelah di acoustic kan,,,


This is the rest of the post

Bukan Mood Sebenar.........



Lyrics yg agak sedih + berbahaya bagi situasi tertentu.. Tp aku suka best video ni ada KYLE XY huhu cumil..



This is the rest of the post

Friday, May 22, 2009

Pergelutan ACAT test di IBM


Pagi tadi baru jak bergelut dengan ACAT Test di IBM(Damansara). Letih plak rasanya perjalanan dari ampang ke Pj cam mau pengsan plak. Aku sedikit pening sejak semalam entah la kenapa. Rasa mual pun ada, pelik. Sudah tu rasa seram sejuk tapi bepeluh2 apa lgla penyakit menyerang ni, tulang pinggul ni pun xsurut2 sakitnya. Lepas 1 sakit satu lagi menyerang ..erm Serius! sekarang ni pun tengah lemah sangat2. Tapi semngat kuat mau buat entry ni.

Berbalik pada cerita ACAT test ni sbnrya aku lupa la stand for what. Search pun cam x jumpa yg ku igt ada perkataan Aptitude Test xpun Amplitude Test.
Sebenarnya test ni bertujuan untuk test sesiapa yg ingin kerja di IBM tu. So sesiapa yg pass test tu dia akan di panggil for next interview.

For information aku apply for Customer Fulfillment Proffesional Position di Jobstreet, lebih kurang 2minggu yg lepas. So semalam dapat kol seat for a ACAT TEST. Apa yg menggerunkan aku, kat jobstreet status application 206, under consideration 99 org! huh MAU fight 99 org tu camna?Walauapapun aku gagahkan jugak diri duduki ujian tu. Adalah dalam 7 org time aku test tu. Test tu ada 3 part,yang aku risau ni ketiga tiga part aku x habis jawab. Cuba korang tengok ni:
  • Part 1-Tricky and xperimental question- 20 soalan -20 minit
  • part 2-Classifying- 45 soalan-5 minit
  • part3-lupa-20 soalan-10 minit
Hah kelamkabut mau jawab. Kalo salah tolak markah plaktu ada kang markah -ve. Hahaha...
Tp xpa aku anggap tu dugaan, cabaran dan pengalaman. Yg penting aku bwt yg terbaik,tp aku rasa otak dah nak beku sikit2 x lama x jawab soalan2 cam2 lambat sikitla pick up..minggu ni kira padat jadual interview aku . bilala nak dapat ni?..ok mayb samapai tu jak racauan aku da.......

p/s Sok ada lagi interview ngan Comercedotcom sdn.bhd Company..

Thursday, May 21, 2009

Hari Ke-4 Kesakitan


Hari ni aku off lagi. Tapi cuti ku ini mendapat gangguan kesakitan pada tulang aku. Aku xtaula nama tulang area pinggang ke bawah tu aku agak tulang pinggul maybe. Lagipun aku sudah lupa la part2 tulang yg aku belajar dlm biologi dulu. Dipendekkan cerita aku risau sakit aku ni xreda2 jugak setelah dua hari, kerisauanku bertambah bila pharmacist tempat aku kerja syorkan aku cek takut2 angsel/soket tulang aku tu offsite sikit. HUH? kalo salah urat ok lagi, Kalo kurang kalsium ok lagi, tp kalo habisla.. kena operate c UNCLE Pharmacist tu pun satu dia takutkan aku lagi. Dia kata kalo operate doktor letak pemberat utk betulkan tulang adoi... ngilu nye dgar.

Sebenarnya sudah 2x aku rasa saket mula2 sekali time aku tiba2 bersin kat bilik mandi. Time tu aku mau cedok air dr baldi. Tiba2 aku terbersin bila aku nak tegakkan badan ADOIIIII!! mak saket huh sakitnya macam menjalar sampai bawah kaki. Jalan pun x betol.... Tp lepas 2 hari okjugak. Siap boleh angkat kotak2 stock baru lagi... Tapi Isnin lepas sakit aku lebih teruk bila mau angkat kotak, itupun kotak kosong heran bila aku tunduk badan nak aku FUH! saket! Aku terpusing2 tunduk2 nak cari posisi yg selesa supaya aku leh angkat kotak tu.. Heran! kotak kosong jerrrrrrr. Tp kesakitan aku terasa sampai hari ni. Duduk saki,t bediri engsel kaki ku rasa macam kena air sejuk. Huhu baring jak selesa tpkalo mau bgn saket! Rasa2 ni efek xcident hari tu ka? tau pasal bersin kuat? atau????

Apa kes ni? cam org tua. Aku mau pegi cek tapi dalam dilema, samada pegi klinik swasta tau hospital kerajaan? sebab kalo kerajaan mesti tunggu 1 hari utk pesakit luar. Kalo swasta kadang dia bagi uba tyg x perlu sebab nak charge lebih~! ermmmmmmmmmmmm

p/s aku tengah usya youthsays kalo2 ada survey berbayar hehe. Sesiapa yg belum ada akaun tu elok daftar kat youthsays.
dan kalo sesiapa yg belum mendapatkan
Panduan Buat Duit Dengan Survey Percuma Youthsays( e-book percuma dari Wanmus) download sekarang x rugi PERCUMA just isikan e-mail anda di ruang di sediakan .

Tuesday, May 19, 2009

Soalan Interview Terbuka Pegawai Tadbir (kontrak)

Sebelum aku mulakan aku ucapkan TERIMA KASIH BNYK2 KEPADA KAWANKU SHARINA KERANA MENOMPANGKAN AKU KERETA DAN MASAKKAN AKU AYAM GORENG SEDAP haha TIDAK LUPA JUGAK KAWAN2 DI SEK 7 SHAH ALAM KERANA TOMPANGKAN AKU TIDOR huhu tanpa kamu aku xkan sampai ke location interview .

Hari ni aku sambung post aku yg bekurun2 tu haha. Aku ringkaskan sahaja pengalaman ku. Bagi Jawatan Pegawai Tadbir interview session di lakukan 5 org sekali. Interviewer plak 2 orang setiap bilik. Aku x berapa ingat tp aku agak dari bilik A - H. Soalan-Soalan interviewer:
  1. Introduce yourself (in Engglish ok. Aku jawap ngan lancar sekali)
  2. Pengetahuan Am- Kabinet! which is I din answer correctly! haha Aku x berapa igt dia soal menteri apa dgn ku. Tapi yg di kepala aku selain Menteri Pelajaran,Pengarah Pelajaran,Perdana Menteri dan Timbalannya aku hanya ingat DatukMohd Shafie Afdal. So aku jawab dgn buat2 yakinla yg tu jawapan yg betul.(walaupun aku tau memang salah).
    Respond interviewer(nampak segak n handsome walaupn tua): Iye ke? Awak cek balik (sambil tenung aku dgn muka bwt2 ganaz haha)h
  3. Apakah fungsi/peranan Jabatan Pelajaran ? -Korang carila sendiri aku pun x berapa igt aku jawab apa. Aku kaitkan jak ngan misi,piagam Jabatan Pelajaran. Guna common sense jak.
Tu jak! 5 minit Jak tp mau tunggu 1 hari. Aku dtg kul 9 camtu, beratur ambik borang, beratur lagi untuk mendaftar/pengesahan, pastu beratur lagi untuk ambik nombor, pastu tunggu lagi nombor kena panggil...
Nombor bertuah aku
C108
Aku masuk kebilik interview lebih kurang kul 4 lebih. HUH! p/s group lain, interviewer soal dorang Siapa Sultan Selangor sekarang?

Wednesday, May 13, 2009

Pengalaman Interview Terbuka Pegawai Tadbir(Jabatan Pelajaran Selangor, Shah Alam

Hari ni aku penat yang teramat kerana menempuh kesesakan melampau seharian. Kesesakaan tu membuatkan aku letih dan aku sambung entri ni esok maybe huhu.
p/s antara info yg aku bakal cerita-Soalan2 cepumas inteviewer....



This is the rest of the post

Thursday, May 7, 2009

Temuduga Terbuka Jawatan Kosong di Kementerian Pelajaran Malaysia

I klan Temu Duga Terbuka Jawatan Kontrak Di Bawah Pakej Rangsangan Ekonomi Kedua Negara Untuk Berkhidmat Di Jabatan Pelajaran Negeri.
Saja aku nak share...

Kementerian Pelajaran Malaysia ingin mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan seperti dinyatakan di bawah untuk menghadiri sesi temuduga terbuka untuk berkhidmat di Jabatan Pelajaran Negeri bagi jawatan di bawah;(klik untuk download iklan .pdf)

1. Guru Siswazah Kontrak
2. Pegawai Tadbir Kontrak
3. Penolong Pegawai Kontrak
4. Pembantu Tadbir Kontrak


Calon-calon dikehendaki mematuhi etika berpakaian ketika temuduga :

Lelaki : Kemeja lengan panjang, bertali leher dan berkasut
Wanita : Pakaian yang sesuai dan kasut bertutup

Membawa sijil-sijil asal dan salinan-salinan sijil yang telah disahkan;

Membawa pen dakwat/pena mata bola untuk mengisi borang-borang yang berkaitan semasa
temuduga

Membawa 2 keping gambar terkini berukuran passport.


Makluman :

Calon-Calon yang berjaya akan dihubungi melalui surat dan telefon dalam tempoh 15 hari selepas temuduga diadakan.

Calon-calon yang tidak dihubungi melalui telefon atau surat selepas 30 hari dari tarikh temu duga adalah dianggap sebagai tidak berjaya di dalam temu duga berkenaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...