Monday, December 28, 2009

Mari Belajar Bahasa Sungai (Labuk) I


Salam sejahtera semua minggu ni bermulanya post MARI BELAJAR BAHASA SUNGAI (LABUK). ...motif utama adalah untuk belajar bahasa yg aku memang xpanadai langsung hehe..
okeh enjoyy

Apa khabar?
ONU ABAR?

khabar baik
ABAR OWARONG

siapa nama awak ?
ISOI INGARAN MO?

nama saya Roszyanah
INGARANKU Roszyanah

mau ke mana tu? -
SOMBO IYANANMU NO?

saya hendak ke pasar/supermarket/
MOINGIN AKU MIAN SO PASAR


saya hendak bersiar2/jalan2
MOINGIN AKU MANAU PANOW

tadi saya makan soto
MONGOKAN AKU NU SOTO SISUNA

di mana?
SOMBOH

saya mahu balik rumah
MOINGIN AKU MULI SEWALOI..

bila kau mau pulang rumah/kampung ?
SOMBIA KO MULI SEWALOI/SOKAMPONG?

tidak pasti lagi bila
DAI POH OPASTIAN SOMBIAYA

aku sibuk sekarang banyak kerja
OSIBUK AKU SEKIONO TO'O ESOWANG KORAJA

Aku suka sama kau
MOINGIN AKU SOIKAU

jom makan
TOKO YOH MONGOKAN

jom minum
TOKOYO MONGINUM

apa kau buat sekarang ni
ONO WALON MU SOKIONOH TOO

diam-diam sahaja
MODOG ODOG YA.
*Usahasama riverboy




Wednesday, December 23, 2009

Suprise im suprise!!

Suprise Im suprise
Thought that was end
No it is not the end
He found his way
Im go no where

I try to turn another page
Thought it is the way
Suprise Im suprise
Im in the wrong way!

Thought that i found beautiful step
Suprise Im suprise
It all become crack!

Now another heart waiting
I'll still here keep my heart wondering
Suprise Im suprise
Im violate my own heart!

Just give me little time
I'll be stronger
with each tear that I cry

*hopefuly.........

minggu lepas punya lepas aku g tgk RETREAT COUPLES best jugak la heheh






Tuesday, December 22, 2009

Pelik Sot n Siot II




Aku : Hello?..En.A
En A : hello.. ha..Ros
Aku : En.A, esok n lusa saya ada interview so saya xdatang keje..
En. A : Interview pulak... hari ni MC? pastu esok interview plak..hehe(ketawa xpuas hati) Kat mane intv?
Aku : esok kat Taman bahagia, lusa kat mid valley...kul 10 n pukul 2pm.
En A : iyeeeeeee ke?(nada x percaye) takkan interview sehari suntukk kot. Sok pukul bape interview?
Aku : yelah betol lah... sok kul 10.30.
En A : xkan dapat interview 2 sekali....

DLM HATI AKU *aik! xpercaye plak die..taula die x desprate nak keje cam aku kan opkosla aku kene panggil sebab aku apply bnyk tempat nak lari DARI KO!!

Aku ; yelah En A, pagi tadi baru dorang kol...
En A : emmm terpulangla kat awak la ROS, saya bukan boleh buat ape2, lagipun
awak bukan staf N******, saya bukan ada HAK PUN kan... kalo awak dah nak
buat cam tu...bla bla....

*PERHATIAN, PERHATIAN! SEKALI LAGI DIA GUNA PERKATAAN "HAK!!" HARI TU DIA KATA ADA HAK SEKRANG XDE HAK....MEMANG SAJELA DIA KATA CAMTU NAK MEnyaiko AKU LAh tu


semasa dia tengah mebebel2..aku pun mencelah..

Aku : Ye En A, tulah saye nak bagitau je ni esok n lusa saya xdtg kerja..
EN. A : HA YELA..bla..blal
Aku : em..emm ya. en A...ok

aku terus off tepon kah3

* aku kol dier sebab just nak inform bukan nak minta permission. huhu...
gi interview salah..x pegi pun salah...membebel plak dia, dah la pinjam kitorang
n letak kat "ceruk bandar",,,sampai sekarang xde org tukar pun..

p/s Sebenarnya aku malas sudah sambung cerita ni tp biar la sebagai rujukkan aku di hari kemudian hehehe...

Thursday, December 17, 2009

Pelik Sot n Siot

Tadi partner aku MC.. dia minta tolong aku bgtau BOS (damansara)
Belum sempat aku BGTAU.............

Kring.....kring.. alamak tepon dah berbunyi! En A!

Aku:N****Selamat pagi........
En A:ha! Ros S mane?
aKU: Dia MC En. A
En A: MC? haiiiiiiii.... xde pun dia bgtau saye..
Aku : Saya baru nak bg tau en..dia Saket perot ..period pain
En. A : Ape..?!
Aku : PERIOD PAIN....
En A: habes awak datang keje nek ape?
Aku : Kawan hantarkan..
En A: Oh yeke....ni ada kerje saye nak suh awak buat.. susah la camnie asyik MC jer
Saye bg muke jgnla pulak korng buat ginikan, saya bagi muke..bg muke jugakla
bla.....bla......bla...........bla... saya kat sini bukan main2 (MCMLA AKU MAIN2
KAT CINI KAN), korang selalu mc susahla saya..bla..bla..bla...

AKU: EM....emmm....ya...ya.. ..

En A: bla.../bla..bla.......

Aku : Ye...ye.. a'a'...ye...

Aku dlm hati" aik panjang lah plak bebelan lelaki ni........." sAKET TELINGA HATI NI wei HUHU

****
Pelik sungguh mereka ni, dulu time aku kat Wangsa Maju SEBOK TANYA AKU MISAI "AWAK ni
ada apply mane2 kerje x? saya risau la tgk korang ni.... anak saye dah kerje belum konvo pun......bla,,,,bla,,,.."
(ape ko ingt aku dok main2 je ke? aku dah intv bnyk tempt kot...n still lg mencari mengapply..
dan apply....anak ko anak ko ler..)
Misai:Saya tgk korang xde kerje pun kat sini..korang g kat opis kat damansara la tolong En A..Elaun saya bg S jela sebab kereta dia........"
Aku: Tp kitorang ade kerja nak buat proposal tolong kak D (Hr EXEC), sy tgh update SOP,
n buat Record planning,...
En.A : Sepatutnya kitorang ada HAK NAK bg korang kerja ape..korang kejap ke kat
tunggu budak2 GEMS yg baru , datang....
*Hak kepala hotak duit pun kedekut hak..ha.. huhu ampang pegi Damansara yg xde public trasport pun..
Aku terus berdiam diri n buat muka x puas hati, mcm2 la lagi dia bebel aku
angkat2 kening jela dah dia saje yg nak menang..
huh kureng asam..habes bajet aku dahla xdpt elaun selalu pun aku kene mintak hantar oncecet xkan 24 jam aku ikot S kot.. dia pun kadang2 g dating kadang2 balik S alam tol minyak aku kene byr gakkkkkkkk wlpn aku xde kereta!!! aku ckp 1 dorang ckp 10.
***


MINGGU LEPAS AKU cuti 2 hari pegi interview... nak tau reaksi
En A?..tunggu....bersambungggggggg next post

Wednesday, December 16, 2009

Terbitkan Kata itu di kertas please....

Hari ni masih terngiang ngiang kata c Misai semalam...


Misai:"Kat sini korang buat apa?"

Aku (sambil pandang S): buat2 claim2, upadate2 table

Misai(dgn pandangan x puas hati): yeke? saye tengok korang mcm xde kerje je... buat cliam tu berapa kali?

Aku: 2 minggu sekali

Misai : ooOoO jadi x bnyk kerje lah ye...kalo xbnyk kerja saya bawa korang balik g ofis sana (wangsa maju)

Korang ni berminat ke nak kerje ngan N****?


Aku -kelu- hanya memandangnya...

S* senyum... sambil berkata " napa en M? nak bagi kitorang kerje ke?"


Misai: xdelah kalo korang berminat kitorang bawa pegi lembaga la...


*belum sempat aku nak berkata..........


Misai: tp kalo x berminat x pelah.. korang lagi 3 bulan kan?


ADOI!!~~ ADAKAH PATUT?! opkosla aku mau KERJA. kalo x behapakan aku masuk GEMS N training kat Compeni "ni" geram plak aku ngan org tua ni..


Aku & S hanya senyum sinis........


Misai : Oklah saya nak balik dulu kalo ade ape2 bgtau je saya..kol ke.. ye? OK? Jgn plak korang diam2 kat sini....


Aku & S : OK....
selepas tu dua2 pun mengeluh... apa lg x puas hatilah!~
***
~ sebenarnya perkara ni bnyk kali sudah diperkatakan tp xda tindakan pon...

Dulu exec1 then Project Manager1, kata................

Aku dgn muka x malunya tiba2 berkata " so.. akak bila lagi ni nak dpt offer letter? hehhe..."
Exec1 : akak kalo boleh memang nak serap korang nih lagi pun xde org ..akak buat semua kerja.....


***

Project Manager1: Nape? pening?, xpelah nanti korang oklahtu...tp ni kena buat betul2 ni project berjuta ni bukan main2. So korang kenela buat betul2 ek..
Tp kat sini bukan nya bnyk sgt ke just tolong saye je...kadang2 sy kene travel2 xde org jaga opis ni.. tetiba ada yg kol tanya..korang just bantu saya buat claim n updatela table penghantaran ni..
kalo saya tgk korang buat kerja ok..x goyang2..sy try la rekomen ke..bg tau lembaga..ek buat betul2.....

***

*ha,,,tulah antara kata2 yg menyebabkan aku mengharap walaupun x meyakinkan. Kadang2 aku fikir mereka itu saja jak supaya aku tolong buat kerja mereka dgn bersungguh2 bg booster lakatan,,, TAPI KALO SEKADAR KATA2 YG BOLEH BUAT ORG MENGHARAP ..HARAP MAKLUM YE JGN DI SEBUT KALO X BUAT huhu aku nak tgk gak at least surat..ke hape ke....agreement ke ye dak? br ar BEST




Monday, December 14, 2009

End oF Communication

When I stop complaining silly thing

When my answering is become flojo

When I start asking nothing

Get away from me!

Because I won't give u

Even beautiful FAKE thing~!


nota kaki: 5 hari aku xde on9 sakit jugak wei erm....

5 hari tu jugakla bnyk yg aku fikir..

Monday, December 7, 2009

Sendiri bersama robot robot

Tepat pada waktunya.......6.30pm..
ku mengharapkan hanya 5 minit tambahan untuk aku menunggu..
Tapi, hampa jam menunjukkan 6.40pm,
Ini sudah lebih ni...aduss!
Aku bukannya apa busan wei...
Sorang sorang dlm opis..yg luas..................
sunyi..hanya berteman kan lampu kuning yg malap,
hanya dgar bunyi ketak ketuk mesin dpan ku ini,,,(opkosla aku kan tgh menaip)
di depan robot, kanan robot, kiri robot.............samua la robot..!
kalo robot becakap xapa jugak...buhsannya............
robot paling besar ni sudahla xboleh melihat, x boleh mendengar pulak tu
robot comel di sebelah kanan ku ni plak...x boleh nak comunicate, sudah kenak virus...
yg paling kenit plak...ini lah jantung pengarang aku...aku selalu bawa ke sana sini
walaupun org kata x uptodate..kalo org bolehlah kata pertumbuhan terbantut., aku syg robot kenit ku ini...setiap minit aku lihat c kenit ini...kalo2 dia bersuara....

Aku tunggu punya tunggu c robot kenit ku ini x jugak besuara...
Aku layan la pulak c robot paling besar depanku..naseb bek ada button2 yg bernyawa..
boleh la aku bercanda mengilangkan boring dan seramku..

Aku lihat tingkap..ish2 dah gelap rupanya., takot jugak sudahla sunyi ..
Adakah patut aku di tinggal sorang2 di sini, beginalah nasib menumpangkan...
Kalo aku ada transport sendiri sudah lama aku cabut, ni sudahla xda transport public tranport xda..em.. emm
bila la ku boleh ada transport sendiri huh!, owner keta p dating x kan aku ikotkan..?.oklah semakin seram plak nii caussssssssss turun bawah lg selaamt..

Sunday, December 6, 2009

Dum Dum ta'! ta'! 1 Jam Yang Tidak Puas

Tadi.......
Pukul 8.30pm tum tum ta'!..ta'!
Aku melalak bersama mereka..
Dum Dum ta'! ta'~ dish! dish~!
Tak masok....masok..'
Dum Dum...ta'! ta'!
Tak habes habes...

Dum..Dumm ta'! ta'!
Boleh la...
Dum..Dum..ta'! ta'!
Aik dah habes?
1 lagi... 1 lagi..
Dum..Dum tak..ketak....

Ish......dah pukol 9.30pm..
tak puas aku......wawawawa

~n of story~

p/s x apa lain kali jamming lagi....dah boleh dah tu masok.... ROCK Lama + Indon style + pop rock punk???? adakah hahah
~ ada org tu dua2 rambut baru..spiky spiky...dua2 ada lagu sendiri..dua2 ada makna tersirat tersendiri..




Friday, December 4, 2009

Mode lemah longlai

Huh sejak dua hari lepas aku mau tidur jak,,,..napa ar? xda mood bah..lemas, lemah...longlai..lai lai katunggg!~~ majlis kaween yg sebelumnya aku beria2 mau pegi pun aku endak pigi..sana tu di pahang c Acai kawin, kasian plak C Acong huhu balik2 meSMS aku tanya...kalo aku pigi-sory la pren xdapat pigi penat,xda duit, xda baju biru (paling utama) x mood.... besok pun cam malas mau pigi budak2 Telegram ni ada show pulak, cam malas plak mau buat aap2 nih...tp kasian pulak ku tinguk besemangat pulak si Oncecet S, tp x boleh lawan semangat c PokerFace I untuk mendendangkan lagu ciptaa barunya..... x lupa jugak Hot S mau jugak menunjukkan ke tererrannya........tp c Hypergenetic K g Kuantan ada event..outstation la katakan...

ermm ...ahhhhhhhh geram...nya aku...bulan ni x berapa smooth kehidupan, di tahap agak teruk!!~ x best ...busan...

p/s tp org kata sebutla yg baik2 saja.....mungkin bleh mengubah mood kita...so aku nak cakap yeah! aku dah mantop!~ kah2
post lepas bnyk sudah ku type yg baik2...

Wednesday, December 2, 2009

Aku mahukan ini

pert joyful fun happy graceful alturistic gratful diversión energertic alegre feliz agraciado emoción gratful alturistic walang galang masayang energertic masaya masaya marikit alturistic gratful kaguluhan mahilig nabigla masaya masayahin nababanat aventureros emocionados fun joyeuse energertic heureux gracieuse excitation gratful alturistic aventureux excités joyeux joyeux élastiques
alegre alegres excitement adventurous excited jocund 건방진 즐거운 energertic 재미를 행복하게 우아한 alturistic gratful 흥분을 명령한 명랑 gioioso divertimento energertic felice grazioso alturistic eccitazione gratful avventurosi entusiasti giocondo resilienti allegro탄력 기대 모험

December ini

Menatap angka bulan
Kalender bakal di hujung sudah
Meratap girang sang badan
Terus terus jalanan
Ku tidak ingini lagi
Sedekah simpati

Ku juangkan diri
Di december ini
Kerna ku tidak mahu
Januariku menangis sedih bersama adik beradiknya…..

p/s apakah berlaku kepaduku thn depan?

Monday, November 30, 2009

Pukul 12 & Movie Maraton

Salam Isnin semua selamat bekerja, aku? kerja jugak la..tp sekarang agak free la,so aku ngan rajinnya mengupdate blog ku ini,
Hari ni aku just nak logkan aktiviti selama cuti 3 hari setengah lepas hehe..

Khamis 26/11/09
2.30pm - bergegas keluar Ofis-makan di McD petronas belakang Ampang point
5.00pm - pegi ke rumah efa...terjun kolam!~
8.45pm - keluar rmh hantar efa ke balai, bergegas ke GALAXY AMPANG
10.45 PM -tengok Twilight Saga

Jumaat 27/11/09
Gi rumah Efa lagi maraton Movie 3 movie sekali gussss


Sabtu 28/11/09
12.00 mlm beraya di sri kembangan

Ahad 29/11/09
tgk movie lg -2 movie
jln2 Jusco,g tasek selatan,
downtown Cheras.,buat asap muka hahaha



di atas adalah movie yg aku tgk huhuhuhu



















































Friday, November 27, 2009

Geramnya nganTwilight Saga (New Moon)



Salam semua...Selamat Hari raya Haji.. hari ni di rumah seja' endak kemana-mana..tp semalam semangatnya aku pegi tinguk Twilight Saga ni..nasib baikla jugak ada lek seat kusung aku ingatkan full. Sebab bila ku tanya kawanku,bilangnya tiada tiket..Sunway n 1UTAMA semua habesss!!. Aku? seperti biasa Galaxy ampang la dekat, murah dan jimat pariking xpayah bayar.

Dijadikan cerita, aku sebelum ni yg semngat berkobar2 endak sabar mau tinguk movie ni tapi hampa yang aku dapat, adakah ending nya begitu? gantung, macam ada lek twilight lain bakal dibuat. Sudah la 2 jam tu ceritya cam boring jak, aksi pun
banayak becakap jak..cam harry porter punya cerita aku rasa tapi movie ni habes jugakla aku tinguk kalo Harry Porter tu eheh endak pernah tinguk sampai habes.
Tapi apa-apa pun aku kaciwa ngaN MOVIE NI..huhu..
Aku kecewa ni cuci matala.ngeee heheheh




Tuesday, November 24, 2009

Nota Untuk Awak

Hai awak...
Apa khabar? Harap awak sihat je
Saya baik-baik je
Awak, saya buat nota ni sebab nak bagitau sesuatu ni,
Buat beberapa minggu ni saya tak akan call awak tau, SMS pun tidak.
Kalo ikutkan hati, hari hari pun saya nak sms awak, dengar suara awak...tatap wajah awak.
Tapi awak kata awak nak masa, so saya bagi masa n ruang tuk awak.

Awak, kalo awak dah bersedia,awak contact saya ok? tak pun kalo awak rindu my cute2 smile ke..rindu suara saye ke..rindu nak makan donutke...rindu makan MCd ngan saya ke.. awak bleh gak contact saya..
Tp kalo awak tak contact pun saya akan contact awak. Hehe
Let me patch ur heart OK? Ceh! speaking plak hehe...
Oklah awak, jaga diri.

Miss u,
MR.K (bakal DATO' keh..keh)

p/s 'Tak usahla mengail kalo tak sanggup menunggu lama'-Dr Tuah
Nota/cerita di atas adalah rekaan semata..terbit dari poem/racauan It's ok its alright sebelum ini



Monday, November 23, 2009

It's OK It's Alright

It's OK it's alright
You want to fight
I still here try to give u joy of life

It's OK it's alright
You said you don’t want to give a try
don't want to open your heart
don't like my obnoxious style
don't like my cute smile

I still here try to patch your heart...



Saturday, November 21, 2009

Cemburu Baik Punya 1


Cerita cemburu lagi? haha relex la aku rasa minggu ni tema Cemburu la bnyk lak idea ni.

Cerita kali ini adalah kesinambungan entry aku yg lepas bertajuk~ Monolog Seminggu-berinspirasikan dari tulisan Dr.Tuah

Sebelum ini aku menceritakan bagaimana seorang yang jeles (org2 muda ckp mcm aku hehe)ngan aku, yg aku labelkan sebagi -ve. Pertanyaan pulak timbul adakah cemburu yg +ve?


Seperti aku katakan dlm post lepas aku jeles / mencemburui orang lain bukan untuk dijatuhkan,bukan untuk disantau bukan untuk difitnah dan dibegitu beginikan tapi ia menjadi booster kepada aku mencapai apa yang aku inginkan. Tidak begitu kawan2?

Silap besar, bila kita anggap cemburu itu tidak penting ataupun cemburu itu membawa kesan -ve sahaja. Cemburu diperlukan sebab ia membina keinginan dalaman luar biasa serta mencetuskan tenaga luar biasa.

Cuba banyangkan kalau kapel tu xda rasa cemburu...bg cth yg best sikit la suami isteri, bila c isteri bergurau senda sambilcubit2 pipi lelaki lain,kalo laki dia tiada rasa cemburu HABESLA .
Tapi ada plak yang cemburu membuta tuli, ini salah itu salah, suami pegi cuci kereta depan rumah pun dirisaunya kalau kalau mengorat minah sebelah hahh...

Yang cemburu hal orang lain,lain pulak ceritanya kalo dgunakan dengan betul dengan cemburu orang lain kita lebih bersemangat kuat untuk mendapatkan macam dia capai, itu namanya booster. Jgn plak pegi jatuhkan dia. Contoh bila kita jeles tengok dia boleh beli itu ini.. sebab dia dah dapat kerja (sebab korang termasuk aku gak belum dapat kerja tetap). dgn kejelesan yg ada dlm diri kita, kita lebih kuat lagi semangat untuk cari cari dan cari lagi kerja sehingga kita dapat.

Tapi selalunya kalo cemburu mesti kembarnya ikut sekali, ha sapa tau cemburu kembarnya apa? dia ada dua lagi kembar tau.... HA..dah dpt ka?

Ala....lambat sangatla korang ni, biarla aku bagi tau...cemburu kembarnya dengki kalo dah dengki jawapannya ? KHIANAT bahaya nie.......

Janganla kita berkawan dengan 3 kembar ni bahaya kalo nak cari adik beradik C-B(cemburu-booster) ok?..slm BOOSTER SEMUA!~...DA...


Aku suka baca buku-buku motivasi Dr.Tuah. Buku-buku beliau sudah ku jadikan koleksi dan minat ku ini aku kongsikan bersama bapak aku. Sekarang aku tengah baca Kalau Ya Kata YA!

Bila aku baca buku beliau, kadang kadang aku akan...
~Senyum2 sendiri
~berkerut2 dahi
~teremo sendiri
~terjaga beberapa kali,,
kerana apa yg ditulis beliau terkena BATANG HIDUNG AKU SENDIRi..huhu..





Thursday, November 19, 2009

Ku terlastik batang hidung sendiri

"cerite derite diri yg merane by Khazwani@Kodie"

Sungguhku tidak dapat menahan diri
Niat memerhati namun gatal jari ni
membuatkan deritaku sendiri
Berkata belakang aku elakan diri
Becakap 'direct' pegangan seakan membakar diri

Blog menjadi luahan hati
Aku hanya insan biasa tidak boleh memaksa diri

Diam diamkan derita dihati
Mendengar kawan dibegitu begini
Mulut ku coba untuk berdiam diri
Kerana ku sedar bahasaku kasar sekali

Namun sekali lagi keinginan tinggi
Meronta ronta meluahkan terbuku dihati
Ku kunci mulut takut disalah erti
Namun coretan emo ku mencipta satu trajedi

Yang mengata "kawan" yang dikata "kawan"
Semuanyapun kawan2
Sibuk sibuk menjadi kebiasan
Namun kini mulut seakan tepatri
Aku 'terstuck' di persimpangan duka ini


Ku coba mengelak diri
Namun kuterlastik batang hidung sendiri...........

p/s yg dikata tidak terasa
yg tidak dikata merasa merasa bahangnya pulak huhu
ko kata " napa bah dia begitu?"
-mana aku tau, diakan jantung hati hempedu mu...ngee.-



Saturday, November 14, 2009

GEMS DPC02 NEWS UPDATE!

Short update.............

TAHNIAH UNTUK PESERTA GEMS DP02 :


Sharil BEE-Human capital executive ATCEN,
Khairul Bling Bling
Kembar -Siti Sarah(
Flaxuree)/Khadijah(Bling Bling)
Jerry pun dpt keje gak

MEREKA TELAH di obsorb/dpt keje lain!
yg withdrawl pun ramai gak x tahan kata mereka huhu
*********************************************


Takziah buat Sue Polaris di atas pemergian ayahandanya minggu lepas-Al-fatihah..

ZACK Zaedy- Semakin pulih dah boleh bejalan :)

Muthu n pasnganya MAIANTAIN HEHE

p/s- info di atas mungkin secebis dr update participant GEMS.
Sebarang info berkenaan GEMS DP02 boleh la di sharing di sini dgn mghantar email or msg FB aku- Roszyana Pert Alpah



Friday, November 13, 2009

Wednesday, November 11, 2009

Pok Pek Perempuan



Terjah menggila
Tiba-tiba muram
Pok pek pok pek
Capang ku mengejang
Kemamar menerkam

Pok pek pok pek
Hilai tawa kerasukkan
Maki hamun hati hitam
Tidak sampai gegendang
Aku heran
Kenapa kejam
Bukankah sekawan
Skizofrenia sudah mula bertandang


Pok pek pok pe
Mereka cemburukan dia
Jauh tidak bersentuh
Sakit hati bermati mati
Dia tidak mengerti
Hanya “STEADY”


Pok pek pok pek
Membenci benci
Tapi memakai makai
Mulut tidak tidak
Perilaku ya ya
Pakai buang mereka jadinya

Pok pek pok pek
Aku kelesa
Aku tertekur
Baik telinga ku tidur………

p/s ~ Nak cakap kesian,plak tercalar kejantanan , xnak cakap dia kawan rm..erm.. inila panahan perempuan2.... aku? perempuan gak heheh

~sedey ku terubat dgn bukit cerakah.. Tangkak bilanya lg?
Cameron pun aku x jadi join wawawaa..........




Monday, November 9, 2009

I Have Tiger Eyes!~

Deemataque...

Entry ni adalah saja2 huhu....
Result ni aku dpt selepas buat kuiz di FB muahaha betul atau tidak? hanya sebagai rujukan dan peringatan.....

Result:
You have Tiger Eyes! Positive Traits: Determined, Passionate, Loyal, Strong, Courageous Negative Traits: Aggressive, Ambitious, Domineering, Possessive, Vengeful

Thursday, November 5, 2009

Tragedi OCTOBER (Ku tendang BONTOT mu)

Sila klik untuk image yg lebih besar

Aku lupa la plak bila tarikh nyer ni huhu.. tp apa yg aku tahu memang tahap gaban satria baja hitam la aku geram!~
Resultnya- sgt +ve dia dah x berani nak dekat aku..nak saje langgar aku..nak saja touch aku ahah AMBIKKKKKKKKKKK KO ngeeeeeeeee
So korang diluar sana jgn takut jgn berdiam diri -kalo ada org saja2 nak touch2 ko ko belash je balik yg penting ramai saksi ahha -
aku dgr pesalah sexual harrassment aku di penjara sekrang best2!~

Bwh ni sambungan komen2 selepas tepublishnya status FB aku muahaha
Wut do u think???

Status hari ini!~Sgt sedey -kejaman menikam jiwa.............petang yg cam haram.. membuat aku KELESA semacam........berita yg membuat aku KEMAMAR datang betubi2.. berfikir terlalu teruja dgn PLAN membuat aku aku TERTEKUR..


Friday, October 30, 2009

Soda Gembira Bersama Model Terbaru DeeMataque (Cik Yaya)




Hari ni elaun sudah masuk, huh hepy jugakla rasa lega boleh bayar hutang piutang haha..dlm masa tu agak lama jugak la aku x g keluar lunch, buka x makan tp sudah tapau awal2 nc lemak yg berharga rm1.70 sampaikan naik muak dow!~ huhu...so tiap2 selalunya aku kan beli 2 kalo x b hun, nc lemak 2 tu jak selalu aku beli murah!`kadang aku tukar2 lah lauk dia, kerang kekadang telor kekadang ayam..


Oleh kerana hari ni duit masuk sudah, kepala hotak aku meliar nak makan apa? hehe..Setelah sukar mendecide bersama Yaya n Basha, so aku pun decide mau try di restaurant Ayam Penyet Ria bertagline khas Jawa Timur!~..


Sebenarnya aku sudah lama mau try Ayam Penyet, aku memang suka try2 makanan ni hehe..tapi bila sampai di restoran tu macam2 plak menunya huhu ada udang penyek, lele penyek dll punya penyek lah... so aku decide la makan LELE PENYEK........ tau x lele tu apa? lele = ikan keli, dan bila aku belek nak pilih minuman, SODA GEMBIRA menarik hati ku! so aku tryla..........SEDAP GAK !~ tp agak mahal lah rm3.50..tp puas hati!~~ yeahhhh c Yaya plak pilih Bakso. C Basha plak? dia g k4 ngan....................huhu!~


Location: berdapan dengan WANGSA WALK, dkt K4 Wangsa Maju

Aku memang suka JALAN2 TRY MAKAN!~

Lepas makan aku n Yaya g masuk WANGSA WALK best gakla bnyk da kedai bukak karaoke n cinema pun ada...tp cinema lom bukak lg...!~ Jalan2..cuci mata...


Untuk renungan kita bersama
" Jauh berjalan selalunya menambah pengalaman tapi ada juga orang yang jauh berjalan hanya menenpah kesesatan" -DR HM TUAH
p/s pssstt jadik ke g JOHOR minggu dpn wei ?

Thursday, October 29, 2009

Kawanku yg Emo itu (update)


Dia dah tegur di chat fb...... walaupun sekadar hai n makian biasa...haha..... dia memang begitu.

Tuesday, October 27, 2009

Kawanku yang Emo Itu

Hari ini hari minggu..
Aku masih terfikir itu..
Terkena tempias plak aku
Kawan ku yang emo..
Tetiba menyerangku.
Di facebook pulak tu..
Aku terasa aku TERKEDU..
Tapi kusimpan ku luah dlm kereta selepas itu

Kena marah MR Oncecet plak selepas itu..

Dia kawanku tidak tahu..
Sakitnya sampai pedih ulu hati aku..
Tiba2 dia diam membisu..
Kenapa dia begitu?
Sedangkan aku yg patut menyerang pada hari itu
Dia buat tidak endah
Buat aku mati kutu..

Asalnya kerana hanya ku buat statement
Aku "xmau kahwin' itu
Aku cuba buat2 tidak ambil tahu
Aku buat2 lucu
Kawan2 lain support jugak tp mereka tidak tahu
Gelodak kocakkan guruh petir taufan stunami
di hati dia dan aku

Dia sengaja menyakiti hati ku
Tidak puas hati pada cerita dulu2..
Atau dia period kot pada hari itu?
Aku pun emo sejak hari tu..
Tapi aku paham aku tidak jemu
Aku coba tidak bertanya dulu..

Aku faham dari masalahnya dulu..
Masalah cinta tiga bucu sampai sekarang tidak berlalu..
Gara-gara statment ku itu dia menyerangku..

Apa kena mengena aku sunyi sendiri..
Dengan sikapmu bermuka2 pada laki2 itu
Sampai kau bawa aku untuk menipu mereka itu..
Aku bukanlah malaikat baik
Tapi aku tidak sedap hati buat begitu.
Adakah itu salah satu pencetus kemarahan mu...
Sekarang ko buat aku berikira2 untuk memprotek mu

Sudah masuk 2 minggu dia tetap begitu..
Buat ku tidak hengin mencoba bertalu..
Lantak piiiii la biarkan bebatu!~
Tapi kenapa aku saja yang tidak dapat ia berlalu
Adakah aku masih sayangkan kawan ku itu?



Sunday, October 18, 2009

I cried!~(Matters of the Heart by Tyson Ritter )

this song make me cry..ya serius..jgn lupa hayati liriknya ya.


To dispel any rumor,
I should do this sooner than later
I had a girl and I didnt hate her,
But I let her go
I swear that Ive got problems,
And she can never stop them from ending.
My head is f*****ed,
And Ive been pretending.
Shes the one,
How could I let it go on?
You wanna hurt some one,
Thats why I wrote you this song

Chorus:
Kimberly, dont cry,
Ill always be by your side.
Yeah, Kimberly dont cry,
A broken heart just takes time.

Lets take it one step further,
I never meant to hurt her so badly.
We had a love and I can say madly,
(Let her go)
I couldnt let it go on.
(Let her know)
I put my soul in this song.

Chorus:
Kimberly, dont cry,
Ill always be by your side.
Yeah, Kimberly dont cry,
A broken heart just takes time.

Yeah, I could shed, a thousand tears,
But youd never see them falling.
Yeah, I could walk a thousand years,
But youd never see me crawling.

Ive said it before,
And Im saying it one time more.

Chorus
Kimberly, dont cry,
Ill always be by your side.
Yeah, Kimberly dont cry,
A broken heart just takes time, just takes time.

Kimberly dont, Kimberly dont, (Cry)
Kimberly dont cry (Kimberly dont)
Kimberly dont cry,
A broken heart just takes time,
Just takes time.

Thursday, October 15, 2009

Oncecet (Raya)

pic by Imran Effendi


Posingnya seorang lelaki... kat skirn gurl bertudung amcam tu?



Monday, October 12, 2009

Riang Ria Raya 'GEMS' 2009 (Keramat-Sepang-Seremban)

Semalam 11/10/09 KESARUNGAN konvoi raya
Kanopi.........rmh Aizat
Rumah Aizat Bling2

Rumah Bella


Rumah Roy Meow2
Rentetan...
1 lebih2 pm -Rumah Roy Keramat AU! - Laksa Johor-
4pm (Kalo x Silap)- Rumah Bella Sg Pelek Sepang-Mee Bandung special Hot2 Guy- ehhe
5pm kot...- Rumah Aizat- Seremban

Seperti biasa Geng2 Karok GEMS ni memang kuat2 membantai makanan semuanya haha xcept aku la
Habes mknan di bantai siap nak tapau lagi tue....ahaha>

Participant:
Eny Flaxuree
Edy Flaxuree
Im Flaxuree

Syam Flaxuree
Bella
Polaris
Hot Syuk
Polaris
Kodie Polaris
Daus
Polaris
Fira
Nexus
Sue Nexus

Special Guest : Syafiq Oncecet

Stranger: Bai?

dlm pada itu terserampak gak ngan hot2 stuff GEMS c adam uuuuuha! ngan sapa? ngan psgnnya la hehe..sapa?

korang carikla sendiri.... sumber2 boleh di dapati di pesbuk ea.. tdak lupa jugak c Abi bling2 ngan kak angkatnya (konon..) hehe

Terima Kasih Bella.Roy Meow dan Aizat.. kerana mengenyangkan kami..hehe


~Selamar hari raya maaf zahir dan batin~

p/s pic2 konvoi aku lom ambik lagi dr IM...
ada org tue kembang ada org cakap mukanya cam artis......hehe nama pun special guestkan haha




This is the rest of the post

Biey2 dan Jaz (Raya 2009 mode)

Aksi2 spontan mereka







nampak camera jak berlakon haha



suka laitu!~

Apa? siapa mereka? ni lah antara anak buah aku yg sukakan kamera........
Adriana Qistina(Biey2) & Jazlina




















Thursday, October 8, 2009

Bila aku...

Bila aku bina dinding..
ia bukan untuk menghalau sesiapa
tetapi untuk melihat siapa yang betul-betul boleh meruntuhkannya..

Bila aku rasa ku bina dinding sebagai kubu yang gah
ia runtuh tanpa aku sedar..
dek kerana ku terleka sebentar..

Bila aku tesasar..
Ada yang mempebesar besar
Aku tidak perlu gentar
Ya aku perlu tegar!

This is the rest of the post


Tuesday, October 6, 2009

Friday, September 18, 2009

Happy Birthday To U IMRAN

sila klik utk image yg lebih besar




This is the rest of the post

Thursday, September 17, 2009

Hati Terlopong (dlm GEMS)


Sila kilik di gambar untuk tulisan yang terang tq..




This is the rest of the post

Wednesday, September 16, 2009

Mode Tidak Berapa Mau Raya

Haiiiiiiiiish!! napa lah aku rasa gini? bercampur baur...aku agak hepi kerana dapat cuti panjang, jgn x tau aku start cuti dari 18h-30hb u~ walaupun aku baru start training aku dpt gak cuti tambahan 3 hari erm itu tidak disengajakan kerana aku sudah pun beli tiket itu sebelum aku join kampeni ini.

Napa mode aku tidak berapa mau raya?
~1st maybe aku xda baju raya tp still boleh raya
~2nd aku xda apa2 maubawa balik sabah,maluk la kan aku xda bawah ole2 nanti mesti ditanya2
~3rd aku memang kekurangan fund haha.. nasib baik aku sempat beli tiket yg berjumlah rm568 itu.
~4rd segan mau balik sebab aku lum dpt kerja yg setetap2nya..
~5th maybe aku masih terkesan apa yg telah berlaku sekitar sebelum dan pada hari jadi ku (4/9/09) aku rasa aku mau meletup! Tp aku rasa aku sudah meletup time tu tp belom cukup mantap letupannya huuhu.. aku masih dalam kekonfiusan sehingga aku membuat keputusan yg agak sadis utk diriku, mungkin.

dan...

jam telah menunjukkan pukul 4.35 pm aku mau turun ke bawah mau balik!!! ehheeh







Thursday, September 10, 2009

Tuk tuk tuk level 3 (3rd day keja)

Ngantuk
Macam nak terlentok
Senyap..sepi..sunyi..
Sampai aku terdegar bunyi jam,tik tok tik tok
Niat buat kerja macam Belatuk
Tapi yang jadi macam ular yang tidak dapat mematuk
A-kon gila sejuk
Sampai aku terbatuk batuk..
Beginila hari ku dilevel 3 yang nak terlentok
Tiada hiruk pikuk
Tapi apa yang penting.. aku bertahan dari terhantuk...


p/s sempat lg aku meracau eheh...aku still menanti wut next?

* wei ada perkhabaran dari LUMUT-
antara Sms c COMEL kepada ku
" ....... oklah duk cni dekat tp mahal, apartment blue bay resort-rm1000/8 org,makan cni pn mahal"
"xde tenet lah ros..nk subcribe rm8/jam...mhl giler kn. Cni semua mahal"
" klah... aku nak p tdo lah......... kimsalam kat dak sne..ckpe dak cumel kimslm.hee....."

Kesian...huhu aku harapkan
Semoga kawan2 kita di sana sihat selalu dan dpt menempuh dugaan...iiiiiiiiiiiyeah!

~Jgn lupa lawati blog aku di http://deemataque.blogspot.com/ ~










Wednesday, September 9, 2009

Enda' mau (1day masuk kerja)

Pagi yang indah!
Jumpa mereka ber4
Gembira !Teruja!
Sedikit ngantuk
Tiba- tiba,,..
ooops! sh** terasa cam kepalaku dihempap
Dadaku ditekan!
Ku buat2 senyum...sengih korang dpt bayangkan ka?
Budak budak lain jugak tersengih memandangku..

Siul..
Gilakah?Aku lari dari ITU
ITU pulak tiba2 muncul
Macam dia kejar aku jak
Hari tu dipelawa jadi ITU,
Aku buat tidak tahu

Kini..
ITU timbul
Ku terpaksa
melayan ITU melalui ITU merasai ITU

ITU! ITU! aku enda' mau!
Enda' mau
Enda' mau
Enda' mau bah..!
Berserah? Buat-buat selesa?
Oh tidak! Terpaksala..
Harap harap berbaloilah..



This is the rest of the post


Tuesday, September 8, 2009

Friend (gems dpc02)

You're my inspiration
you're my great motivation
You lighten my dark
Like spotlight in the park

Friend
When you smile im happy sky high
But when you you sad
I'm feel damn bad!

Friend
I want the best you want the best
Yes we want to success

Friend
Theres no lying in our silence
Even it nonsense

Now its time for you to go
But its not over
we're still friend
Now and forever



pert
25/8/09
4:36 pm




Tuesday, September 1, 2009

Mahu kebal

Ayat power tidak boleh di sangkal
Hati hilang tebal
Benteng hilang kebal
Macam s***

Mahu kebal!
Mahu kebal!
Mahu kebal!

Mengapa makin tua makin bebal?
Macam orang hilang akal






Sunday, August 30, 2009

Sorry



I’m sorry that I hurt you
I know that I’m not supposed to do
I’m sorry coz it’s hard for me to let it go
Chaos keep chasing me wherever I go

Have to go

sekadar gambar hiasan

You come ,I hide
I run, I fly
But you give a try
To climb high

I wonder why
My step goes die
Im stuck,i deny
You make me smile
Is it true heart won’t lie?

Now I have to go
Yes it’s hard for me to let it go
But no cry, no more

Oncecet



Oncet undut gamuntil

cipmunk comel
makan hotel
unik mental

hati putih agaknya
Gembira ceria
menyindir tak sudah
meracau sukalah dia

pujuk macam tidak payah
Marah? fuh aku takut gila!


Mati rasa

Aku pening, aku bingung
Bersalah, berserah
Melolong,kesian

Aku terleka hanya sebentar
Kesannya sampai aku terketar
Engkau aku,dia dan mereka ada getar
Ah !serabut ini semakin menjalar

Aku pergi, hati sakit
Aku bertahan, hati sakit
Aku berhenti, hati sakit
Apa lagi yang tidak sakit?

Aku mati rasa






Friday, August 28, 2009

Racauan Rindu Gila (GEMS DPC02)



Mana 'A' mana 'N'
Mana kamu semua kawan?
Sekejap AISKRIM sekejap TOMYAM
'Pending' lagi ke Sham?

Dikejar perempuan bagai kena rasuk
Mana engkau HOt Syuk?
Memori KAROK memang abadi
Semangat gila engkau Kodie

Ingat kamera ingat IM
siapa pulak si Shamim?
Gossip,lawak mencuit hati
Sedarkah engkau Fie?

Beruang comel dan juga Reben
Engkaulah tu BEn
Panjat Pagar serang Mapley
Aku harap enkau Ok Eny

Merah Idan, Hijau Mei Mei
Ala... Tomei tomei
Aku layan lagu ELLA
Engkau memang ayu Bella

Aku rindu bagai nak gila
kamu tahukah wahai Cik Roy Dan Cik Fira?
Aku marah aku suka
Terima kasih semua


Tuesday, August 18, 2009

KEMBANG kUNCUP

Siapakah MAMAT ni?

Salam again! lamanya aku tinggalkan blog ini sampai bersawang pawang nampaknya huhu.. Banyak jugak perkembangan
yang aku ingin kongsikan tapi xda kesempatan. selepas karnival aku rasa xda kesempatan pun untuk
mengaupdate blog ku yg amatla pemes (konon) di kalangan budak GEMS ini..

Apa yang mengembang tue? anda ingin tahu?
Selain bunga bunga cinta yang kian berputik di kalangan participant GEMS DPC02 ni, aku ada satu perkembanga
yang agak menarik ingin di kongsikan ia itu..
Jeng...jeng..jeng.. BADAN AKU MAKIN KEMBANG WEIII
Sihat walafiat aku kat GEMS NI..huaha..alhamdulillah xpernah lagi saket3..
Bukan itu sahaja aku kini ada "kelebihan"..kelebihan apa tu? hanya rakan2 sekutu ku mengetahuinya

O.k lupakan dulu pasal pengembangan aku itu.
Aku mau cerita pasal perkembangan pada..


FLAXUREE MEMBERs
Sekelompok kaum Facilitator /Analytical telah menunjukkan sifat2 Promoter mereka sejak akhir-akhir ini..
Masihkah anda ingat goyangan tarian MEI LING pada pertandingan cheerleading sabtu lepas? huahua xsangka kan?
Adakah anda mengenali c AYOI? Ala yang muka xda perasaan tu...apa? x kenal?
ala..org dok panggil2 ROMEO tu..ha itu lah dia. Aku baru tau dalam diam dia tu pak lawak gak tadi
dia buat lawak spontan time present huahua
Idan c comel itu plak xsangka kaki g**** jugak haha banyak benda plaktu dia tahu.Easy to get along wif him.
Yang lain2 communication is more open wif them biarpun agak lambat sedikit :)
Edy, Eny, Sham ,Fie mereka antara golongan promoter + controller -penggamat suasana nasib bek ada mereka..
penyapport setia CEO kami.
-Actually Im detect something else happen here-

Polaris
Collobration di antara Flaxuree n Polaris semakin menjadi-jadi!so jan jeles huhu
oleh kerana itu juga 'dalaman' Polaris di sah kan HOT! HOT! HOT!
Pasal pa? a...ha! sejak akhir2 ni bnykla kekonfiusan berlaku di 'dalaman' mereka. Banyak 'signal' yang
menuju kepada luahan2 yang bakal menggegarkan GEMS. Adakah ia berlaku? atau dibiarkan sahaja..kita tunggu..
Aku turut kekonfiusan apabila sebahagian yang berlaku di 'dalaman'Polaris ini ada jugak melibat aku
OH tidak! Aku tidak bersalah..
Ini semua salah lelaki HOT itu hahha...HOT ke?
Sampai CEO pun cemburu kerana ke HOTan budak itu haha relek BEN, u are HOT BEAR!huhu
Lagi...
Pasal Kodie-Adalah something2 happen kot-hehe
Syuk- macam-macam budak ni haha
Bella-Something terpelanting...hahaha..
Atun-Aku tengok muka dia dah tenang sedikit bagus! bagus! nasib baikla karnival tu sudah lepas kalo tidak
kesianla c Atun.Dia sangat bekerja keras!

Roomate aku
C FIRA- SINGLE KEMBALI!, aku berharap semoga kau cepat sembuh dari kedukaan itu. kita enjoy! Ko ingat ko punya
short term goal tu.
C Roy@Meow- Baru lepas Konvo semalam budak ni..makin nakal sekarang ni, nak kena pulas telinga ngan aku

Lain lain hal...

CEO'S Couple-mAINTAIN JER aku tengok
Rajoo n gf - maintain
Muthu - Konfius
Jerry - nice budak ni
Bac (nexus) - budak ni gila2 jugak, hensome pun ada, yg lain2aku nak promote habisan budak ni..dia yg nak huhu

Ha dia lah BUGGGGGGG! encom x? haha

lain2- Aku semakin confident! tq GEMS! TQ MY FREN !TQ ONCECET!
CERITA LAIN- xnampak xdapat detect huhu.,..

Yang Kuncup?
Ketakutan ku terhadap dunia luar..
Perasaan kepada itu orgla...nasib baek
Duit aku ahahaha..
Roomate aku semakin berkurangan...
Masa dekat GEMS!
Masa bersama teman-temanku di GEMS!..

************************
Korang taukan(wahai bebudak GEMS) 2MiNGGU lagi kita akan menjadi graduate GEMS. Ahad ni dinner plak huha
baju aku tidak prepare lagi ni wei! risau ni wei! apa korang? kisah pun kan :( Aku betambah tidak keruan
apabila time speakers conner tadi budak2 Company(Flaxuree) aku meracau pasal persiapan baju bajan mereka untuk dinner nanti

******************************

nota kaki:Aku kaciwa kerana semalam xjadi plan kita!
Minggu lepas Ramai yg single kembali! serius! shit!
wei kawan2 aku seronok karaoke ngan korang TQ VERY2 much!
Wei JEDI congrats!


Wednesday, August 5, 2009

Adakah DIA melakukannya?(Kejutan Dinner GEMS DPC02)

sekadar gambar hiasan
Ini Kodie dia kata dia still searching..cepat gulz-Polaris

Salam Semua! minggu lepas banyk detik detik indah berlaku kepada ku. Aku fikir kalian semua
sama seperti ku. Masihkah anda ingat perkataan BOOM! BOOM! aku pasti perkataan itu still
hangat digunakan sehingga minggu inikan? ada cerita mengenai Rafting n caving yg ingin ku
kongsikan tapi itu nantilah. Sekarang aku tersenyum mengingatkan aksi2 janggal merangkap
ganjil BEN n Im bila mereka mengucapkan HI5! jika anda melihat mereka melakukan pekara pelik
anda tidak perlu risau kerana itulah effect Preparation KARNIVAL GEMS yg berlaku ke atas mereka
huhu..

Apa yang ingin ku ceritakan di sini pasal seseorang..
Aku masih ingat lg
Beberapa minggu lepas dia begitu ceria mengatakan dia ingin melakukan sesuatu pada dinner GEMS yang bakal menjelma. Ya satu persembahan..
Sesuatu yang special katanya. Aku mendengar segala hasratnya. Aku teruja! huh mungkin anda juga tersentuh dengan plannya. Aku tidak sabar melihat reaksi gurl itu di dinner NANTI..

Tapi semalam... aku dapat sms dari dia, 'boring katanya..'
Pelik! Dia? borink? tidak pernah2nya dia tu borink...
ada sahaja benda yg dia buat.. Dia seorang penceria alam! Seperti? APA LAGI LEPAKING N GOSIPING LA..huhu
Aku tau ada sesuatu, aku tunggu dan membiarkan sahaja dia
Aku pasti dia akan stori gak pada ku hahaha...

dan....
Ya memang betul tekaanku!
Dia dalam kesedihan dan kebengongan..
Perempuan itu bakal withdraw minggu ini!
Aku bawa dia keluar sekali ngan budak2 lain..
bukannya buat apapun sekadar mengiring c Ngiau yang mengidam Macaroni Cheese KFC itu
Dlm perjalanan aku hanya melihat gelagatnya
Dia dlm dunia sendiri..
Berjalan seorang diri..
Sambil tunduk, menghayati lobang2 yg terbentuk di jalan tar mungkin
Aku saun dia...dia hanya kata "nape? aku takde apelah..."
Dia mendenykan kebengonggannya..Aku paham..diakan lelaki..hah ada ego sedikit disitu..

Nak tau pasal perempuan itu? Aku pasti ramai yang mengenalinya dan ramai gak tertarik ngannya.
Napa? Sebab aku sendiri pun, tertarik melihatnya sejak Opening Ceremony GEMS.Ya kagum sedikit..
Masih aku ingat lagi ketika aku ingin mengetahui siapa perempuan yg Dia admire sangat tu..
Sebenarnya aku bukan ign sgt pun tau tapi oleh kerana tiap2 hari dia sengih2 dan becerita akupun
teruja la..AKU SUPPORTLA kan DIA tu kwn aku huhu..
So, tidak sampai 1minggu aku dapat mengagak perempuan itu.
TEPAT sekali OK! bangga gila aku haha
clue hanya 1-"Budak tu ada kat bawah tu" katanya
Ketika itu ada 2 business group yg berlegar2 di tengah Hall
Aku ternampak budak pompuan tu, aku terus yakin memang dia!
Sejak hari tu bagi kami segala berkenannya aku menjadi isu hangat..

Apa yg ku wonder sekarang?
Aku wonder adakah DIA still mahu melakukan kezuitan itu pada dinner nanti? Kerana sprt aku kata tadi ,Pompuan itu akan wthdraw minggu ini..

p/s DIA akn pegi ke konvo budak POMPUAN TU. ROSE merah? Soo sweet!
Aku xda baju dinner lagi tolongggggggggg
ONCEcet jgn lupa makan ubat miss u..


















Saturday, August 1, 2009

Bengong! (Note Of GEMS)

Bengong!
Aku tidak dapat mencari makna perkataan bengong itu dlm kamus dwibahasa Oxford aku.
Tapi bagi aku, aku definisikan perkataan BENGONG itu sebagai bodoh2 dlm kebingungan...

Ya ,aku sekarang tgh BENGONG kerana dibengongkan oleh orang-orang yang bengong itu.
Cis!Kenapala aku perlu bengong dengan kebengongan mereka itu?
Aku pasti budak itu dibengongkan oleh budak perempuan yg bengong itu.
Ya aku pasti dia memang perempuan!
Cis! dia berubah kerana kerana kebengongan!
Mungkin selepas ini, aku hanya anggap engkau sebagai kepentingan semata,
Bukan sebagai kawan cerita,susah dan senang bersama..perlukah?
Mungkin itu yang terbaik atau memang kehendaknya?
Mungkin juga kami tidak serasi...
Atau mungkin aku memang belum memahaminya?

Aku kebengongan sedikit..
Aku perasan..
Tindak tanduknya bukan seperti dulu...
Dia dalam ketakutan
AdA mata bengong yg memandang..
Memberi signal-signal sinis kepadanya..
Ya, aku perasan..
kerana aku seorang body signal detector, wujudkah term itu?..haha..
Perubahan semakin ketara sejak kejadian itu..
Dia semacam takut untuk bertindak dan bejenaka..
Mungkin ada sekeping hati yang dia perlu jaga...
mungkin juga
untuk mendapatkannya...

Huh bengong sungguh!

Jika benar ada sesuatu di antara mereka..
Dia perlu bersiap sedia..
Kerana pasal perempuan itu,
aku tau..
Walaupun bukan segalanya...

Ah...biarkan mereka dengan kebengongan mereka..
Mereka hanya orang2 muda yang sedang mencari bahagia...kot2lah..
Apa yang kutakuti hanya..

Aku ada seorang kawan...
Aku takut dia turut dibengongkan oleh orang2 bengong itu..
Ya! aku sangat takut..
Kerana budak yg dibengongkan itu tadi, adalah temannya,
teman serahsianya...itu aku tau..
Serius aku takut!
Aku sayangkan KAWAN ini..
Sejak menjadi kawannya..
Aku kembali bermaya..
Persahabatan ini seakan charger dan booster kepada ku..
Ada seorang lagi boleh aku dipercaya..
Ya ku percaya padanya..

Walaupun ada suara-suara sumbang mempersoalkan persahabatan kami..
Aku tidak kisah,
Apa yg penting,
Aku dan dia tau dan paham segalanya..
Serius! jika kau membaca KEBENGONGAN ini wahai kawan..
Aku sangat2 selesa berkawan dgn mu..
Kau inspirasiku...
Aku sangat2 beterima kasih kerana membenarkan aku menjadi kawanmu..
dan jika persahabatan ini mencetuskan KEBENGONGAN tahap cipan kepadamu..
Minta maaf..
Aku sedia melupakan sahaja persahabatan ini....
Kerana aku tidak mahu engkau turut terjerumus dalam KEBENGONGAN ini...

dan kepada pembaca yang terBENGONG dgn membaca racaun bengong ini...harap maaf,
hanya aku yang memahaminya,kerana akulah yang dalam kebengongan ini...huhu

nota kaki: nama Ros ku gunakan semula dalam GEMS ini....peliknya..





Saturday, July 25, 2009

Xpress UrSelf (Flaxuree Corp)

Perbualan ini di abstrak daripada notebook Racaun GEMS aku...semasa pertengahan kelas PROBLEM SOLVING. Semua member tgh bertungkus lumus untuk FOCUS!!! tapi...ada yg melayang.....

Pert : Apa?EZpad? Aku blur dia cakap tentang apa wei?

Fie : Ah... aku tak peduli.. Ko nak juala pad pulak kat sini...Aku fokus dgn EN. ISO ni..

Eny : Business proposal -----> Pad

Pert : Tau la dia comel , ko ambik jerlah pic dia.. hari2 boleh fokus haha..

Syam : Toink! Toink (dia lukis gambar-tanda tak paham)

Pert: Apsal class ni xhabes2 lagi wei? Perasaanku=bosan sedikit..
Eny, kimsalam kat anting2 ko, xde lagi besarke? hehe..

Fie : Lama2 aku tgk En.Iso ni makin hensem plak :)

Eny(tapi Idan yg tulis) : Amboi!! Brader Shah Alam Camne (muka marah)

Fie : Sapa la aku ini ... xde org nak..huhu.. comel sangat..


*******

Pert: Apa Sham fikir tue wei?

Fie : Ntah...masaklah org pompuan la tu..

Eny : Sham mengalami keadaan yg dinamakan 'sufi'..1st Jerry(jerry case problem solving kot) kot...

Fie : Rindue Jerry lah tu.. tak pun nak monopos

Pert : lol.. wei hari tu aku ngorat romeo dia x layan aku wei! camna ha?

Fie : Romeo itu aku punya la kami dah bermadu kasih dah kat stage hari tu..

Eny : o...o patutlah aku try ngorat pun xdapat..Habes fie apa guna ko pegi S.alam tiap2 mgu? ko
men2kan Romeo eh?

Ahmad@Idan : ramai betul gosip kat cini..

Fie: kan adik kesayangan aku kat sana

Pert: Pening.... Oi koranag xnaj break ke? wei pegila bersuara!

Fie: Bersuara! bersuara!

Eny : Suh Edy..

Edy : Camna nak bersuara .Kat cini takleh nak bersuara hahah...

Eny : Sengal!

beberapa lama kemudian........ selepas break -4.30

Syam: td kan... sis aku msg kater time nie pintu langit terbuka. sO Doa lah...huhu... nenek sedara aku gtau hehe... jadik aku doa lah. Sebab tu muka aku td?????? gle dowh...kih3x....

..................................end of racauan kat buku aku............................

Petang itu aku terpaksa memberikan speech untuk kelas terakhir problem solving....sebab apa?
C Imrana@ CEO..bz tinggal kan aku suh jaga budak2 Company! huhu..so aku hentam jelah ..





Wednesday, July 22, 2009

Pukul 11 & Kondom? (GEMS dpc02) versi aku

Pada suatu mlm yg amat sibuk, para peserta GEMS (BATCH lepas) tekun membuat kerja di dalam ofis masing2..
Jam menunjukkan 10 minit lagi pukul 11. Semua peserta keletihan, masing-masing sudah keletihan, so diorang pun pegi kebilik
masing2, ada gak la yg lepak2 kat luar tue. Camkorang jugakla suka buat2 bz kat cafe tu walaupun xde keje kan hahha...
Dependekkan cerita,
adalah 2 org ni memang dah tak boleh tahan2, sO oleh kerana semua peserta dah keluar dari dewan,couple
tersebut menggambil kesempatan "melakukannya",

tengok syuk tunjuk terer kat Akma hahah

Sedang mereka asyik melakukannya,di suatu sudut, perempuan berkenan menjerit! Makkkkkkkkkkk!(tau plakkan dia sebut mak? ingat gak
dia kat mak dia yer..huhu) Korang agak2 apasal dia jerit? ehhehe.....
apa? ha?..

Sebenarnya dia jerit pasal dia nampak "bendaalah-h****" tu la...Laki tu pun terkejut sama..dlm keadaan terkejut dan ketakutan,
mereka pun cepat2 lari sambil cover balik la badan diorang. Macam mana diorang buat sambil lari? sila guna imiginasi anda
sendiri haha.. so dlm kekalutan tadi lelaki tadi tercicir 'bendaalah' dia tu-K*****.

Keesokkan paginya mak cik cleaner pun terjumpala bendaalah itu-K***** dan bergosipla mereka dgn abg penjaga dewan...

Sekian terima kasih..

p/s Perhatian cerita di atas adalah rekaan semata-mata, bedasarkan dari sumber2 yg terhad.
Harap anda tidak mempercayainya.
*nak tau sumber2 itu sila baca post sebelum ini. Tq.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...